Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Η "ΣΙΒΥΛΛΑ" ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΚΙΟΖΗ, ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΙ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ.

Μήνυμα Γιώργου Α. Παπανδρέου για το «Free Gaza Movement»... "Αυτή η επιτυχία σας, τέλος, αποδεικνύει ότι τα όποια τείχη και τους όποιους αποκλεισμούς θα τους σπάσουν οι λαοί και η δύναμη και αποτελεσματικότητα της ανθρώπινης αλληλεγγύης"

"Θα ήθελα να καλωσορίσω και να στείλω θερμούς χαιρετισμούς στους επιβαίνοντες του πλοίου που συμμετείχε στην πρωτοβουλία του κινήματος «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΑΖΑ» - «FREE GAZA MOVEMENT».
Πριν από λίγες μέρες, πάνω από 40 ακτιβιστές από 17 χώρες και από τις 5 ηπείρους του πλανήτη εκδήλωσαν την ανθρώπινη αλληλεγγύη τους και μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της Γάζας και στον σκληρά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.
Μία διεθνής, μη βίαιη, ανθρωπιστική πράξη αντίστασης και αλληλεγγύης, μία ειρηνική αποστολή, με στόχο την άρση του θαλάσσιου αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.
Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ένας εκ των διοργανωτών αυτής της αποστολής, ο κ. Paul Larudee, μετά την επιτυχή εκπλήρωση αυτής της αποστολής:
Αυτή η προσπάθεια αποτέλεσε μία τεράστια επιτυχία, πολύ πιο σημαντική απ' ό,τι μπορούσε κανείς να φανταστεί ποτέ. Είχε φανερές θετικές και ωφέλιμες επιπτώσεις για τον Παλαιστινιακό λαό, αλλά και για το Ισραήλ. Παρ' όλες τις απειλές ή τα εμπόδια, οι Ισραηλινές αρχές πήραν μία υπεύθυνη απόφαση να μην παρεμποδίσουν την αποστολή μας, και αυτό συνιστά ένα μοντέλο για το μέλλον».
Και εμείς θέλουμε, πάντα, να κοιτάζουμε στο μέλλον, ένα μέλλον της ειρήνης, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης για όλους.
Η επιτυχία της αποστολή σας αποτελεί μία συμβολική νίκη ακριβώς για αυτά τα πανανθρώπινα και διαχρονικά αιτήματα της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της ειρήνης, αποτελεί μία νίκη για την ανθρώπινη αλληλεγγύη.
Αυτή η επιτυχία σας μας ενθουσιάζει και μας δίνει ελπίδα για το μέλλον και την ειρηνική επίλυση του Παλαιστινιακού, για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή και όλο τον κόσμο.
Αυτή η επιτυχία σας, τέλος, αποδεικνύει ότι τα όποια τείχη και τους όποιους αποκλεισμούς θα τους σπάσουν οι λαοί και η δύναμη και αποτελεσματικότητα της ανθρώπινης αλληλεγγύης."

* Σημείωση:
Πρόκειται για τις θέσεις του Γιώργου Α. Παπανδρέου, στις 4 Σεπτέμβρη 2008 (από τον προσωπικό κόμβο του πρωθυπουργού)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου