Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ -- ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ GOOGLE, GMAIL, BLOGGER.

Με αφορμή προειδοποιητικού e-mail, που έλαβα από Ανατολική Αττική News,
και επειδή αντίστοιχη αλητεία μου συνέβη και σε μένα στις 24-2-2010,
Σας συμβουλεύω κι εγώ, να μη δώσετε στοιχεία πρόσβασης του λογαριασμού σας, σε κανέναν κερατά, με οποιοδήποτε όνομα κι αν σας εμφανιστεί.
Ειδικά η Google (ή GMail ή Blogger), έχει συγκεκριμένο τρόπο επαλήθευσης στοιχείων λογαριασμού, με όλους ανεξαιρέτως και δεν έχει κανέναν λόγο να τον διαφοροποιήσει και να στα ζητήσει με άλλον τρόπο, ούτε σου βάζει ημερομηνίες. Σε καλεί (η γνήσια) να κάνεις επαλήθευση του λογαριασμού σου, μέσα από το τυποποιημένο μπούσουλα της σελίδας του και τέρμα.
Όλα τα άλλα, είναι φτηνιάρικες απατεωνιές κάποιων παράνομων, κυρίως στην Ελλάδα και στη Γερμανία.
Ένας άλλος κίνδυνος υπάρχει, από άτομα που για μεγάλο διάστημα μας προσφέρουν "την υπηρεσία" τους και κάποια στιγμή αρχίζουν τις παπαριές, ότι ο υπολογιστής σου έχει πρόβλημα, κι αυτοί έχουν το "φάρμακο" για να στον γιατρέψουν. Τους λες ότι έχεις τρεις υπολογιστές και μάλιστα σε διαφορετικούς παρόχους συνδεδεμένους κι ότι δεν έχεις κανένα πρόβλημα, κι οι σωτήρες επιμένουν και ζητούν τα στοιχεία του λογαριασμού, να σε γιάνουν.
Μπούρδες. Μόνο αν από μόνοι σας, αν διαπιστώσετε ότι δεν δουλεύει καλά το μηχάνημα, το παίρνεις παραμάσχαλα και πας στον πωλητή ή στην αντιπροσωπία να στον φτιάξει.
ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ
Αν παρ' όλα αυτά, έχεις τις ανόητες φοβίες σου, τότε θα βρεις ΕΣΥ και μόνο ΕΣΥ, τις γνήσιες διευθύνσεις Google ή GMail ή Blogger, θα τους στείλεις συνημμένη τη παπαριά που έλαβες και ευγενικά θα ζητάς να σου πουν τις συμβαίνει κι αν πρέπει να κάνεις κάτι.
ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΑΣΣΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΪΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ
Δείγματα μαλακίας και απάτης:
από Gmail boxmailmember@gmail.com
ή
από Gmail (
servicemails.account@gmail.com)
απάντηση-προς Gmail (discovery.accountservice@gmail.com)
προς support@google.com
ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ
Το θέμα έχει αναρτηθεί επίσης στο mygreekblogspot και στο
GREECE-PRESS-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου