Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ - ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΚΑΠΟΙΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!

ΜΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ

Από τον Philip Giraldi, 17 Δεκεμβρίου, 2009

Είναι σημαντικώτατο να επισημάνουμε τι συμβαίνει σε περιπτώσεις κατασκοπείας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εάν κατασκοπεύεις για την Κίνα, ή την Κούβα, ή το Ιράν θα συλληφθής θα προφυλακιστής χωρίς καμία περίπτωση να αφεθείς προσωρινά ελεύθερος με εγγύηση, τα ΜΜΕ θα σε εξοστρακίσουν όσο δεν παίρνει , και τελικά θα καταδικαστής με τουλάχιστον κάθειρξη σε κάποια Ομοσπονδιακή Φυλακή. Η κατασκοπεία είναι σοβαρότατο έγκλημα και η σκληρή καταδίκη συχνά ταιριάζει σ' αυτό το έγκλημα, διότι όταν κατάσκοποι κλέβουν εξαιρετικά απόρρητες και ευαίσθητες πληροφορίες άμυνας και ασφάλειας δεν προδίδουν μόνο τους συμπολίτες τους, αλλά διακινδυνεύουν και την ασφάλεια και ακεραιότητα όλων των Αμερικανών.
Όταν οι κατάσκοποι στρέφονται εναντίον της Αμερικανικής τεχνολογίας το έγκλημα επίσης, δεν είναι λιγότερο μεμπτό. Οι κατάσκοποι που ενεργούν για μια ξένη χώρα και προσπαθούν να κλέψουν ευαίσθητη και απόρρητη τεχνολογία που έχει και εμπορικές εφαρμογές και που έχει εφευρεθεί και εφαρμοστεί με μεγάλο κόστος, είτε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ είτε από ιδιωτικές επιχειρήσεις, η προδοσία τους (των κατασκόπων) είναι επίσης άκρως καταδικαστέα, διότι ούτως αφαιρούν από τη ζωή των χιλιάδων αμερικανικών εργαζόμενων, το δικαίωμα επιβίωσης τους μέσω της εργασίας τους, η οποία εργασία εξαρτάται από την ανταγωνιστικότητα της τεχνολογίας των ΗΠΑ .
Οι κατάσκοποι είναι προδότες με κάθε σημασία της λέξης, εκτός εάν, βέβαια, εάν κάποιος κατασκοπεύει υπέρ του Ισραήλ. Το Ισραήλ κατασκοπεύει ανηλεώς τις ΗΠΑ, τόσο για να κλέψη την υψηλή τεχνολογία, όσο και να επηρεάση την πολιτική της Αμερικανικής Κυβέρνησης, αλλά όταν τους πιάσουν (τους ισραηλινούς η και αμερικανό-εβραίους πράκτορες) σπανίως έχουν υποβληθεί σε οποιεσδήποτε νομικές συνέπειες. (σημ Μετ. Τους αφήνουν και φεύγουν πίσω στο Ισραήλ).
Επικεφαλείς Νέο-Συντηρητικοί, όπως ο Ριχαρδος Perle, ο Ντάγκλας Φέιθ, και ο Στέφανος Bryen, έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί (από τις Αμερικανικές αρχές) για ολοφάνερη κατασκοπεία (μεταβίβασης) απόρρητων πληροφοριών στο Ισραήλ, αλλά το κατηγορητήριο «μπλοκαρίστηκε» ούτως σταμάτησε την περαιτέρω ακροαματική διαδικασία, ενώ η πρόσβαση τους σε διαβαθμισμένες Κυβερνητικές πληροφορίες απεκατεστάθη (godfathered) ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε κυβερνητικές θέσεις και αξιώματα. Ο αξιωματικός της αντικατασκοπίας του FBI, Τζον Κόουλ, έχει αναφερθεί για την απογοήτευση των συναδέλφων του κατά τη διάρκεια παρά-πολλών περιπτώσεων της ισραηλινής κατασκοπείας που ανακαλούνται κατόπιν διαταγών που προέρχονται από ανώτερους αξιωματούχους του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ο Κοουλ σε μια «συντηρητική εκτίμηση του» μας πληροφορεί για τουλάχιστον 125 περιπτώσεις ισραηλιν
ής κατασκοπείας στις ΗΠΑ που αξίζουν έρευνας, με εμπλεκόμενους όχι μόνο Ισραηλινούς κατασκόπους αλλά και «Αμερικανούς» υπηκόους και οι οποίες έρευνες ανεκαλέσθηκαν κατόπιν εντολών και πιέσεων από υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα. Ισραηλινοί πολίτες αλλά και Ισραηλινοί διπλωμάτες που έχουν συλληφθεί έπ' αυτοφώρω για κατασκοπία συνήθως αφήνονται ελεύθεροι χωρίς καμία ποινική δίωξη και τους επιτρέπεται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Αν όμως είσαι Αμερικανός πολίτης που κατασκοπεύει υπέρ του το Ισραήλ, ένα ξεχωριστό και άνισο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης υπεισέρχεται αυτόματα, ενώ τα ΜΜΕ γρήγορα δικαιολογούν τις πράξεις σου και στη συνέχεια «ξεχνούν» την υπόθεση όσο ποιο γρήγορα μπορούν. Οι περισσότεροι αναγνώστες της ιστοσελίδας Antiwar.com είναι εξοικειωμένοι με την πρόσφατη περίπτωση των δυο υπαλλήλων Steve Rosen και Keith Weissman του Αμερικανικού Λόμπι γνωστό και σαν AIPAC.
Οι δύο άνδρες εδέχοντο πληροφορίες ενώ γνώριζαν ότι ήταν απόρρητες, από συνταγματάρχη του Αμερικανικού Στρατού στο Πεντάγωνο
Larry Franklin, ο οποίος ίσως δεν είναι τυχαίο ότι εργαζόταν για το εβραίο Doug Φέιθ ο οποίος ήταν επικεφαλής του «Γραφείου Ειδικών Υποθέσεων» του Πενταγώνου. Στην συνέχεια οι δυο τους μεταβίβαζαν τις πληροφορίες σε έναν αξιωματικό των υπηρεσιών πληροφοριών (σημ Μετ. Πιθανώς της Mossad) στην πρεσβεία του Ισραήλ με τον οποίον είχαν επίσης στενές επαφές. Το FBI είχε στήσει παγίδα χρησιμοποιώντας τον συνταγματάρχη Franklin σαν δόλωμα ώστε έτσι συνελήφθησαν οι εβραίοι σπιούνοι υπό το πλαίσιο του Αμερικανικού νόμου περί κατασκοπείας του 1917. Η δικαστική αυτή υπόθεσις τράβηξε μια μακρά χρονική περίοδο (σχεδόν τρία χρόνια) κατά την οποία το κατασκοπικό δίδυμο του εβραϊκού Λόμπι AIPAC, ξεγλίστρησε του εισαγγελέως την στιγμή που ο δικαστής Thomas Ellis (δουλικά και κατόπιν εντολών εκ άνωθεν) έθεσε συνθήκες και όρους αδιανόητους που κατέστησε αδύνατη την συνέχεια της νομικής διαδικασίας . Ο αξιωματικός Franklin , ο οποίος παραδέχθηκε την ενοχή του και καταδικάστηκε αρχικώς σε 151 μήνες φυλακή, αθωώθηκε στη συνέχεια από την καταδίκη του χωρίς να κάνει ούτε μια μέρα φυλακή από τον ίδιο δικαστή Ellis. Και ενώ γινόντουσαν αυτά στο δικαστήριο, τα Αμερικανικά αλλά και Ευρωπαϊκά ΜΜΕ ούτε που έβγαλαν άχνα. Χωρίς καμία έκπληξη και όπως ήταν αναμενόμενο, πολλά από τα Αμερικανικά ΜΜΕ του κατεστημένου των Νέο-συντηρητικών κατέκρινε τις συλλήψεις των εβραίων Rosen και Weissman, σχολιάζοντας ότι η ανταλλαγή διαβαθμισμένων "πληροφοριών" είναι ρουτίνα στην Ουάσιγκτον και ότι το Ισραήλ είναι ένας καλός φίλος που απαιτεί να γνωρίζει τις Αμερικανικές διαβαθμισμένες πληροφορίες για την ασφάλειά του. Το επιχείρημα αυτό πιθανώς να μην έπεισε την αμερικανική κοινή γνώμη, αλλά σίγουρα το «γαύγισμα και τα ουρλιαχτά των σκύλων» των ΜΜΕ έπεισαν τον δικαστή Ellis, αν υποτεθεί ότι υπήρξε και μια υπόγεια βοήθεια (προς τους κατηγορουμένους) από υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα. Η εκλεγμένη εβραία Βουλευτις του Κονγκρεσσου Jane Harman, «πιάστηκε» να ανταλλάση στο τηλέφωνο χάρες με πράκτορα του Ισραήλ υποσχόμενη να βοηθήση τους κατηγορουμένους (Rosen-Weissman ) με ανταλλαγή να την βοηθήσουν οι αμερικανό-εβραίοι με την πολιτική δύναμη που διαθέτουν AIPAC να προβιβασθεί στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Πληροφοριών. (σημ Μετ. Σημαντικώτατη θέση) Ανταλλαγές μεταξύ διαβολών αν μπορεί να ειπωθή έτσι.
Η περίπτωση κατασκοπείας του εβραίου Ben-Ami Kadish είναι κατά κάποιο τρόπο ακόμα πιο ενδιαφέρουσα από αυτή των δύο πρωταγωνιστών του AIPAC. Ο γηραιός Kadish συνελήφθη στο Νιου Τζέρσεϊ, τον Δεκέμβριο του 2008 για «συνωμοσία με την κυβέρνηση του Ισραήλ όταν προώθησε έγγραφα που σχετίζοντο με την Εθνική Άμυνα των Ηνωμένων Πολιτειών ... και ότι συμμετείχε σε μια συνωμοσία να ενεργή ως πράκτορας της κυβέρνησης του Ισραήλ». Ο σπιούνος Kadish έδωσε στον ίδιο ισραηλινό αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών (Ισραήλ) ο οποίος καθοδηγούσε το καταδικασμένο ήδη σε ισόβια αμερικανό-εβραίο κατάσκοπο του Ισραήλ Jonathan Pollard, απόρρητα έγγραφα που είχε λάβει κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Στρατό των ΗΠΑ και ειδικώτερα στους Εξοπλισμούς Έρευνας, Ανάπτυξης , and Κέντρο Μηχανολογίας στο στρατιωτικό εργοστάσιο Picatinny Arsenal, στο Dover, New Jersey. Ορισμένα από τα έγγραφα (που έδωσε στους Ισραηλινούς ο Kadish, σχετίζονται με την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, ενώ άλλα που περιγράφεται τεχνολογία υψηλής διαβάθμισης και πτυχές του αντί-πυραυλικού αμυντικού συστήματος Patriot.
Εν συνέχεια το Ισραήλ ανέπτυξε το «δικό του» Arrow σύστημα πυραύλων, ενδεχομένως χρησιμοποιώντας απόρρητα σχέδια και πληροφορίες που αφορούν το σύστημα Patriot, μειώνοντας έτσι τα έξοδα παραγωγής ρίχνοντας στην διεθνή αγορά το «δικό τους Arrow» σε σαφώς χαμηλότερη τιμή από τους ανταγωνιστές τους των ΗΠΑ, «ευγνωμονώντας» έτσι τους Αμερικάνους ευεργέτες τους με την εξάλειψη χιλιάδων αμερικανικών θέσεων εργασίας.
Ο εβραιος Ben-Ami Kadish συνελήφθη τον Δεκέμβριο, αλλά αμέσως αφέθη ελεύθερος με εγγύηση. Ήταν υποχρεωμένος (από το Δικαστήριο) να εμφανιστή ξανά μπρος στον δικαστή Douglas Eaton στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν, δύο μήνες αργότερα, τον Φεβρουάριο, αλλά στην πραγματικότητα δεν επανεμφανίσθη μέχρι τον Ιούνιο. Του επεβλήθη χρηματικό πρόστιμο και ποινή με αναστολή (τον έκαναν ντα-ντα δηλαδή). Ένας φοροφυγάς θα τιμωρειτω με σαφώς μεγαλύτερη ποινή από το ίδιο δικαστήριο που «δίκασε» τον εβραίο προδότη. Και υπάρχει μια τρέχουσα σοβαρή υπόθεση κατασκοπείας που αφορά επίσης το Ισραήλ και την οποία υπόθεση φαίνεται να την κάνουν «γαργάρα» οι ειδικοί. Ο Stewart Nozette, ένας επιστήμονας που εργάζεται για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, (ΝΑΣΑ) συνελήφθη στις 19 Οκτωβρίου με την κατηγορία για συνωμοσία σε διάπραξη κατασκοπείας. Ο Nozette συνελήφθη πέφτοντας σε παγίδα του FBI κατά την οποία πράκτορας της υπηρεσίας προσποιήθηκε ότι ήταν ισραηλινός κατάσκοπος της Μοσσαντ. Ο Nozette δέχθηκε με ενθουσιασμό την συνεργασία, απαιτώντας σαν αποζημίωση ένα ισραηλινό διαβατήριο και χρήματα για τις πληροφορίες που θα παρείχε. Τα ΜΜΕ των ΗΠΑ αυτομάτως ενεργοποίησαν τον «μηχανισμό αποκατάστασης της βλάβης», ενώ η εβραϊκής ιδιοκτησίας «Ταϊμς της Νέας Υόρκης» επιχείρησε να καλύψη το θέμα με δόση ειρωνείας (σαν ο επιστήμονας της ΝΑΣΑ να ήταν κατώτερου διανοητικού επίπεδου) με τον τίτλο: The Scientist Who Mistook Himself for a Spy. Πολλοί «δημοσιογράφοι» στα εβραιόπληκτα αμερικανικά ΜΜΕ γρήγορα επεξήγησαν ότι «αφού ο πράκτορας του FBI δεν ήταν στην πραγματικότητα της Μοσσάντ, τότε το Ισραήλ δεν εμπλέκεται άμεσα». Η κουτοπονηριά τους (σημ. Μετ. Καθώς και η απιστία τους στη χώρα που ζουν, εργάζονται και τους περιθάλπει) αγνόησε το γεγονός ότι ο Nozette είπε (κατά την κατάθεση του πράκτορα του FBI) ότι είχε ήδη "απόρρητες πληροφορίες διδόμενες στο Ισραήλ" για πολλά χρόνια μέσω των επαφών στην Ισραηλινή Aerospace Industries, για τις οποίες (πληροφορίες) ήδη έλαβε 225.000 δολάρια. Ο Nozette δήλωσε ότι πίστευε ότι ήταν ήδη κατάσκοπος υπέρ του Ισραήλ, λέγοντας στον υποκρινόμενο «πράκτορα» της Μοσσάντ στην πραγματικότητα αξιωματικό του FBI: «Νόμιζα ότι εργαζόμουν ήδη για σας." Λοιπόν, τι έχει συμβεί στον Nozette, ο οποίος , σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, "είχε τακτική και συχνή πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες και έγγραφα που σχετίζονται με την αμερικανική εθνική άμυνα"; Όπως και στην περίπτωση του Ben-Ami Kadish, φαίνεται η υπόθεση να έχη ...εξαφανιστή. Τα ΜΜΕ «ξέχασαν» ολοσχερώς την υπόθεση και ο Nozette δεν εμφανίστηκε εκ νέου στο δικαστήριο στις 10 Νοεμβρίου όπως είχε προγραμματιστεί. Φαίνεται να έχει υποπέση σε εκκρεμότητα που ως συνήθως υποπίπτουν αυτοί που κατασκοπεύουν για το Ισραήλ έως ότου ξεχαστεί. Το Ομοσπονδιακό Επαρχιακό Δικαστήριο για την Περιφέρεια της Κολούμπια στην ιστοσελίδα του δεν αποκαλύπτει απολύτως τίποτα για την υπόθεση. Το όνομα του Nozette δεν εμφανίζεται πουθενά και αν κάποιος ζητήσει από τον αρμόδιο δικαστικό υπάλληλο πληροφορίες για την πορεία της υπόθεσης Nozette δεν του απαντούν. Το πρόβλημα είναι ότι αν το Αμερικανικό Κογκρέσο και το Αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ πιστεύουν ότι Αμερικανοί ή άλλοι , που «αλιεύονται» για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ είναι μια συνταγματικά προστατευόμενη δραστηριότητα, όπως η ελευθερία του λόγου, ίσως θα πρέπει να το πουν δημοσίως. Ένα σύστημα των δύο ζυγαριών όσον αφορά θέματα Εθνικής ασφάλειας και Κράτους Δικαίου δεν είναι το Εθνικό Συμφέρον των ΗΠΑ, ανεξάρτητα πόσο κάποιος ή κάποιοι βάζουν διπλωματικές ή δικαστικές «τρικλοποδιές».
Αν κάποιος κατασκοπεύει για λογαριασμό του Ισραήλ, οι νομικές συνέπειες θα πρέπει να είναι οι ίδιες με εκείνον που κατασκοπεύει για την Κίνα ή την Κούβα - Μ' αλλά λόγια σύλληψη, καταδίκη, και πολυετής φυλάκισης . Ούτε εξαιρέσεις, ούτε δικαιολογίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου