Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ.

Χωρίς γάντια και τσιρότα!

Γάντια, τσιρότα, φλεβοκαθετήρες είναι μερικά από τα υλικά που πλέον δεν υπάρχουν στα ράφια και στις αποθήκες του Νοσοκομείου Βόλου κι αυτό δεν είναι φαινόμενο των τελευταίων ημερών, εξαιτίας δηλαδή του αποκλεισμού των Νοσοκομείων από τους προμηθευτές.
Μάλιστα χθες ασθενής που επισκέφθηκε το Νοσοκομείο μαζί με συγγενή του κι έπρεπε να του βάλει κάποιος νοσηλευτής ένα τσιρότο τού είπαν πως έπρεπε να πάει στο περίπτερο να αγοράσει, καθώς αυτά είχαν εξαντληθεί!
Κι αυτό το συμβάν είναι το λιγότερο που έγινε, μιας και άλλος ασθενής μη αντέχοντας να περιμένει να χειρουργηθεί στο πόδι, πήρε ταξί και μετέβη στη Θεσσαλονίκη για να εισαχθεί σε άλλο νοσοκομείο.
Επιπροσθέτως, πριν από λίγο διάστημα ασθενής που ήταν χτυπημένος εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος, ζήτησε σεντόνι να σκεπαστεί και η απάντηση που έλαβε ήταν πως «έχουν εξαντληθεί από τον όροφο και πρέπει να ζητηθούν από κάποιο άλλο τμήμα».
Ο ασθενής πήρε το σεντόνι μετά από τουλάχιστον δύο ώρες, ενώ οι συγγενείς του τον σκέπαζαν για να ζεσταθεί με τα δικά τους πανωφόρια.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Λεωνίδας Αναστασίου μιλώντας για το ζήτημα, μεταξύ άλλων σχολίασε πως «οι ελλείψεις είναι πολύ συχνό φαινόμενο το τελευταίο διάστημα κι αυτό επειδή τα Νοσοκομεία χρωστούν πολλά εκατομμύρια ευρώ στους προμηθευτές».
Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε πως υπάρχουν ελλείψεις σε ένα είδος φλεβοκαθετήρα, σε γάντια και άλλα είδη που χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση.
Χθες για το πρόβλημα των ελλείψεων διαμαρτυρήθηκαν και οι εργαζόμενοι στο μικροβιολογικό τμήμα, καθώς έχουν ξεμείνει από γάντια.
Όμως δεν είναι μόνο τα υλικά τα οποία προβληματίζουν όσους εργάζονται στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ένας αναισθησιολόγος πήγε σε άλλο Νοσοκομείο, ενώ ακόμη μία γιατρός αναισθησιολόγος συνταξιοδοτείται σε λίγο διάστημα, με αποτέλεσμα από τώρα να έχει ξεκινήσει να επικρατεί μια ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι.
Βέβαια, χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου αποφάσισε να δώσει περίπου 200.000 ευρώ για να καλύψει κάπως το έλλειμμα προς τους προμηθευτές κι αναμένεται σε λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, να έρθουν τα πρώτα υλικά και να ξεκινήσουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία, ειδικά στην ορθοπαιδική κλινική.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου