Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ZOUGLA ONLINE, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΛΕΜΚΕΡΙΔΗ.

Απόσπαση - πρόκληση νοσηλευτή σε βουλευτικό γραφείο

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009, 18:32

Κία Παπαδοπούλου

Την ώρα που το υπουργείο Υγείας αναζητά νοσηλευτικό προσωπικό, τη στιγμή που δεκάδες νοσοκομεία της χώρας ζητούν εργαζομένους για να καλύψουν τα κενά του συστήματος υγείας... στο νοσοκομείο του Κιλκίς δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Τόσο καλά λειτουργεί το νοσοκομείο, που αποσπούν νοσηλευτές σε βουλευτικά γραφεία.
Ακούγεται απίστευτο, αλλά αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα. Όπως βλέπετε και στο έγγραφο, έγιναν όλα νόμιμα ή ακόμα καλύτερα νομότυπα. Επίσημα έγγραφα, σφραγίδες και υπογραφές από τον υπουργό Εσωτερικών, από τη διοίκηση του νοσοκομείου, από το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο νομό Κιλκίς.
Και ο νοσηλευτής, με συνοπτικές διαδικασίες, βρέθηκε με απόσπαση από το νοσοκομείο στο γραφείο του βουλευτή, και από την περιποίηση των ασθενών στη γραμματειακή υποστήριξη. Πριν ακόμα διορίσουν γενικούς γραμματείς, όπως φαίνεται και στην ημερομηνία (31.10.2009.), φρόντισαν να στελεχώσουν τα βουλευτικά γραφεία, γιατί μάλλον έπεσε πολλή δουλειά.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 330 οργανικές θέσεις στο Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς από τις οποίες είναι καλυμμένες οι 317. Παρά το μικρό κενό, σε 13 οργανικές θέσεις, η διοίκηση τονίζει πως δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του νοσοκομείου.
Πριν από λίγο καιρό, σε συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει η υπουργός Υγείας, ήταν αυτή που χαρακτήρισε τριτοκοσμική την εικόνα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό. «Αρκεί να σκεφθούμε ότι είμαστε η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα του ΟΟΣΑ, όσον αφορά στην επάρκεια των νοσηλευτών», είπε, σημειώνοντας ότι στις χώρες του ΟΟΣΑ αναλογούν - κατά μέσο όρο- εννέα νοσηλευτές σε 1.000 κατοίκους, ενώ στην Ελλάδα μόλις τρεις.

Την ώρα, λοιπόν, που το υπουργείο Υγείας κάνει αγώνα δρόμου για να βρει και να διορίσει νοσηλευτικό προσωπικό, ένα άλλο υπουργείο κάνει απόσπαση σε νοσηλευτές και τους στέλνει σε βουλευτικά γραφεία. Αυτό είναι το άκρον άωτο της ασυνεννοησίας, που βασιλεύει κυριολεκτικά, σε υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες.
Ακούστε τι είπε στη zougla.gr ο βουλευτής του Ν. Κιλκίς, Θεόδωρος Παραστατίδης, στο γραφείο του οποίου αποσπάστηκε ο νοσηλευτής. (Τα ηχογραφημενα ντοκουμέντα, υπάρχουν στη ΖΟΥΓΚΛΑ).

Αν αναρωτιέστε τώρα τι δουλειά μπορεί να κάνει ένας νοσηλευτής και μάλιστα με προϋπηρεσία 15ετών σε γραφείο βουλευτή, ακούστε τον ίδιο. (βλέπε Ζούγκλα).

«Θα τους επιστρέψουμε πίσω, αν τους χρειάζονται…», αυτό απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Κιλκίς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είναι ο μόνος βουλευτής που έχει στο γραφείο του νοσηλευτές.
Ας ψάξει, λοιπόν, η κ. Ξενογιαννακοπούλου στα βουλευτικά γραφεία τους νοσηλευτές των νοσοκομείων και αντί να κάνει αγώνα δρόμου για νέους διορισμούς, πολύ απλά μπορεί να ζητήσει να επιστρέψουν πίσω το νοσηλευτικό προσωπικό.
Αναρτήθηκε από Zougla online

2 σχόλια:

  1. ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΑ.
    Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΛΥΦΤΡΟΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΙ ΑΣ ΤΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝΕ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΟΙ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΛΑ, ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΙΩΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ.
    ΦΤΙΑΞΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ "ΜΑΓΑΖΑΚΙ" ΚΑΙ ΠΟΥΛΑ ΤΗ ΠΡΑΜΑΤΙΑ ΣΟΥ.
    ΕΔΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΜΑΣΗΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή