Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ,ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.

Κ.Κ.Ε.: Τορπίλη στην Ασφάλιση, από Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Το Κ.Κ.Ε. προτείνει: Καθολικό, δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας - Συνταξιοδότησης
Συνέντευξη τύπου έδωσε η Γ. Γ. του Κ.Κ.Ε. κ. Αλέκα Παπαρήγα, με αντικείμενο την Κοινωνική ασφάλιση, την Υγεία και την Πρόνοια.
Την επόμενη μέρα των εκλογών, τους επόμενους μήνες, ενδεχομένως και μέσα στις περίφημες 100 πρώτες μέρες, θα είναι έτοιμη να σκάσει μια μεγάλη ωρολογιακή βόμβα στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που εμείς το λέμε, πιο ολοκληρωμένα, Πρόνοια - Υγεία - Συνταξιοδότηση.
Ηδη προετοιμάζεται το έδαφος, μέσα από το δικομματικό καυγά ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ με τα άδεια κρατικά ταμεία, για να χτυπήσουν το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, που παρέχει πολύ ψωμί στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στις τράπεζες, οι οποίες, όπως ξέρετε, έχουν και ειδικό κλάδο υγείας, συνταξιοδότησης.
Θέλουν να το αντιστοιχίσουν πλήρως στις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο που υπάρχουν και σ' αυτές που θα επικρατήσουν στην πορεία. Στρατηγικά και ανεξάρτητα απ' την κρίση, θέλουν να μειωθεί η κρατική και η εργοδοτική χρηματοδότηση.
Ο ΣΕΒ μιλάει για κατάργηση των εισφορών. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προπαγανδίζουν την κατώτατη εγγυημένη προνοιακή σύνταξη, δηλαδή 300, 400 ευρώ.
Για τον τομέα της Υγείας λένε να αποδεσμευτεί απ' τον τομέα της Ασφάλισης. Στόχος, να διαμορφωθεί ένα σύστημα, το οποίο το λένε «δημόσιο», το οποίο να παρέχει υπηρεσίες Υγείας, που πραγματικά δε θα μπορούν να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες και μάλιστα στις ανάγκες των λαϊκών ανθρώπων, της φτωχολογιάς.
Ολόκληρη η συνέντευξη τύπου, στον Ριζοσπάστη
Αναρτήθηκε στον magnitis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου