Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΟΝΤΩΣ ΞΕΣΑΛΩΣΑΝ ΟΙ ΟΒΡΙΟΙ - ΕΔΩ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΕΔΩ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ???

Name that planet: Uranus, Neptune to get .....Hebrew names

Ονόμασε τους Πλανήτες, Ουρανό, και Ποσειδώνα, με Εβραϊκά ονόματα

Από την JUDY SIEGEL -ITZKOVICH

Οι πλανήτες Ουρανός και Ποσειδώνας περιμένουν δισεκατομμύρια χρόνια να πάρουν επίσημη ονομασία στην Εβραϊκή (ή τουλάχιστον μερικές χιλιάδες χρόνια, από τότε που εμφανίστηκαν οι Εβραίοι) και τώρα - προς τιμήν του Διεθνούς Έτους της UNESCO στην Αστρονομία - οι Ισραηλινοί έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν δείχνοντας τις προτιμήσεις τους.

Ουρανός και ο Ποσειδώνας. Σύντομα θα πάρουν εβραϊκά ονόματα.

Η ψηφοφορία μέσω Διαδικτύου, διοργανώνεται από την εβραϊκή γλώσσα Ακαδημίας και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου.

Όσοι θέλουν να ψηφίσουν μπορεί να πάνε στον εβραϊκής γλώσσας-Web www.astronomy2009.org.il ιστοτοπο και να επιλέξουν δύο από τα τέσσερα τελικά ονόματα των έχουν επιλεχθεί από τα 650 προτεινόμενα ονόματα.

Μεγάλοι ισραηλινοί αστρονόμοι και ακαδημαϊκοί γλωσσολόγοι κοσκίνισαν τις προτάσεις και κατέληξαν στις ονομασίες Oron (στα εβραϊκά «μικρό φως») και Shahak (στα εβραϊκά «ουρανός») για τον Πλανήτη Ουρανό, και Rahav (στα Εβραϊκά «ηγεμόνας της θάλασσας») ή Tarshish (το όνομα για τη θάλασσα στα εβραϊκά) για τον Πλανήτη Ποσειδώνα.

Ο Πλανήτης Πλούτωνας, επί τη ευκαιρία επίσης, παραμένει χωρίς όνομα στα εβραϊκά, αλλά τα τελευταία χρόνια, έχει υποβαθμιστεί από πλανήτη σε ένα λιγότερο σημαντικό ουράνιο σώμα.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε ειδική τελετή, τον Δεκέμβριο που θα σημάνει τη λήξη του Διεθνούς Έτους της Αστρονομίας.

Οι Πλανήτες Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας και ο Κρόνος ήταν γνωστοί στην ανθρωπότητα από την αρχή και είχαν ως εκ τούτου τα ονόματα Ελλήνων και Ρωμαίων θεών.

Έχουν ονομαστεί HamaKochav), Noga, Ma'adim, Tzedek και Shabtai, αντίστοιχα. Η Γη έχει πάρει το όνομα Eretz.

Ουρανός και Ποσειδώνας εντοπίστηκαν μετά την εφεύρεση του τηλεσκοπίου, και τώρα είναι η σειρά τους να πάρουν όνομα στα Εβραϊκά.

Οι ψηφοφόροι χρειάζονται μόνο να δίνουν τα ονόματά τους στα εβραϊκά και την ταυτότητά τους με αριθμο καρτών, για να αποτραπεί η αυτόματη μαζική ψηφοφορία.

Ο αυθεντικός σύνδεσμος είναι:
http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1256037270042&pagename=JPArticle/ShowFull

[Σημ. Μεταφραστου: Την Ελληνικη Λεξη "ολοκαύτωμα" πότε θα την καταργήσουν, και να μας ειδοποιήσουν οι βοσκοί, πότε παράτησαν τις γκλίτσες και χτίσανε τον ....Παρθενώνα και δεν τους πήραμε χαμπάρι.
Για να ξέρουμε τι μας γίνεται κι εμείς οι φουκαράδες].
Πηγή: Μίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου