Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΜΟΣΑΝΤ, ΑΝΑΚΡΙΝΕΙ ΑΡΑΒΕΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα: "Η Μοσάντ Ανακρίνει Άραβες Αιχμαλώτους στις φυλακές του Ιράκ"

Ο Αραβικός Οργανισμός για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (AOHR), δήλωσε το Σάββατο, ότι περιήλθε σε γνώση του Οργανισμού, ότι η Ισραηλινή Μοσάντ, ανακρίνει Άραβες κρατούμενους σε ιρακινές φυλακές.

"Έχω λάβει κλήσεις από τους Ιορδανούς κρατούμενους στις φυλακές του Ιράκ, που μας ενημέρωσε, ότι η Μοσάντ έχει ανακρίνει και άλλους Άραβες κρατούμενους στις φυλακές στο Ιράκ", δήλωσε ο Αμπντούλ Καρίμ Shreideh, επικεφαλής των κρατουμένων και της Επιτροπής Κέντρου Κράτησης σε AOHR, σε συνέντευξη Τύπου στην Ιορδανική πρωτεύουσα Αμμάν το Σάββατο.

"Στους φυλακισμένους, η Μοσάντ τους δίνει τη δυνατότητα να συνεργαστούν με το γραφείο της που την αντιπροσωπεύει, και έτσι να είναι σε θέση να εγκαταλείψουν την φυλακή ή να παραμείνουν στη φυλακή", δήλωσε ο Shreideh σε δημοσιογράφους, στη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, για την έναρξη της ετήσιας έκθεσης του AOHR, σχετικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ιορδανία το 2009.

Σύμφωνα με την Οργάνωση, υπάρχουν 33 Ιορδανοί φυλακισμένοι στο Ιράκ και χιλιάδες άλλοι Άραβες κρατούμενοι σε ιρακινές φυλακές.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος του AOHR, Χάνι Dahleh, προέτρεψε την Ιορδανική κυβέρνηση να επιταχύνει τις προσπάθειες, για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των Ιορδανών φυλακισμένων στο εξωτερικό.

Υπάρχουν 250 Ιορδανοί φυλακισμένοι στη Συρία, 41 στη Σαουδική Αραβία, 37 στο Ισραήλ, 7 στις Ηνωμένες Πολιτείες, 5 στο Ιράν και 1 στο Κουβέιτ.

Η Ιορδανική κυβέρνηση, έχει επανειλημμένα τονίσει, ότι το ζήτημα των Ιορδανών φυλακισμένων στο εξωτερικό, είναι στις κορυφαίες προτεραιότητές της, και ότι κάνει κάθε προσπάθεια, για να δοθεί συνέχεια (προβολή) στο θέμα.

Μετάφραση: ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΠΗΓΗ: JNOUBIYEH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου