Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΟΜΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Το Wiesenthal Center Θεσσαλονίκης καταδικάζει τη βεβήλωση του νεκροταφείου

Ο διευθυντής του Κέντρου (
Wiesenthal) για τις Διεθνείς σχέσεις, στέλνει επιστολή, εκφράζοντας την αηδία του για την Ελληνική Αστυνομία. Ο Δρ Shimon Samuels, διευθυντής του Κέντρου Βίζενταλ για τις διεθνείς σχέσεις, έστειλε επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, εκφράζοντας την αποστροφή του, για την βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου της Θεσσαλονίκης.

Στην επιστολή που ανακοίνωσε το κέντρο σε ανακοίνωση Τύπου την Παρασκευή, ο Samuels έγραψε ότι «εδώ και πεντακόσια χρόνια η Θεσσαλονίκη έγινε γνωστή και άνθησε μέσα από τη συμβολή της εβραϊκής κοινότητας της. Μέλη της κοινότητας απελάθηκαν στο Άουσβιτς, και σήμερα η Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεύει εβραϊκά φαντάσματα και τάφους".

Η επιστολή συνέχισε, "Κάποιος μπορεί να σημειώσει το χρονοδιάγραμμα του εν λόγω σκανδάλου, μετά από απόφαση του ελληνικού Ανωτάτου Δικαστηρίου να επικυρώσει την αθώωση του Κώστα Πλεύρη για την ολική νεο-ναζιστική συμπεριφορά του, για τις προσκλήσεις, για την αντισημιτική βία. Κάποιος μπορεί, αλλά σημειώστε το χρόνο που συμπίπτει με την ελληνική κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος".

"Είναι καιρός να συμβουλεύσετε τον ελληνικό λαό, ότι η εθνική οικονομική κρίση σας, είναι αποτέλεσμα της δικής σας σπατάλης και όχι μια εβραϊκή συνωμοσία. Είναι καιρός για μια πολιτική μηδενικής ανοχής για τον αντισημιτισμό και άλλες μορφές μίσους", συνέχισε στην επιστολή του.

«Οι αποδιοπομπαίοι τράγοι αυτόματα θα φέρουν στο νου τους, ότι η «ξενοφοβία», είναι μια ελληνική λέξη", έγραψε ο
Samuels.

Μετάφραση από τον Μπαρμπανίκο Αρβανίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου