Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ ΕΡΓΑΤΗΣ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΕ "ΕΡΓΟ" ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ - ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑ 5 ΩΡΩΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο άτυχος 49χρονος εργάτης από το Ανήλιο Μετσόβου!


Νέο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε το Σάββατο το πρωί στο τμήμα κατασκευής της Εγνατίας Οδού στο Μαλακάσι Τρικάλων, όπου την ευθύνη κατασκευής έχει η εταιρία «ΑΚΤΩΡΑΣ». Ο 49χρόνος Απόστολος Μπίλλας από το Ανήλιο Μετσέβου, χειριστής στο κοντρόλ παραγωγής μπετόν, τραυματίστηκε σοβαρά όταν το άκρο του αριστερού του χεριού μέχρι και την ωμοπλάτη «μαγκώθηκε» από τον ιμάντα παραγωγής του υλικού στην προσπάθεια του να τον «ξεφρακάρει».
Ο άτυχος εργάτης μεταφέρθηκε αρχικά από συνάδελφό του στο τοπικό Κέντρο Υγείας και από εκεί διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων στο παραπάνω τμήμα της Εγνατίας Οδού απολύθηκε μετά την ολοκλήρωση κατασκευής του μεγαλύτερου μέρους των εργασιών. Με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς των λίγων εργαζομένων που έχουν απομείνει οι οποίοι δουλεύουν έως και 10 - 12 ώρες τη μέρα, προκειμένου να ολοκληρωθούν γρήγορα και με το λιγότερο δυνατό κόστος τα χρυσοφόρα για το μεγάλο κεφάλαιο χιλιόμετρα της Εγνατίας Οδού.
Ο σοβαρός τραυματισμός του 49χρόνου εργάτη και η μάχη που δίνει να κρατηθεί ζωντανός, αλλά και για να μη μείνει ανάπηρος, αποτελεί ακόμη μια ακόμη τραγική απόδειξη των συνεπειών που έχει η κυρίαρχη πολιτική που στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου πετσοκόβει τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου