Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ "ΜΑΧΑΙΡΙ", ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ, ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ ΤΣΑΪ

Πράσινο τσάι «αντίδοτο» στον καρκίνο του πνεύμονα

Μία ακόμη ευεργετική για τον οργανισμό ιδιότητα του πράσινου τσαγιού ανακάλυψαν οι επιστήμονες. Ερευνητές στην Ταϊβάν διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού εξισορροπεί τις επιπτώσεις που έχει το κάπνισμα στους πνεύμονες και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου. Μάλιστα οι ερευνητές αναφέρουν ότι το πράσινο τσάι προστατεύει τους πνεύμονες όχι μόνο των καπνιστών αλλά και των μη καπνιστών.
Σύμφωνα με την έρευνα όσοι πίνουν μία κούπα πράσινο τσάι την ημέρα (και καπνιστές και μη καπνιστές) έχουν πέντε φορές λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονος σε σχέση με εκείνους που δεν πίνουν.
Η ευεργετική επίδραση του πράσινου τσαγιού όσον αφορά μόνο τους καπνιστές είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού οι καπνιστές που πίνουν τουλάχιστον μία κούπα πράσινο τσάι ημερησίως έχουν 13 φορές λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο σε σχέση με τους καπνιστές που δεν πίνουν. Οι ερευνητές παρακολούθησαν τις καθημερινές συνήθειες και τον τρόπο ζωής 500 ατόμων, μελετώντας παράλληλα το ιατρικό ιστορικό τους. Ανάμεσα στα άτομα αυτά ήταν και 170 με καρκίνο του πνεύμονος. Η έρευνα θεωρείται σημαντική με δεδομένο ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει τους καπνιστές στον πλανήτη σε περίπου 1 δισεκατομμύριο άτομα.
Αναρτήθηκε από Γονείς-Υγεία-Παιδιά

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου