Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΕ ΟΝΟΜΑ: >>> H Goldman Sachs, η Morgan Stanley και άλλοι μας διδάσκουν πως να κλέβουμε...>>>

ή: Η παγκόσμια απάτη για το πετρελαίο, αξίας 2,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων!!!!

By Dan Jones | 17/11/09 - 19:22

Προφανώς, υπάρχει μια παγκόσμια απάτη πετρελαίου που κάνει τον Μπέρνι Mάντοφ να μοιάζει με ένα πρωτάρικο κλεφτρόνι.


Εάν πιστέψουμε τον επιχειρηματία και αρθρογράφο Philip Davis , ο κόσμος πέφτει θύμα απάτης 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια , δηλ. 50 φορές περισσότερο από τις πυραμίδες του Madoff που εξαπάτησε τους επενδυτές του.

Σύμφωνα με τον Davis, η απάτη ξεκινά το 2000 με τον σχηματισμό του ICE - ή (Inter-continental Exchange -Διεθνής Συναλλαγή).

Ο οργανισμός ICE - που ιδρύθηκε από την Goldman Sachs, την Morgan Stanley, την BP, την Total, την Shell, την Deutsche Bank και την Societe Generale - είναι μια δια-δικτυακή επιχείρηση ανταλλαγής εμπορευμάτων και αγοράς συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης που υφίσταται έξω από την δικαιοδοσία των ΗΠΑ και λειτουργεί χωρίς τους περιορισμούς των νόμων της χώρας.

Μετά από μια έρευνα του Κογκρέσου στο ενεργειακό το 2003, ο ICE βρέθηκε να εφαρμόζει κάτι που λέγεται «αυτο-επιστρεφόμενη» συναλλαγή.

Αυτό γίνεται όταν μία εταιρεία πωλεί ένα ποσό ενέργειας σε μία άλλη, και στη συνέχεια η δεύτερη εταιρεία πωλεί το ίδιο ακριβώς ποσό ενέργειας πίσω στην πρώτη εταιρεία, την ίδια ώρα και στην ίδια ακριβώς τιμή, όπως μας περιγράφει ο Davis.

Δεν ανταλλάσσεται στην πραγματικότητα καμία ποσότητα εμπορεύματος, παρά μόνον στα χαρτιά.

Αρκετά συγκλονιστικά κανένα εμπόρευμα δεν αλλάζει χέρια, αλλά οι συναλλαγές στα χαρτιά εξαποστέλλουν ένα μήνυμα στην χρηματαγορά, υπογραμμίζοντας μια τεχνητή αύξηση των εσόδων της εταιρείας.

Αρχίζετε να θυμώνετε; Συνεχίσετε το διάβασμα.

Επειδή η συναλλαγές αυτές είναι ανεξέλεγκτες από την Ουάσιγκτον, είναι δύσκολο να υπολογιστεί η έκταση αυτού του πάρε-δώσε των «αυτο-επιστρεφόμενων» συναλλαγών.

Αλλά όταν η DMS (εταιρεία ενέργειας) έγινε αφορμή για έρευνα από το Κογκρέσο, η εταιρεία παραδέχθηκε ότι το 80 τοις εκατό των συναλλαγών της το 2001 ήταν «αυτο-επιστρεφόμενα» αλισβερίσια .

Αυτό σημαίνει ότι το 80 % του συνόλου των συναλλαγών κατά το έτος αυτό ήταν ψευδο-συναλλαγές.

Ούτε μια σταγόνα πετρελαίου δεν άλλαξε χέρια, αλλά οι ισολογισμοί της εταιρείας έδειξαν αύξηση των εσόδων.

Η απάτη αυτή γίνεται με σκοπό την αύξηση των τιμών των βασικών προϊόντων.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με την Davis, κατόπιν που ο ICE μετέτρεψε τις εμπορικές συναλλαγές σε "κερδοσκοπικό παιχνίδι καζίνου όπου η πλασματική τιμολόγηση και συμβόλαια θα μπορούσαν να πωλούνται από ανθρώπους που δεν παράγουν τίποτα , σε ανθρώπους που δεν χρειάζονται τα προϊόντα που δεν έχουν παραχθεί" , η Goldman Sachs ήταν σε θέση να τριπλασιάσει την τιμή των βασικών προϊόντων σε μόλις πέντε χρόνια.

Ο οργανισμός ICE, μπορεί έτσι να προκαλέσει τεχνητή έλλειψη (σε είδη πρώτης ανάγκης) και ουτως να οδηγεί τα είδη αυτά σε κατακόρυφες τιμές.

Η ομορφιά (ή μάλλον η φρίκη), της απάτης που περιγράφεται από τον Davis, είναι ότι επειδή ελέγχουν τις αγορές πετρελαίου, ο ICE μπορεί να προκαλέσει τεχνητή έλλειψη και κερδοσκοπική κίνηση της ζήτησης, προκειμένου να χρεώνουν τους καταναλωτές με ένα επιπλέον δολάριο ανά γαλόνι για την βενζίνα.

Αν αυτό δεν φαίνεται πολύ, το 1 δολάριο γίνεται μόλις 50 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα καθώς οι οδηγοί παγκοσμίως καταναλώνουν 1,7 δισεκατομμύρια γαλόνια του βενζίνης την ημέρα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι, επί του παρόντος , δεν θα ήταν σωστό ή ακόμη και έγκυρο να προτείνω αυτό που ισχυρίζεται ο Φίλιπ Ντέιβις είτε είναι αληθής είτε ψευδής, αλλά κανείς δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει αυτό το θέμα.

Υπάρχουν ανησυχίες για χρόνια ότι οι παγκόσμιες αγορές ελέγχονται από το μονοπώλιο μεγάλων οργανώσεων, αλλά θα μπορούσε να υπάρχει ένα ισχυρό επιχείρημα για την εισήγηση ότι ο ICE είναι πολύ κοντά για να γίνει ακριβώς αυτό - μια υπέρ-οργάνωση έχοντας την δύναμη να κοντρολάρει τις τιμές του πετρελαίου πάνω ή κάτω.

Καλή τύχη Ουάσιγκτον, ίσως απλά να πάρεις ένα καταιγισμό επιστολών που να απαιτούν απαντήσεις.

Η προβολή διαφανειών παρακάτω προέρχεται από SlideShare.net και δίνει μια κατανομή της παγκόσμιας απάτης πετρελαίου.

2.5 Trillion Oil Scam 2,5 τρισεκατομμύρια Oil Scam


Το αυθεντικό άρθρο εδώ >>>>: http://www.ngoilgas.com/news/25-trillion-dollar-oil-scam/
Με τη βοήθεια του Μίμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου