Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

DAVID AXELROD: Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ !!!!!

H εταιρεία του «Axelrod», ανώτατου συμβούλου του Ομπάμα, εργάζεται για τον Γιώργο Παπανδρέου
Του Θεόδωρου Καλμούκου

"Εθνικός Κήρυξ" Νέας Υόρκης
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ομάδα της αμερικανικής εταιρείας «AKP&D Message and Media», της οποίας ιδρυτής είναι ο David Axelrod, ανώτατος σύμβουλος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να βοηθήσει στην εκλογική καμπάνια του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου.
Αποστολή της Αμερικανικής εταιρείας είναι συμβάλει στο να σταθεροποιηθεί και ει δυνατόν να αυξηθεί η διαφορά του εκλογικού αποτελέσματος έναντι του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστα Καραμανλή, ούτως ώστε να αποφευχθούν επαναληπτικές εκλογές, οι οποίες θα μπορούσαν να αποβούν βλαπτικές για τον κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «E.Κ».
Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Axelrod ήταν επικεφαλής της Προεδρικής Προεκλογικής Εκστρατείας του Προέδρου κ. Ομπάμα, ενώ σήμερα είναι ο κορυφαίος πολιτικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου. Συγκεκριμένα είναι ο τέταρτος στη σειρά ιεραρχίας στα στελέχη του ημερινού Λευκού Οίκου, έπειτα από τον προσωπάρχη, κ. Rahm Emanuel και τους δύο αναπληρωτές προσωπάρχες, Jim Messina και Mona Sutphen.
Ο κ. Axelrod επηρεάζει καθοριστικά τον Πρόεδρο κ. Ομπάμα, πρωτοστατεί στο θέμα της ιατρικής ασφάλισης το οποίο βρίσκεται αυτό τον καιρό στην επικαιρότητα, ενώ αντίπαλοι του του καταλογίζουν διαπλοκή, κατηγορώντας τον ότι οι εταιρίες τις οποίες ίδρυσε και ελέγχει εκ του αφανούς αι αθέατου λειτουργούν παράλληλα ια ιδιωτικά του συμφέροντα.
Το Μάρτιο του 2008 το περιοδικό Business Week με εκτενές άρθρο του είχε αναφερθεί στις παράλληλες δραστηριότητες του κ. Axelrod ενώ ήταν επικεφαλής της Προεδρικής εκστρατείας του κ. Ομπάμα. Ορκισμένοι ρεπουμπλικάνοι αντίπαλοί του έχουν πει ευθέως σε δηλώσεις τους ότι θα επιδιώξουν την αποκάλυψη του κ. Axelrod και των δραστηριοτήτων του και θα φτάσουν μεχρι του σημείου φυλάκισής του. Ο ίδιος ωστόσο απολαμβάνει επί του παρόντος της ολοκληρωτικής εμπιστοσύνης και υποστήριξης του Προέδρου κ. Ομπάμα και θεωρείται εκ των πλέον στενών και εξ' απορρήτων ανθρώπων του.
Επίσης σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες η έλευση του κ. Παπανδρέου μεθααύριο Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν έχει σκοπό τόσο την συνάντηση της Διεθνούς Σοσιαλιστικής, όσο επαφές με Αμερικανούς παράγοντες ή και μία ομιλία του σε κάποιο διεθνή οργανισμό που θα είχε ως στόχο να προβληθεί ως ο υποψήφιος που προεξοφλούν οι ξένοι ηγέτες ότι θα είναι ο αυριανός πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Ο κ. Axelrod γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1955 στη Νέα Υόρκη και θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων πολιτικών διοργανωτικών και στρατηγικών συμβούλων και αναλυτών των Ηνωμένων Πολιτειών με βάση του το Σικάγο του Ιλινόις. Το 2004 ήταν ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Ομπάμα για τη Γερουσία, ενώ το 2008 ήταν ο επικεφαλής της προεκλογικής Προεδρικής του εκστρατείας η οποία κατέληξε, ως γνωστόν, νικηφόρα στο κέρδισμα του Λευκού Οίκου.
Το 2006 ο κ. Axelrod διοργάνωσε ένα πρόγραμμα για το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο βοήθησε τους δημοκρατικούς να επανακτήσουν και πάλι την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Τον ίδιο χρόνο ο κ. Axelrod ήταν σύμβουλος επί των Μέσων Ενημέρωσης του κ. Ντουβώλ Πάτρικ, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές στην πολιτεία της Μασαχουσέτης για την θέση του κυβερνήτη, έπειτα από δέκα έξι χρόνια διακυβέρνησης των ρεπουμπλικάνων, ενώ ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της πολιτείας της Μασαχουσέτης που εκλέχτηκε Αφροαμερικανός στο κορυφαίο δημόσιο αξίωμα του κυβερνήτη.
Ο κ. Axelrod έχει ιδρύσει τις εταιρίες ASK Public Strategies καθώς επίσης και Axelrod and Associates.Γεννημένος στο κάτω μέρος του Ανατολικού Μανχάταν και μεγαλωμένος σε Εβραϊκή οικογένεια μεσαίας οικονομικής τάξεως έδειξε από πολύ νωρίς σημάδια στην πολιτική.................................................
ΠΗΓΗ: http://www.ekirikas.com/ (Εθνικός Κήρυξ Νέας Υόρκης) με την υπόδειξη φίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου