Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΓΚΑΦΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ - ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ!!!






By Haaretz Correspondents and AP , By
Yossi Melman and Natasha Mozgovaya
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει απαγγείλει κατηγορία κατά 22 επιχειρηματίών, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι Ισραηλινοί, την Τρίτη σε μια έρευνα όπλων.
Οι επιχειρηματίες, ύποπτοι για απόπειρα δωροδοκίας ενός ατόμου, που φέρεται ότι διέπραξε η υπουργός άμυνας μιας αφρικανικής χώρας, προκειμένου να εξασφαλίσει μια multimillion-δολαρίου σύμβαση για την προμήθεια της χώρας του με το στρατιωτικό εξοπλισμό.

Από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, που προσδιορίζονται οι Ισραηλινοί ως Ofer Παζ, 50 ετών - πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ισραηλινής εταιρείας Paz Logistics, η οποία ενεργεί ως αντιπρόσωπος πωλήσεων για τις εταιρείες, προς αστυνομικές αρχές και τις στρατιωτικές βιομηχανίες προϊόντων!!! Haim Geri, 50 ετών - πρόεδρος της North Miami Beach, εταιρεία της
Florida, που χρησιμεύει επίσης ως αντιπρόσωπος πωλήσεων για τις στρατιωτικές υπηρεσίες και τις βιομηχανίες και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου!!! Yochanan R. Cohen, γνωστός και ως Yochi Cohen, 47 ετών - επικεφαλής εκτελεστικός αξιωματούχος της εταιρίας Σαν Φρανσίσκο που κατασκευάζει εξοπλισμό ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων σώματος πανοπλία και βαλλιστικών πλακών!!! και ο Ισραήλ Wissler, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ayit, η οποία πώλησε τον εξοπλισμό για τις ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις.



Είκοσι δύο άτομα, συμπεριλαμβανομένων των Ισραηλινών, που συνελήφθησαν στο Λας Βέγκας στις παραμονές μιας μεγάλης ετήσιας έκθεσης για πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού δείχνουν, μετά από δύο εξάμηνα λειτουργείας του FBI undercover. Το BBC ανέφερε ότι πέντε από τους άνδρες που κρατούνται είναι Βρετανοί, και είπε το FBI, ότι οι τρεις από αυτούς ονομάζονται: Pankesh Patel, David Lee Ζωγράφος και Wares.


Οι κατηγορούμενοι που φέρεται ότι συμφώνησαν, να καταβληθεί 20% προμήθεια, επί 16 εκατομμυρίων δολαρίων, για να αντιμετωπίσει ο μυστικός πράκτορας του FBI, τις απαιτήσεις που θέτει υπουργός της Αφρικής.

Οι απαγγελίες κατηγοριών ισχυρίζονται ουσιαστικές παραβάσεις με διεφθαρμένες πρακτικές και συνωμοσία για να συμμετάσχουν σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


Κατηγορίες έχουν υποβληθεί εναντίον οποιασδήποτε από τις εταιρείες, που απασχολούν εμπόρους όπλων που κρατούνται.

Τα έξοδα που αφορούν τη διάπραξη πρακτικών διαφθοράς, φέρουν κατ 'ανώτατο όριο πενταετή ποινή φυλάκισης, μετά από καταδικαστική απόφαση. Η μέγιστη ποινή για συνωμοσία και ξέπλυμα χρημάτων, είναι 20 έτη.

Η υπόθεση είναι η μεγαλύτερη προς διερεύνηση υπόθεση και για τη δίωξη των φυσικών προσώπων στην ιστορία των ΗΠΑ, μετά την υπόθεση του 1977 Εξωτερικών Corrupt Practices Act, η οποία αποκλείει τη δωροδοκία των αλλοδαπών κυβερνητικών αξιωματούχων. Είναι επίσης η πρώτη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση, με χρήση μυστικής υπηρεσίας, κατά την εκτέλεση της διάπραξης διεφθαρμένων πρακτικών.
ΠΗΓΗ: http://www.haaretz.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου