Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ

Οι δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνουν την απόρριψη των παλαιών κομμάτων.

Η τελική απόφαση των ψηφοφόρων βασίζεται στην λογική και στο συναίσθημα.

Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι η βουλευτική ψήφος είναι ψήφος ευθύνης. Η ΝΔ μας το υπενθυμίζει με το σλόγκαν της.

Συναισθηματικά και λογικά οι πολίτες είναι απογοητευμένοι από την λειτουργία του πολιτικού συστήματος, το οποίο δεν παράγει κάτι νέο που θα δώσει όραμα και αξιοπρέπεια, ατομικά και συλλογικά.

Οι δημοσκοπήσεις επιτηδευμένα δεν θέλουν να εμφανίσουν αυτήν την τάση της απογοήτευσης και απαξίωσης στις τελευταίες έρευνες, διότι παραγγέλνονται από τα παλαιά κόμματα. Έτσι παραγγέλνονται δημοσκοπήσεις με τα κοινοβουλευτικά κόμματα μόνον , οι οποίες όμως δεν καταγράφουν την αποστροφή των ψηφοφόρων.

Αυτή η τάση καταγράφηκε όσο ποτέ άλλοτε στα exit polls των ευρωεκλογών. Στις ευρωεκλογές ακόμη και αυτοί που δεν απείχαν , εσκεμμένα παραπληροφόρησαν όλες τις δημοσκοπικές εταιρείες ότι το ΠΑΣΟΚ θα προηγηθεί κατά 7 μονάδες. Η αστοχία των δημοσκοπήσεων τους ήταν έτσι πολύ μεγάλη.

Ειδικότερα ο κόσμος που απείχε τον Ιούνιο έχει την ευκαιρία να ψηφίσει μικρά κόμματα , αφού απορρίπτει τα παλιά, και αντιλαμβάνεται ότι αποχή του δεν θα βοηθήσει την ανανέωση του συστήματος. Αυτός ο κόσμος δεν έχει καταγράψει τις προθέσεις του σε γκάλοπ, απλά τους κλείνει την πόρτα.

Τώρα υπάρχει μια νέα πολιτική δύναμη, οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ, που απευθύνεται σε αυτόν τον κόσμο. Στο χέρι μας είναι να την διαδώσουμε από στόμα σε στόμα. Δημιουργώντας ένα σιωπηλό κίνημα που θα εκφράσει την αποφασιστικότητά του για αλλαγή στην κάλπη της 4ης Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ, κόμμα πολιτών, κόμμα λύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου