Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΖΕΒΕΓΚΗΔΕΣ -- ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΓΓΛΕΖΙΚΕΣ ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ... ΕΝΤΑΞΕΙ????

Κάποιοι παίζουν με το ... πουγκί τους...
Σε συνθήκες οικονομικής και πολιτικής ρευστότητας , ο κόσμος παίζει αγρίως με το πουγκί του. Η ανασφάλεια ενεργοποιεί στο έπακρο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης κι όσοι διαθέτουν γονίδιο καιροσκόπου ή τυχοδιώκτη σπεύδουν να κάνουν «την κρίση ευκαιρία» που λέει κι ο πρωθυπουργός… Εξού και το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα η Τράπεζα της Ελλάδος δεν προλαβαίνει να πουλάει χρυσές λίρες. Επειδή μάλιστα η ζήτηση έχει υπερβεί την προσφορά, παράλληλα προς το επίσημο εμπόριο χρυσού, ανθίζει και η αντίστοιχη μαύρη αγορά.
Μέσα σε μερικές μέρες η τιμή του …τεμαχίου τσίμπησε 30 ευρώ (από 243 ευρώ ανέβηκε στα 273) ενώ η σύγκριση με τις αντίστοιχες περσινές τιμές τα λέει όλα. Ούτε 200 ευρώ δεν κόστιζαν οι λίρες το περασμένο καλοκαίρι. Είτε έφεραν στα πλευρά τους τη …μάπα της Ελισάβετ είτε κάποιου ξεχασμένου έλληνα βασιλιά οι «χρυσές» μέχρι πρότινος ήταν βυθισμένες στη λησμονιά και στη γραφικότητα άλλων εποχών… Φαίνεται όμως ότι το παρελθόν και οι μνήμες ανεγείρονται πολύ εύκολα.
Για όλους εσάς λοιπόν που σκιάζεστε εν όψει των επερχόμενων δεινών και θέλετε να έχετε ένα νόμισμα παντός καιρού στο στρώμα σας (εκτός των ασημωμάτων από τις γεννήσεις και τις βαφτίσεις), υπάρχει λύση. Ο γερο-Λαδάς περιμένει στη γωνία να σας εξυπηρετήσει.

Αναρτήθηκε από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου