Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝΔΙΑΣ, Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ - ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ!!!

Παράνομες μετατάξεις και διορισμοί



Οι υπουργοί Γιάννης Παπαθανασίου, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Νίκος Δένδιας, εγκαλούνται για παράνομους προεκλογικούς διορισμούς και μετατάξεις στο Δημόσιο με μοναδικό πειστήριο τις υπογραφές τους σε φύλλα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Η ανάγνωση και μόνον των φύλλων αυτών, και συγκεκριμένα της 1ης, 2ας και 4ης Σεπτεμβρίου 2009, αλλά και της 7ης Σεπτεμβρίου, είναι αρκετή για να πεισθεί και ο πλέον σκεπτικιστής παρατηρητής πως οι υπουργοί έσπευσαν να «βολέψουν» ημέτερους και ψηφοφόρους λίγο πριν από την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας στο δημοσίευμα της zougla.gr της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου, για διορισμούς και μετατάξεις στο παραπέντε, επισημαίνει ότι αυτές οι ενέργειες έλαβαν χώρα πριν την προκήρυξη των εκλογών. Είναι προφανές πως ο μέχρι σήμερα υπουργός Υγείας θα έπρεπε να συμβουλεύεται πιο τακτικά τις στήλες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας. Αυτό θα τον βοηθούσε να αποφεύγει σκοπέλους και υφάλους. Η zougla.gr, ήδη τέσσερις ημέρες πριν από την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, είχε αναρτήσει την είδηση περί διαγγέλματος από τον Πρωθυπουργό. Αυτά για το τυπικό της ιστορίας, διότι για την ουσία υφίσταται ένα εντελώς διαφορετικού βεληνεκούς επιχείρημα. Διστάζει κανείς να πιστέψει πως ο κ. Αβραμόπουλος δεν γνώριζε μέχρι την τελευταία στιγμή τις προθέσεις του Κώστα Καραμανλή. Έστω και εάν ο υπουργός επικαλεστεί «έλλειμμα πληροφόρησης», κανείς δεν θα τον πιστέψει. Άλλωστε, ένα τέτοιο επιχείρημα μάλλον τον παροπλίζει στα μάτια των ψηφοφόρων του. Αποτελεσματικός πολιτικός είναι ο πάντα καλά πληροφορημένος πολιτικός. Αυτό δεν είναι ρήση, αλλά αξίωμα.

Στο δια ταύτα, πρόκειται για μετατάξεις «ημετέρων» αφενός σε προσωποπαγείς θέσεις, όπου δεν υπάρχει ανάγκη πρόσθετου προσωπικού, και αφετέρου με τρόπο που προκαλεί -αν μη τι άλλο- ερωτήματα για τη νομιμότητά τους. Σε φύλλα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, όπου δημοσιεύονται οι μετατάξεις, αναγράφονται ημερομηνίες που παραπέμπουν στις τελευταίες ημέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών. Για κάθε ανυποψίαστο αναγνώστη όλα δείχνουν νομότυπα. Αμ δε! Η κυβέρνηση έχει στήσει ολόκληρο μηχανισμό παραπλάνησης. Τα «γαλάζια στελέχη», που απομυζούν το δημόσιο χρήμα, βλέπουν την κατάρρευση και σπεύδουν να βολέψουν ο καθένας το τομάρι του, κινητοποιώντας «θεούς και δαίμονες» -δηλαδή τους Υπουργούς που τους… τοποθέτησαν!

Ενώ ο πρωθυπουργός της παράταξής τους προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό πως καταφεύγει σε εκλογές για να σώσει την οικονομία, τα στελέχη του με έναν καταιγισμό παράτυπων διορισμών, μεταθέσεων, μετατάξεων, αποσπάσεων κ.λπ. «φορτώνουν» το Δημόσιο με ανυπολόγιστα βάρη. Σαν κοινοί απατεώνες, εμφανίζουν τα ανομήματά τους στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» με ημερομηνίες που προηγούνται τουλάχιστον δέκα ημερών της δημοσίευσής τους! Έτσι μια μετάταξη στο Υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται στην Εφημερίδα με ημερομηνία 4 Σεπτεμβρίου, ενώ στην πραγματικότητα η δημοσίευση έγινε στις 14 Σεπτεμβρίου, εν μέσω δηλαδή της προεκλογικής περιόδου -πράγμα που σημαίνει απλά πως είναι άκυρη και παράνομη η συγκεκριμένη πράξη, αλλά και ποινικά ελεγκτέος ο δράστης, αφού ενήργησε από πρόθεση. Προφανής είναι λοιπόν η "αλλοίωση" των φύλλων με αλλαγή ημερομηνίας, που καθιστά το ζήτημα μέγα ηθικό, νομικό και πολιτικό σκάνδαλο.







Από την άλλη, ακόμη και αν κάποιος -με αρκετή δόση καλής πρόθεσης- δεχθεί ότι δεν υπάρχει κάποιο πιο μεμπτό ζήτημα, εγείρεται θέμα νομιμότητας των μετατάξεων αυτών καθ' εαυτές. Επί της ουσίας, σύμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα Ν.3527 στο άρθρο μετακίνησης - μετάταξης απαγορεύεται ρητά η μετάταξη δόκιμου υπαλλήλου. Επιτρέπεται μόνο η μετάταξη μόλις ο/η υπάλληλος γίνει τακτικός/ή μετά την παρέλευση δύο ετών. Βεβαίως, όπως σε όλες τις περιπτώσεις, στο Δημόσιο υπάρχει κάποιο μικρό παραθυράκι που ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκε και σε αυτή την περίπτωση.





Διαμαρτυρία επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της zougla.gr

Ήδη ο σύλλογος εργαζομένων ΕΟΦ με βάση το ρεπορτάζ της zougla.gr απέστειλε διαμαρτυρία - καταγγελία για την ένταξη στο προσωπικό του οργανισμού υπαλλήλων σε προσωποπαγείς θέσεις, που επί της ουσίας δεν έχουν καμία σχέση με την ικανοποίηση πραγματικών αναγκών του οργανισμού, αλλά γίνονται για να τακτοποιηθούν -όπως καταγγέλλει ο σύλλογος εργαζομένων του ΕΟΦ- κάποιοι «ημέτεροι» τώρα που αλλάζει το πολιτικό σκηνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «zougla.gr», ήδη το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει τα σχετικά στοιχεία, ενώ ενήμερος για το γεγονός είναι και ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου.
Από την πλευρά του, το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωση που εξέδωσε για το δημοσίευμα της εφημερίδας μας μιλά για αξιοκρατικές επιλογές που προηγήθηκαν της (τυπικής) ανακοίνωσης των εκλογών…


Τα συμπεράσματα, δικά σας.
Αναρτήθηκε στη Ζούγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου