Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ.

ΤΕΕ: «Δεν είναι σύννομος ο τρόπος Δημοπρασίας του κτιρίου Καπνού»

Ο Γ.Γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ διαψεύδει το Νομάρχη για το έργο
Η Δ.Ε. του ΤΕΕ απευθύνει έγγραφο προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΝΑΜ και ζητά απάντηση αναφορικά με τι ενέργειες έγιναν για να διασφαλιστεί η νομιμότητα της διαδικασίας, αναφορικά με το κτίριο του Οργανισμού Καπνού, ενώ ο πρόεδρος Σωκράτης Αναγνώστου, δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον ΓΓ του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Κωστή, ο οποίος δήλωσε ότι τα λεγόμενα του Νομάρχη Απόστολου Παπατόλια για το Κτίριο Καπνού δεν ισχύουν…

Το θέμα τέθηκε και από εργοληπτικές οργανώσεις, μετά και την απάντηση της Γ.Γ. Δημοσίων Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ προς την ΠΕΔΜΕΔΕ, που ανέφερε ότι «εφόσον συντρέχουν τα αναφερόμενα στο αρ. 2153/3-7-2009 έγγραφό σας, είναι απαραίτητη η εκ νέου γνωμοδότηση του Συμβουλίου Δημοσίων Εργων. Αρμόδια για την εισαγωγή του θέματος (στο Συμβούλιο) είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Μαγνησίας.

Τέλος, η διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Μαγνησίας, στην οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται να εξετάσει το θέμα προκειμένου να διασφαλιστεί η νομιμότητα της διαδικασίας».

Το ΤΕΕ υποστηρίζει ότι «επειδή τα αναφερόμενα στο παραπάνω έγγραφο της ΠΕΔΜΕΔΕ (2153/3-7-2009) είναι πραγματικά και αληθή, η γνώμη της Διεύθυνσης Νομοθετικού είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η δημοπρασία δεν είναι σύννομος» και υποστηρίζει ότι το θέμα πρέπει να ξαναπάει στο αρμόδιο συμβούλιο του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ο κ. Αναγνώστου δήλωσε ότι μίλησε με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Κωστή, ο οποίος του είπε ότι συναντήθηκε με το Νομάρχη Μαγνησίας και «έδωσε μια γενικόλογη απάντηση, αλλ’ απ’ ότι διάβασε στις εφημερίδες, ο Νομάρχης επεκτάθηκε πέραν αυτών που είπε».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, ο Γ.Γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ δήλωσε ότι «αυτά που γράφηκαν, δεν ισχύουν».
Η απόφαση της Δ.Ε. για αποστολή εγγράφου προς τη Νομαρχία για το κτίριο Καπνού, ελήφθη ομόφωνα, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Αναρτήθηκε από magnitis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου