Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΑΝΑΠΗΡΙΑ-EXPO: Αναλυτικές πληροφορίες για την πρόσβαση στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και στην Έκθεση Autonomia EXPO

Φίλοι και φίλες, είμαστε έτοιμοι για να ανοίξουμε την πόρτα της Autonomia EXPO στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου την Παρασκευή 28, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Μαΐου από τις 10 πμ έως τις 9 μμ.

Η πρόσβαση στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου είναι υπερβολικά απλή: Εάν χρησιμοποιείτe GPS αρκεί να βάλετε την διεύθυνση Δωδεκανήσου 106 στο Περιστέρι και έρχεστε. Προσοχή: Το «Δωδεκανήσου 106» είναι η πολυκατοικία που βρίσκεται ακριβώς από απέναντι από το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και αυτό επειδή το εκθεσιακό κέντρο δεν έχει αριθμό (αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα!). Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε στο GPS τη διασταύρωση των οδών Δωδεκανήσου και Αναπαύσεως που ισχύει.

Οδικώς (με Ι.Χ. δηλαδή ;-)) μπορείτε να έρθετε από τη λεωφόρο Κηφισού (εφόσον έρχεστε από την Αθήνα) ή εάν έρχεστε από τον Πειραιά από την οδό Θηβών. Πληροφορίες για την πρόσβαση μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.autonomiaexpo.org/?page_id=585 όπου υπάρχει και ο χάρτης από το Google.

Σε ό,τι αφορά στην πρόσβαση με μετρό μπορείτε να έρθετε στο σταθμό του μετρό Άγιος Αντώνιος. Έξω από το ασανσέρ υπάρχουν συνέχεια προσπελάσιμα αυτοκίνητα του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και εφόσον έχετε κάποιο βαρύ ηλεκτροκίνητο κάθισμα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να έρθετε μέχρι το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Συνολικά 8 τέτοια προσπελάσιμα αυτοκίνητα θα κάνουν μεταφορές από το σταθμό Άγιος Αντώνιος στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και αντιστρόφως.

Πώς θα καταλάβετε ποια είναι αυτά τα αυτοκίνητα; Με δύο τρόπους: Το προσπελάσιμο αυτοκίνητα φαίνονται αφού θα βρίσκονται έξω ακριβώς από το ασανσέρ ;-) εάν δεν έχουμε πρόβλημα με την τροχαία ;-)

Όλα τα προσπελάσιμα αυτοκίνητα θα έχουν αφίσες της Autonomia EXPO.

Η απόσταση από το σταθμό του μετρό Άγιος Αντώνιος μέχρι το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου είναι περίπου 1400 μέτρα μια καλή ευκαιρία και για βόλτα για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν προσπελάσιμο αυτοκίνητο και μια εξίσου καλή ευκαιρία για να ξεκαπνίσουμε τους κινητήρες των ηλεκτροκίνητων καθισμάτων :-) Προσωπικά έχω κάνει πολλές φορές αυτή τη διαδρομή και μου έχει αρέσει. Είναι ωστόσο επιλογή του καθενός το εάν θα χρησιμοποιήσει προσπελάσιμο αυτοκίνητο ή θα κάνει τη διαδρομή με το κάθισμα. Η διαδρομή έχει και αρκετά εμπόδια, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο για όσους χρησιμοποιούν ηλεκτροκίνητα καθίσματα στις πόλεις.

Περιμέναμε πως το μετρό θα βρίσκεται έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Αυτό τουλάχιστον είχαν ανακοινώσει και η διοίκηση του μετρό αλλά και τα «αρμόδια» υπουργεία. Εμείς περιμέναμε μετρό, αλλά μετρό δεν ήρθε. Το χειρότερο είναι πως δεν υπήρξε ανακοίνωση στον τύπο για αυτή την καθυστέρηση ούτε έχει οριστεί κάποια νέα προθεσμία για το πότε θα έρθει το μετρό έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Δεν πειράζει. Είμαστε έτοιμοι και η Autonomia EXPO θα γίνει εξίσου προσπελάσιμη έστω και εάν η πατρίδα το μόνο που κάνει είναι να σπέρνει εμπόδια ακόμη και εκεί που δεν υπάρχουν.

Πολλούς χαιρετισμούς, Νίκος, http://www.disabled.gr/ και ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου