Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΙΑ ΣΤΑ ΝΑΫΛΟΝ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ..."ΟΙΚΟΛΟΓΑΣ" ΜΠΙΡΜΠΙΛΩΣ...!!!

Το μερτικό μου απ` τη ζωή το έχουν πάρει άλλοι…

Η κατάσταση πλέον είναι χαοτική. Εβδομάδες τώρα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος επικρατεί μια αλλοπρόσαλλη κατάσταση, η οποία απειλεί να προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου πολιτική κρίση.
Σε πολλά από τα στελέχη του κόμματος κυριαρχεί η άποψη ότι η κυβέρνηση αυτή αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης .

H αισιοδοξία και οι προσδοκίες των πρώτων ημερών τείνουν να εξανεμισθούν. Με την πάροδο των ημερών αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει σαφής γραμμή πλεύσης στην οικονομία, ότι δεν υπάρχουν έτοιμες πολιτικές και ολοκληρωμένα σχέδια για μείζονα θέματα , αλλά και ότι δεν υφίσταται κανένα αποτελεσματικό κέντρο συντονισμού. Χάος! Ας δούμε τα πράγματα πιο αναλυτικά.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ είναι ανάστατη και αντιμετωπίζει τους υπουργούς με μεγάλη καχυποψία και επιφύλαξη. Κανείς δεν ζητά την άποψη τους, αλλά και δεν ενημερώνονται επαρκώς από τους υπουργούς με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να πληροφορούνται τις αποφάσεις της κυβέρνησης από ...τα ΜΜΕ.

Ήδη έκαναν την εμφάνιση τους και τα πρώτα σημάδια υπεροψίας, δεσποτισμού και αλαζονείας. Η πρώην λογογράφος του κ. Γ. Παπανδρέου και σημερινή υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη αρνήθηκε να δεχτεί -όπως καταγγέλλει ο ίδιος- εκλεγμένο βουλευτή του ΠαΣοΚ !

Από την άλλη οι υπουργοί νοιώθουν ανασφαλείς και στις κατ` ιδίαν συζητήσεις τους υποστηρίζουν ότι ο ηγεμονικός τρόπο λειτουργίας του κ. Γ. Παπανδρέου, τους έχει δημιουργήσει αμυντικά αντανακλαστικά. Δεν λείπουν μάλιστα και οι κόντρες καθώς διάφοροι οι υφυπουργοί έχουν τοποθετηθεί για να... ελέγχουν τους υπουργούς!!!

Η μεγάλη έκρηξη όμως προέρχεται από την Ιπποκράτους. Στα κομματικά στελέχη του ΠαΣοΚ κυριαρχεί η αίσθηση ότι ο κ. Γ.Παπανδρέου τώρα που εξελέγη πρωθυπουργός δεν τους έχει ανάγκη.

Όλο και πιο συχνά -αλλά και πιο έντονα- ακούγεται η φράση : «εμφανίζονται ως κομήτες, άνθρωποι που δεν είχαν και δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική και το ΠαΣοΚ, που δεν έδωσαν την παραμικρή πολιτική μάχη, που δεν διακινδύνευσαν τίποτα και δεν θυσίασαν το παραμικρό».

Ενδεικτικό είναι το κλίμα που επικράτησε τις προάλλες, σε μια από τις συσκέψεις στην Ιπποκράτους παρουσία του Γραμματέα κ. Ξυνίδη και μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου έγινε πραγματικός «χαμός».
Μέχρι που ένα από τα παρευρισκόμενα στελέχη, ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, μην αντέχοντας όλη αυτήν την κατάσταση, είπε τα πράγματα με το.... όνομά τους: «Το μερτικό μου απ` τη ζωή το έχουν πάρει άλλοι…».

Κατά τα άλλα ο μέγας (κυριολεκτικώς) αντιπρόεδρος κ.Πάγκαλος ζητά από τους υπουργούς …..Να ’χουν αλληλεγγύη μεταξύ τους, επειδή θα....εκδηλωθούν επιθέσεις από συμφέροντα (sic!). Καλημέρα ΠαΣοΚ ! Καληνύχτα Ελλάδα!
«paron»«thema»«enet»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου