Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΑΒ.

Ψαροκάικο σε ρόλο ...ΕΚΑΒ

Το ψαροκάικο... που θα πρέπει να έρθει από τη Νάξο σε δυόμισι ώρες και να εκτελέσει δρομολόγιο μιάμισης ώρας ακόμη μέχρι τη Σύρο -εκτός αν με σύμμαχο τις καιρικές συνθήκες, πράγμα δύσκολο για τις Κυκλάδες- εκτελέσει τη διακομιδή το πλωτό του Λιμενικού Σώματος, αν τυγχάνει βέβαια να βρίσκεται στην Τήνο- είναι η μόνη λύση για τη διακομιδή ασθενών από το νησί.
Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής και η επιστημονική διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Τήνου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις τριτοκοσμικές συνθήκες μεταφοράς ασθενών. Στο πλευρό τους ο δήμαρχος Εξωμβούργου Παναγιώτης Κροντηράς, ο οποίος εκφράζει την ανησυχία του για τις υπηρεσίες υγείας στην Τήνο, εν όψει της νέας γρίπης, με επιστολή στον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, τη διοίκηση της 2ης ΔΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου και του ΕΚΑΒ.
«Με έκπληξη για ακόμη μία φορά διαπιστώνουμε ότι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού μας συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τριτοκοσμικές καταστάσεις στον τομέα της υγείας. Σε δύσκολες περιόδους, όπως η εποχή έξαρσης της νέας γρίπης που διανύουμε, διοίκηση, ιατροί και νοσηλευτές σηκώνουν τα χέρια ψηλά καθώς δεν γνωρίζουν πως σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα πραγματοποιείται η διακομιδή του ασθενούς στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου ή σε νοσηλευτικό ίδρυμα της πρωτεύουσας! Είναι πραγματικά λυπηρό που για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Στα τόσα προβλήματα υπηρεσιών υγείας που αντιμετωπίζει το όχι και τόσο "απομακρυσμένο" νησί μας έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα πιο επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων και επισκεπτών μας».
Ο κ. Κροντηράς υπογραμμίζει πως «η εφαρμογή ειδικών πολιτικών υγείας και η αναδιοργάνωση της λειτουργίας του συστήματος διακομιδής των ασθενών και δημιουργία ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες, που αποτελεί προτεραιότητα στον τομέα της υγείας, στο νομό μας έχει καταντήσει να είναι ένα όνειρο απατηλό και μια υπόσχεση που μεταφέρεται από βουλευτές και υπουργούς σε τοπικές αρχές και πολίτες, χωρίς ποτέ να υλοποιηθεί».
Απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας ο δήμαρχος προσθέτει: «Κύριε Αβραμόπουλε, δεσμευτήκατε για τη βελτίωση των διακομιδών στις Κυκλάδες και στο νησί μας στη συνάντησή μας στα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου Αρνάδου. Σας ζητώ να δώσετε μια οριστική λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας. Είναι άδικο οι πολίτες της Τήνου να νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας σε ένα κράτος πρόνοιας που φροντίζει για προστασία της υγείας των πολιτών του. Η Τήνος και οι πολίτες της, όντας πολίτες του δημοκρατικού ελληνικού κράτους πρόνοιας, αξιών, ισότητας και ισονομίας, πολίτες μιας απομακρυσμένης αλλά παρ' όλα αυτά αρκετά πυκνοκατοικημένης νησιωτικής περιοχής, πρέπει να αισθάνονται προστατευμένοι από την Πολιτεία και επιβάλλεται να απαιτούν την ίση αντιμετώπιση ειδικά στα θέματα που αφορούν την υγεία. Η αίσθηση της ασφάλειας στον τόπο τους θα πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από προτεραιότητα της Πολιτείας».
(Πηγή enet.gr)

Αναρτήθηκε στο "Γονείς - Υγεία - Παιδιά"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου