Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΑΚΗ ΓΑΖΑ, ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ - ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!

ΓΑΖΑ: Ένα φιλμ κινουμένων σχεδίων γράφει την Ιστορία
Ένα φιλμ κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους που δημοσιεύθηκε και διακινείτε μέσω Ίντερνετ και φέρει τη σφραγίδα του βραβευμένου Ισραηλινού σκηνοθέτη Γιόνι Γκούντμαν, προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις στο Ισραήλ. Το 90 δευτερολέπτων φιλμάκι προσπαθεί και μάλλον πετυχαίνει με μοναδικό τρόπο να περιγράψει την περιορισμένη ζωή των κατοίκων της Γάζας.

Το φιλμ, που ονομάζεται «Κλειστή Ζώνη» περιγράφει την προσπάθεια ενός παιδιού που ζει στη Λωρίδα της Γάζας, να κυνηγήσει ένα πουλί η οποία είναι μάταιη καθώς ο δρόμος κλείνει συνεχώς μπροστά του.

Ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι σκοπός του φιλμ ήταν να αλλάξει τις παγιωμένες πεποιθήσεις περί καλού και κακού που κυριαρχούν στην πατρίδα του. «Οι άνθρωποι δεν θέλουν να ακούν ότι οι Παλαιστίνιοι είναι πραγματικοί άνθρωποι. Προτιμούν να τους θεωρούν κάτι κακό. Ότι όλοι είναι όπως τα μέλη της Χαμάς. Είναι εύκολο να λες “ας τους τιμωρήσουμε, ας τους σκοτώσουμε όλους” και πιο δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις σαν καθημερινούς ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν ειρηνικά» δήλωσε ο Γκούντμαν στην Jerusalem Post.

Ο Γκούντμαν ξεκίνησε την δημιουργία του φιλμ πριν την ισραηλινή επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας κατά την οποία 1.300 Παλαιστίνιοι – μεταξύ αυτών πολλά παιδιά – έχασαν τη ζωή τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΙΛΜ 90 δευτερολέπτων «Κλειστή Ζώνη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου