Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΤΗ ΜΙΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΟΙ ΑΦΙΛΟΤΙΜΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΣΥΓΚΑΛΥΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ!!!

ΣΕ ΣΥΓΚΑΛΥΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
για αντιμετώπιση της αυριανής απεργίας, στην οποία συμμετέχει και η Ο.Λ.Μ.Ε.
Ενώ κάποιοι από το "περιβάλλον" της Υπουργού, ρίχνουν το γλυκανάλατο "ελπίζουμε ότι τελικά θα επικρατήσει το φιλότιμο των εκπαιδευτικών και δεν θα συμμετάσχουν στην αυριανή πανελλαδική απεργία", ταυτόχρονα τα ίδια λαμόγια που κατέστρεψαν την Ελληνική Παιδεία, ζητούν την ένταξη όλων των εξεταστών-επιτηρητών των πανελλαδικών εξετάσεων, σε προσωπικό ασφαλείας!!!
Με τον ίδιο τρόπο, δόθηκε απάντηση από το ...."περιβάλλον" της Ο.Λ.Μ.Ε.: "ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ Η ΟΛΜΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ" είναι η απάντηση της Ομοσπονδίας των καθηγητών!!!!
======================================================
Η επίσημη ανακοίνωση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, για τη συμμετοχή των καθηγητών, στην αυριανή Πανελλαδική, Πανεργατοϋπαλληλική Απεργία, είναι η παρακάτω:
Ο.Λ.Μ.Ε.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Όλοι στην απεργία 20 Μάη - Όλοι στους δρόμους
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, την Πέμπτη 20/5/2010, με αιχμή το νέο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο που υπονομεύει, ανατρέπει και απαξιώνει μείζονα και κρίσιμα ζητήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Απεργούμε από κάθε εκπαιδευτική διαδικασία που είναι προγραμματισμένη εκείνη την ημέρα (όπως ενδοσχολικές εξετάσεις, εργασίες στα βαθμολογικά κέντρα, πανελλαδικές εξετάσεις των τελειοφοίτων των εσπερινών λυκείων κάθε τύπου κ.λπ.).

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να αντιδράσουν δυναμικά στα κυβερνητικά μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας και αγριότητας που λεηλατούν το εισόδημα, διαλύουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλο το Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
Η κυβέρνηση μέσα σε λίγες μέρες νομοθετεί την κατάργηση μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων μισού και πλέον αιώνα.

Έτσι μετά τη μείωση των μισθών μας κατά 12% προχωρεί στη μείωση και των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας. Ουσιαστικά με το νομοσχέδιο αυτό και με τη συμφωνία - μνημόνιο Κυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ προωθείται η μετάλλαξη της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης σε ατομική – ιδιωτική.
Τελικά το κράτος «αποχωρεί» από την κοινωνική ασφάλιση.
Πρόκειται για ένα ουσιαστικό ξεθεμελίωμα του ασφαλιστικού συστήματος, με το οποίο θεσμοθετείται βασική σύνταξη (360 €) ως κοινή αφετηρία για όλες τις κύριες συντάξεις και καθιερώνεται από εκεί και πέρα ηανταποδοτική σχέση της σύνταξης, με βάση το χρόνο εργασίας και τις καταβληθείσες
εισφορές σε όλο τον εργασιακό βίο, ώστε «να δημιουργηθεί κίνητρο για την παραμονή στην εργασία».
Ποιο συγκεκριμένα με τα μέτρα που λαμβάνονται προωθείται μεταξύ των άλλων:
· Η μείωση των συντάξεων μέσω του υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών με βάση το σύνολο των εισφορών όλου του ασφαλιστικού βίου.

· Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65. Στα 60 χρόνια το ελάχιστο όριο συνταξιοδότησης.
· Η μείωση των συντάξεων μέσω της μείωσης των ποσοστών αναπλήρωσης. Το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης σε σχέση με το μισθό θα φτάσει ακόμα και το 50%, από 80% που είναι σήμερα και 70% που γίνεται σταδιακά ήδη από το 2008 με το νόμο «Ρέππα».

· Η κατάργηση της 35ετίας αλλά ακόμη και της 37ετίας και η θεσμοθέτηση της παραμονής στη δουλειά για 40 χρόνια προκειμένου να πάρουμε πλήρη σύνταξη.

· Η κατά 6% ετησίως μείωση των πρόωρων συντάξεων.
· Εξίσωση ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών (στα 65 χρόνια) από το 2011.

· Άμεση μείωση των συντάξεων με επιβολή νέου ΛΑΦΚΑ (κρατήσεις 5-10%) στις συντάξεις πάνω από 1400€.

· Η παραπομπή στην εθνική αναλογιστική αρχή και σε υπουργικές αποφάσεις των παροχών της επικουρικής ασφάλισης.
· Η θεσμοθέτηση κινήτρων παραμονής στην εργασία ακόμη και πέραν της 35ετίας και του 65ου έτους αυξάνοντας τα όρια ηλικίας για την υποχρεωτική απόλυση από το δημόσιο,

· Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανάλογα με την αύξηση του προσδόκιμου διαβίωσης.
Και ακολουθεί νέο νομοσχέδιο τις επόμενες μέρες για επιπρόσθετα μέτρα στο δημόσιο.
Καλούμε όλους τους/τις συναδέλφους σε γενικό αγωνιστικό ξεσηκωμό ενάντια στην πιο αντιλαϊκή, αντεργατική αλλά και αντιδημοκρατική επιδρομή στα μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Η απεργία στις 5 Μάη αποτελεί μια αγωνιστική παρακαταθήκη, έχει αλλάξει όλα τα δεδομένα και καθιστά πλέον τη μαζική και αποφασιστική παρέμβαση των εργαζομένων και της κοινωνίας σε καταλύτη των εξελίξεων.
Η Απεργία στις 20 Μάη θα πρέπει να έχει την ίδια και μεγαλύτερη επιτυχία .
Η επιτυχία της απεργίας πρέπει να γίνει υπόθεση του καθένα μας.
Ξεσηκωθείτε!!!
Έξω ο μηχανισμός Ε.Ε. – ΔΝΤ από την Ελλάδα
Όχι στο ξεθεμελίωμα του ασφαλιστικού
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΜΑΗ 2010

ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΑΘΗΝΑ: στις 11 π.μ. στοΜΟΥΣΕΙΟ (προσυγκέντρωση)

Από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου