Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΟΛΑ ΣΤΟ ΘΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΒΡΥΧΑΤΑΙ. ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΑΘΟΣ.

ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ… ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ

Το θεριό της παγκόσμιας διακυβέρνησης και της Νέας Τάξης βρυχάται…
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Σε μια εποχή που συνιστά από μόνη της πρόκληση για μεγάλες ανατροπές στη γεωπολιτική, την κοινωνία και την οικονομία, κανείς δε δικαιούται να κοιμάται ήσυχος και να επαναπαύεται στις δάφνες της αυθεντικότητάς του.
Πολύ δε περισσότερο που από μόνη της αυτή η εποχή, δε συνιστά μονάχα πρόκληση για μεγάλες ανατροπές αλλά κυοφορεί και δραματικές ανακατατάξεις.

Τις κατευθύνει ένας αντίπαλος που είναι ισχυρός…
Ένας αντίπαλος που έχει στα χέρια του μηχανισμούς για να τις επιβάλει…
Ένας αντίπαλος που έχει προσδιορίσει με σαφήνεια ποιο είναι το κεντρικό του ζητούμενο…
Ένας αντίπαλος πολιτικά και κοινωνικά αδίστακτος, που αδιαφορώντας για το τίμημα είναι αποφασισμένος να κόψει το νήμα του τερματισμού.

Το θεριό της παγκόσμιας διακυβέρνησης και της Νέας Τάξης βρυχάται…

Είναι φανερό πως ο αγωνιζόμενος λαός συνιστά τη μοναδική δύναμη ανακοπής, και αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα που είναι ικανός να του ανατρέψει τα σχέδια.
Αυτή όμως η θεμελιακή διαπίστωση από μόνη της δεν αρκεί για να μετατρέψει τον αγωνιζόμενο λαό και το μαζικό κίνημα από ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ σε ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
Το ποιος είναι αυτός που καθορίζει την ατζέντα, αλλά και το ακριβές περιεχόμενο της ημερήσιας διάταξής της, είναι μείζονος σημασίας ζήτημα και κανείς δε δικαιούται να το υποτιμήσει και πολύ περισσότερο να το παραβλέψει.
Αν την ατζέντα την καθορίζει το πολιτικό σύστημα και οι εκφραστές του, τότε και οι καλύτερα οργανωμένοι αγώνες εξαντλούνται στην άμυνα.
Σε μια άμυνα που δε διεκδικεί να κερδίσει περισσότερα αλλά αγωνίζεται απελπισμένα προκειμένου να χάσει όσο γίνεται λιγότερα από τη γενικευμένη επίθεση σε βάρος των λαών και των εργαζομένων.

Σε μια νύχτα αφαιρέθηκαν κατακτήσεις ενός αγώνα 60χρονου, και σήμερα το εργατικό κίνημα προσπαθεί να περισώσει… τι???. Και ο λόγος που αφαιρέθηκαν είναι απλός.

Κάποιοι αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να τις αφαιρέσουν. Τόσο απλά…
Αυτό ήθελαν…. αυτό στόχευσαν… αυτό πέτυχαν.
Το πέτυχαν γιατί δεν αναλώθηκαν με φανφάρες για το κοινωνικοπολιτικό σύστημα το οποία προσκύνησαν και ορκίστηκαν να υπηρετούν.
Δε τους ενδιαφέρουν οι φανφάρες αλλά ο στόχος τους.
Δεν τους ενδιαφέρει η θεωρητική γυμναστική του μυαλού της κοινωνίας αλλά η στόχευση.
Δεν τους ενδιαφέρουν οι δαιδαλώδεις διαδρομές αλλά το αποτέλεσμα.

Διαμόρφωσαν αυτοί την ατζέντα, γι αυτό και είναι αυτοί που καρπώθηκαν το αποτέλεσμα. Τόσο απλό…

Προϋπόθεση της νίκης τους ήταν να καταστήσουν τους λαούς αμυνόμενους και να διατηρήσουν το ρόλο του επιτιθέμενου για τον εαυτό τους. Τόσο απλό…

Για να καταστεί αυτή η «νίκη» τους προσωρινή, τότε το μαζικό λαϊκό κίνημα και οι πολιτικές του προσεγγίσεις, οφείλουν πριν απ όλα να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο και τους στόχους του στις νέες συνθήκες.

Αυτή η πρόκληση, δε συνιστά προτροπή πολιτικών παραιτήσεων.
Συνιστά όμως απόπειρα για ουσιαστική αναβάθμιση και του επικαιροποιημένου περιεχόμενου της δράσης, αλλά και της λειτουργικότερης ιεράρχησης των πολιτικών προτεραιοτήτων, ώστε να καταστούν ικανές να εμπνεύσουν, να οργανώσουν, να απειλήσουν, να επιβάλουν και τέλος να ανατρέψουν.
Οι πολιτικές επεξεργασίες του καθενός, δεν αρκεί να είναι "επίκαιρες" στο μικρόκοσμο του μυαλού του.
Για να είναι λειτουργικές και να παρεμβαίνουν ουσιαστικά στις εξελίξεις, πρέπει να εμπνεύσουν την κοινωνία και να σηματοδοτήσουν αλλά και να ενισχύσουν την αγωνιστική της διάθεση.

Η χούντα δε θα μπορούσε να ανατραπεί με ατελεύτητους ύμνους στη δημοκρατία, αν ο στόχος της άμεσης ανατροπής της δεν έμπαινε εκ των πραγμάτων στην ημερήσια διάταξη.
Τόσο απλά…
Η εθνική αντίσταση δε θα μπορούσε να αποτελέσει έπος και κορυφαία ιστορική στιγμή με γενικόλογους ύμνους στην εθνική ανεξαρτησία, αν δεν ετίθετο επί τάπητος ο στόχος της εκδίωξης του κατακτητή.
Τόσο απλά…
Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας δε θα ανέτρεπε την οθωμανική σκλαβιά με λιβανωτούς στην ελευθερία, αν δεν ετίθετο επί τάπητος το ζήτημα της αποτίναξης του οθωμανικού ζυγού.
Τόσο απλά…

Το μαζικό λαϊκό κίνημα επομένως στις μέρες μας, αν θέλει να καταστεί πρωταγωνιστής των εξελίξεων και αδιαφιλονίκητο φαβορί των μεγάλων ανατροπών, οφείλει:

1. Να καθορίσει το ίδιο τη δική του επιθετική ατζέντα στην αντιπαράθεση της ελληνικής κοινωνίας με το πολιτικό σύστημα του δοσιλογισμού.
2. Να καταστήσει το πολιτικό σύστημα αμυνόμενο, διεκδικώντας για τον εαυτό του το ρόλο του πραγματικού πρωταγωνιστή, στην πράξη και όχι με τρόπο φραστικά αυτάρεσκο.
3. Οφείλει να μην αντιδρά φοβικά και αμυνόμενο στην δόλιες προσπάθειες της πολιτικής γλίτσας να προβοκάρει τον αγώνα του, αλλά να αποπροβοκάρει το ίδιο τον πολιτικό του ακτιβισμό δίνοντας πολιτικό περιεχόμενο στις πολιτικές του πρωτοβουλίες.
4. Οφείλει να μετατρέψει άμεσα τον πολιτικό του λόγο σε πολιτική έμπνευση ανατροπής ικανή να διαμορφώσει διαφορετική ροή στην πορεία των εξελίξεων.
5. Οφείλει να θέσει ως στόχο ύψιστης προτεραιότητας την άμεση ανατροπή της κυβέρνησης του πολιτικού και εθνικού δοσιλογισμού, απομυθοποιώντας το φόβο της επόμενης μέρας.
6. Οφείλει να συνειδητοποιήσει πως η πολιτική δυναμική της επόμενης μέρας θα βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την κερδοφορία των αγώνων του, και αυτή η κερδοφορία θα προκύψει από την ίδια την πολιτική αποτελεσματικότητά τους, στο βαθμό που θα είναι ικανή να διαμορφώσει μια νέα αφετηρία εκκίνησης.
7. Οφείλει λοιπόν να ανακόψει άμεσα αυτή την πορεία πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού ολέθρου και να επιβάλει την παραδειγματική αποκαθήλωση και τιμωρία των ενόχων, διαμορφώνοντας μια άλλη δυναμική στο πολιτικό σκηνικό

Αυτός ο τόπος, έχει ανάγκη από ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ…
Έχει ανάγκη από ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ στη διαδικασία υλοποίησής της…

Είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων να μην παραιτηθούν από τις απώτερες πολιτικές τους επεξεργασίες. Θα είναι όμως και οδυνηρό ολίσθημα εκείνων που δε θα αντιληφθούν έγκαιρα πως οι παλμοί αυτής της κοινωνίας έχουν ανέβει επικίνδυνα.
Και ακόμη ολισθηρότερο αν το αντιληφθούν και το αγνοήσουν...

ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΝΩΡΙΣ… ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ…
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου