Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΘΩΜΑΣ ΛΑΝΑΡΑΣ: Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Πνίγηκε με κλωστές και καλώδια
Η «διαπλοκή»
Αφού συγκέντρωσε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από... θηριώδεις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και κέρδισε διόλου ευκαταφρόνητα ποσά από αγοραπωλησίες μετοχών, ο Θωμάς Λαναράς ζήτησε από το κράτος να «σώσει» τις εταιρείες του και τους 1.000 και πλέον εργαζομένους που εργάζονται σε αυτές. Ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε κρατικές επιδοτήσεις για να σωθούν οι εταιρείες, τις οποίες ο ίδιος έκανε προβληματικές..
Ας είναι βέβαια καλά η «διαπλοκή» με την πολιτική. Τις «γέφυρες» άνοιξε ο γάμος της αδερφής του πατέρα του, Χριστόδουλου, με τον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη. Πρώτος ξάδελφος με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, πρώτος ξάδελφος και με τον Σπύρο Καπράλο, ο πατέρας του οποίου παντρεύτηκε τη δεύτερη αδερφή του Χριστόδουλου. Η τρίτη κατά σειρά αδερφή του πατέρα του Θωμά Λαναρά έγινε μέλος της ισχυρής οικογένειας Εφραίμογλου.
Το «ειδικό βάρος» των συγγενικών δεσμών της οικογένειας Λαναρά με ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά «τζάκια» της Νέας Δημοκρατίας, την οικογένεια Βαρβιτσιώτη, όντας ανιψιός του επικεφαλής σήμερα της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πάντα λειτουργούσε καταλυτικά.
Οι πολιτικές πιέσεις που ασκούνταν εδώ και χρόνια μέσα από τους κόλπους της κυβερνητικής παράταξης έφερναν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα.
ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&tag=8334&pubid=2172792
ΠΗΓΗ: ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
Κανένας δεν τόλμησε να τον αγγίξει μέχρι τώρα. Αν έκανε σε αναπτυγμένη χώρα, αυτά που κάνει στο Ελληνικό χρηματιστήριο, θα έσπαγε πέτρες σε καταναγκαστικά έργα. Αν τολμούσε να μη πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές που κρατά από εργαζόμενους, θα διακοσμούσε κελί υψίστης ασφαλείας. Αν τολμούσε να εκβιάζει ασταμάτητα με ομαδικές απολύσεις και μετεγκατάσταση σε άλλη χώρα, θα τον είχαν στείλει με κλωτσιές.
Εδώ είναι η Ελλάντα των Λαναράδων, με αχυρανθρώπους σαν τον Καραμανλή.

1 σχόλιο:

  1. Εδώ για να επιβραβευθούν τα ξαδέλφια διορίσθηκε ο ένας πρόεδρος του χρηματιστηρίου!!!!!

    Δεν ξέρετε ότι ο πατέρας Καπράλος ήταν μέλος του ΔΣ των εταιριών Λαναρά;

    Ο ίδιος ο Σπύρος Καπράλος τι σχέση είχε με τις δραστηριότητες του ξαδέλφου του;

    Αλλά ξέχασα ότι είναι νόμιμον είναι και ηθικόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή