Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Η ΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

Με αυξημένο ενδιαφέρον περιγράφουν τα τοπικά ΜΜΕ της Κοζάνης, τη δίκη που διεξάγεται εκεί, μετά τη μήνυση του Προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών Καχλάν Συριάνο (πρώην γιατρός του ΕΚΑΒ Κοζάνης), κατά των Συνδικαλιστών του ΕΚΑΒ Κοζάνης.
Όπως είναι γνωστό, ο γιατρός Καχλάν Συριάνο, στη προσπάθειά του να εφαρμόσει τον Κανονισμό Λειτουργίας του ΕΚΑΒ για να εξυπηρετούνται οι ασθενείς της ευρύτερης περιοχής, ήρθε σε σύγκρουση με τους συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ Κοζάνης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ήταν από τους ελάχιστους γιατρούς που ενδιαφέρθηκε να κάνει πράξη τα διαφημιζόμενα σεμινάρια του ΕΚΑΒ, για την εκπαίδευση ομάδων, σε γνώσεις διάσωσης και πρώτων βοηθειών αφιλοκερδώς. Μεταξύ των εκπαιδευθέντων ήσαν και υπάλληλοι της ΔΕΗ.
Μετά τη συκοφαντική επίθεση που είχε δεχθεί και αφού η διενεργηθείσα έρευνα ουσιαστικά τον δικαίωσε, ο πρώην γιατρός του ΕΚΑΒ και νυν Νοσοκομειακός, ακολούθησε τη νόμιμη διαδικασία και στράφηκε κατά των συνδικαλιστών του ΕΚΑΒ Κοζάνης.
Παρά τον τεράστιο θόρυβο που έχει προκληθεί, είτε από έρευνες, είτε από παράπλευρες απώλειες ανθρώπινων ζωών, εξ αιτίας των ελλείψεων του ΕΚΑΒ σε ανθρώπινο δυναμικό, οχήματα και εξοπλισμό, τα προβλήματα των Νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, που υπήρχαν επί υπουργού Αβραμόπουλου της κυβέρνησης Καραμανλή, εξακολουθούν το ίδιο και χειρότερα επί Ξενογιαννακοπούλου της κυβέρνησης Παπανδρέου. Μιλάμε για τέλμα!!!!
Η καραμέλα-απάτη, για δήθεν μοναδική αρμοδιότητα των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ να ασχολούνται μόνο με σοβαρά τραυματίες σε τροχαία, συνεχίζει να πιπιλίζεται στα στόματα των ανευθυνοϋπεύθυνων, ενώ οι του ΕΚΑΒ και του ανθυγιεινού Υπουργείου ξέρουν πολύ καλά, ότι το αντίθετο είναι καταγεγραμμένο στις κανονιστικές διατάξεις του ΕΚΑΒ. Τα πολιτικά μας τούβλα, δεν μπαίνουν καν στον κόπο, να αλλάξουν τις ισχύουσες διατάξεις, ώστε να μιλούν εν δικαίω!!!!
Το κυρίαρχο ζήτημα δεν είναι αν έχει ελλείψεις (που πράγματι έχει) το ΕΚΑΒ, αλλά το ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν ασθενοφόρα, ώστε να αναλάμβαναν το εφεύρημα που βάφτισαν ως δήθεν "δευτερογενείς διακομιδές". Αυτή η αθλιότητα "ανακαλύφθηκε" για να δικαιολογείται το έγκλημα αδιαφορίας της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας. Της ίδιας γαλαζοπράσινης εξουσίας, που ξέρει να σπαταλά αφειδώς το δημόσιο χρήμα, σε ανύπαρκτα έργα και σε αγορά φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, με τιμές έως και 100 φορές ακριβότερα από άλλες χώρες της ΕΕ. Την ίδια γαλαζοπράσινη σάπια εξουσία, που κάνει τερτίπια και στον διαγωνισμό προμήθειας ασθενοφόρων εδώ και 4 χρόνια, για να σπρώξει το αποτέλεσμα σε έναν και μοναδικό, με το πιο ακριβό τίμημα.

Επιστρέφοντας στο θέμα της δίκης, θέλω να υπενθυμίσω στους συνδικαλιστές της Π.Ο.Π. ΕΚΑΒ (κυρίως Βόρειας Ελλάδας), ότι τους είχα επισημάνει που είναι τα δίκαιά τους και που τα τραγικά λάθη τους.
Το χειρότερο λάθος τους, είναι η άμεση εμπλοκή τους με τα πλοκάμια της διεφθαρμένης εξουσίας, που τους οδηγούσε σε άσκηση πίεσης (ΕΓΓΡΑΦΩΣ) για απομάκρυνσή μου από την υπόθεση έρευνας για το ΕΚΑΒ και από το ΣΕΥΥΠ.
Οι ίδιες λάθος πρακτικές τους έσπρωχναν και στη παραγωγή βλακωδέστατων εγγράφων, σαν το εικονιζόμενο του Καλογερόπουλου, ο οποίος στη προσπάθειά του να καλύψει μη σύννομες συμπεριφορές, πάντοτε έμπλεκε τα μπούτια του και κατόρθωνε να γράφει ένα μικρό κείμενο με δύο παραγράφους, στο οποίο η δεύτερη παράγραφος .....τσακώνεται με τη πρώτη!!!!!
Σε ποιον (που έχει τον κοινό νου) να πεις, πως τα νοσοκομεία έχουν δικά τους ασθενοφόρα και να μη σε πάρει με τις τομάτες!!!!!!
Σε ποιον να πεις ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, πως "να κι αν έχουν, να κι αν δεν έχουν ασθενοφόρα τα νοσοκομεία, κι αν τους ξεφύγει και έχουν, όλα υπάγονται στο ....ΕΚΑΒ, που δεν θα τα αφήνει στο φινάλε να κάνουν τις ψευδεπίγραφες δευτερογενείς διακομιδές"!!!!!!
Τότε ποια ασθενοφόρα νοσοκομείων εννοείς ρε μαλάκα, ότι θα κάνουν αυτά που δεν κάνει το ΕΚΑΒ???? Τα ιδιωτικά ρε απάτες?????
Η διακομιδή από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, είναι με δελτίο κοινωνικού τουρισμού ρε ζώα και μπορεί ο ασθενής να μετακινηθεί με την ....Εργατική Εστία?????
Ασθενής που έχει εξιτήριο με τα πόδια στο γύψο, θα διακτινιστεί για να πάει σπίτι του ρε ψευτοϋπουργοί, γραμματείς και φαρισαίοι, Αβραμοπουλαίοι και Ξενογιαννακοπουλαίοι???????
Αυτός που υποβλήθηκε σε επέμβαση ζωτικού οργάνου (καρδιά κλπ) πρέπει να βασανιστεί για να υποστεί και το επόμενο έμφραγμα αν δραπέτευσε απ' το πρώτο ρε ποντικαραίοι?????
Σας το είχα πει σε όλους βλήματα. Από τον μεγαλύτερο έως τον μικρότερο.
"Εγώ θα φύγω, αλλά σας δίνω προτάσεις κι αν δεν ασχοληθείτε με το πρόβλημα, το πρόβλημα θα σας κυνηγά, κάθε φορά με μεγαλύτερη ένταση".
Διάβασα ξανά και ένα γελοίο "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ" του .....Αβραγκιόζη, που ξεχνούσε ότι ήταν υπουργός και μιλούσε εναντίον της έκθεσής μου για το ΕΚΑΒ, για λογαριασμό του ανίκανου αρχηγού του ΕΚΑΒ. Τόση ξευτίλα!!!!!
Αυτοί μας κυβερνούν. Και πριν και τώρα. Στο κραγιόν έχουν τις διαφορές τους. Στο κουκούλωμα κάθε απάτης, ίδιες δίδυμες αδελφές...........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου