Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΑΣΙΝΑΙ, ΜΩΡΑΙ ΠΑΡΘΕΝΑΙ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΫΠΟΥΡΓΟΙ, ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΑΠΟ 5-10-2010 ΕΩΣ 31-12-2010, 6000€ ΤΗΝ ΩΡΑ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΟ.

ΠΟΙΟΥΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ?????
Σκάνδαλο! Διέγραψαν πρόστιμο 5,5 δισ για τα δομημένα ομολόγα

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης κατήγγειλε ότι διέγραψαν χρέος 5,5 δισεκατομμυρίων από πρόστιμο για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων στην Ακρόπολη Χρηματιστηριακή. Για το σκάνδαλο ήταν κατηγορούμενος και ο γιος πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας επί Κ. Μητσοτάκη, ο Αγάπιος Σημαιοφορίδης.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αποκάλυψε ότι το 2008 με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών διέγραψε πρόστιμο ύψους 5.5 δισεκατομμυρίων ευρώ της Ακρόπολης Χρηματιστηριακή.

Όπως είπε ο κ. Σαχινίδης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη εισαγγελική παρέμβαση για την διαγραφή του υπέρογκου αυτού χρηματικού ποσού, για να ερευνηθεί ποιοί και με ποιού εντολή προχώρησαν σε αυτή τη διαγραφή.

Το πρόστιμο αυτό είχε επιβληθεί ένα χρόνο νωρίτερα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη συγκεκριμένη χρηματιστηριακή εταιρεία για την υπόθεση της πώλησης των δομημένων ομολόγων στο ΤΕΑΔΥ.

Το πρόστιμο είχε επιβληθεί τότε στη σκιά του σκανδάλου των δομημένων ομολόγων, το οποίο είχε προκαλέσει τριγμούς στο τότε κυβερνητικό σχήμα, αλλά και απομακρύνσεις γαλάζιων στελεχών.

Το σκάνδαλο αφορούσε το δομημένο ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αγοράστηκε υπερτιμολογημένο το 2007 από το ΤΕΑΔΥ και άλλα τρία ασφαλιστικά ταμεία. Υπενθυμίζεται ότι το ομόλογο εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών με ανάδοχο την JP Morgan και εν συνεχεία πουλήθηκε στην ΝΑΜ, την HVB, την Ακρόπολις και κατέληξε στο επικουρικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων.


Κατά το κατηγορητήριο, ο κ. Σημαιοφορίδης από τον Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι τις αρχές Μαρτίου του 2007 εντάχθηκε «ομάδα», η οποία είχε συγκροτηθεί με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων εις βάρος ασφαλιστικών Ταμείων. Την ομάδα αυτή είχαν συγκροτήσει οι συγκατηγορούμενοι του πρώην προέδρου του ΤΕΑΔΥ κ. Παπαμαρκάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων North Asset Management, κ. Αποστολίδης, Σ. και Θ. Πρινιωτάκης.

Ο Αγάπιος Σημαιοφορίδης δεν ήταν ένα τυχαίο πρόσωπο στην υπόθεση εκτός από πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ. Ο πατέρας του είναι όμως ο πρώην βουλευτής, πρώην υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και μέχρι πρότινος γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σημαιοφορίδης. Ο πατέρας του Αγάπιου Σημαιοφορίδη είχε αναλάβει το ρόλο του εξ απορρήτων του κ. Μητσοτάκη.

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, ο τότε υπουργός Απασχόλησης είχε αρνηθεί ότι γνώριζε τον κ. Σημαιοφορίδη, επιχείρημα που έχασε στη συνέχεια κάθε έρισμα.

Αναρτήθηκε από ΤΟ ΚΛΥΣΜΑ

NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου