Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ο "ολοκαυτωματικός" Καναδοεβραίος Surkis, παραδέχθηκε την ενοχή του, για τη τέλεση αδικήματος παιδικής πορνογραφίας

ΜΟΝΤΡΕΑΛ (CBC) - Ο πρώην διευθυντής του "B'nai Brith Κεμπέκ", Bill Surkis, ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για τα τέλη της παιδικής πορνογραφίας, αφού συμφώνησε σε μια συμφωνία λόγου.

O Surkis και η σύζυγός του έκανε μια σύντομη εμφάνιση στο Δικαστικό Μέγαρο του Μόντρεαλ το πρωί της Τετάρτης

Σε αντάλλαγμα για μια ένοχη αποδοχή, για το αδίκημα της κατοχής και της πρόσβασης σε παιδική πορνογραφία, η Crown μείωσε την κατηγορία της διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας, δήλωσε ο εισαγγελέας Cynthia Gyenizse.

Τα απαγορευμένα αρχεία ανακαλύφθηκαν στον «υπολογιστή του Surkis, όταν τον πήγε για επισκευή το 2008.

Ο τεχνικός επικοινώνησε με την αστυνομία, μετά την εύρεση 86 βίντεο και 153 φωτογραφιών, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων κοριτσιών, ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Ο δικηγόρος του Surkis, είχε προηγουμένως δηλώσει, ότι θα υποστηρίξει, πως είχε κατεβάσει τα βίντεο, ως μέρος έρευνας για την επιχείρηση του Surkis.

"Ο σκοπός της προβολής του υλικού [παιδικής πορνογραφίας] ήταν, να εκπαιδεύσει τον εαυτό του για το θέμα της παιδικής πορνογραφίας", είπε ο δικηγόρος Στίβεν Slimovitch στο CBC News, έξω από δικαστήριο τον Νοέμβριο του 2009. "Τότε θα πήγαινε στα σχολεία, για να δώσει διαλέξεις, σχετικά με τα άτομα που κάνουν κατάχρηση (της εμπιστοσύνης) ανθρώπων".

Όμως, οι εισαγγελείς δήλωσαν, ότι δεν υπάρχει απόδειξη για αυτό. Ο Surkis δεν είχε προσληφθεί οπουδήποτε για την έρευνα της παιδικής πορνογραφίας και δεν είχε ξεκινήσει εργασίες για μια μελέτη, είπαν.

Η αποδοχή της ενοχής από τον Surkis ήρθε ως έκπληξη σε εκείνους, οι οποίοι γνώριζαν, ότι ο άνθρωπος αυτός, είχε χρησιμοποιηθεί επίσης, ως το Ακαδημαϊκό Dean στο "John Abbott College" για 22 χρόνια. Είχε επίσης υπηρετήσει ως ο εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου Ολοκαυτώματος στο Μόντρεαλ.

"Συγκλονίστηκα, γιατί ήξερα ένα πρόσωπο όπως αυτό, το οποίο είχα σε μεγάλη εκτίμηση", είπε μια γυναίκα που παρακολούθησε τη διαδικασία στο δικαστήριο του Μόντρεαλ.

«Το σοκ είναι πώς όσα έρχονται στο φως, ήσαν κρυμμένα για τόσο πολύ καιρό», είπε ένα άλλο άτομο.

Ο Surkis αντιμετωπίζει τώρα μια ελάχιστη ποινή φυλάκισης τριών μηνών στη φυλακή.

Εν τω μεταξύ, ο Surkis παραμένει ελεύθερος υπό πολύ αυστηρούς όρους. Ο πατέρας και ο παππούς (θύματος), οι οποίοι γνώριζαν τις κατηγορίες και ήσαν παρόντες, ζήτησαν να διαταχθεί, να μείνει (ο Surkis) μακριά από άτομα κάτω των 18 ετών, σε ιδιωτικές περιοχές, χωρίς τη παρουσία άλλου ενήλικα.

Ζητήθηκε επίσης, να απαγορεύεται η πρόσβασή του στο Internet αν δεν ήταν για δουλειά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, απαγορεύεται η διαγραφή του ιστορικού ιστού από τον υπολογιστή του.

Στον Surkis έχει επίσης αποκλειστεί η έξοδός του από την επαρχία (που διαμένει) ενώ αναμένει την ανακοίνωση της καταδίκης του.

ΠΗΓΗ: Yahoo Canada News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου