Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ, ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ - ΠΡΟΛΟΓΟΣ.

Το 1978, μετά από μια παρατεταμένη στρατιωτική θητεία 29 μηνών, νέος, πτυχιούχος και παντρεμένος, έψαχνα στη Θεσσαλονίκη δουλειά, μέσω του ΟΑΕΔ.
Μεταξύ αυτών που με έστειλε ο ΟΑΕΔ, ήταν και μεγάλη επιχείρηση Εβραίων στο Καλοχώρι.
Οι Εβραίοι, αφού μου πήραν συνέντευξη, με προσέλαβαν για αποθηκάριο ....αυθημερόν και δούλεψα, την ημέρα που μου πήραν συνέντευξη, 3 ώρες περίπου.
Δούλεψα εκεί, 1,5 χρόνο, στη διάρκεια του οποίου τους είχα παρατήσει τρεις φορές, με έψαχναν και με ξανάπερναν. Τελικά, περί τα τέλη του 1979, αν θυμάμαι, τους σιχάθηκα, έφυγα οριστικά και πολύ εύκολα βρήκα αλλού δουλειά και καλύτερη και με περισσότερα λεφτά.
Σαν εργοδότες, οι Εβραίοι ήσαν και είναι πολύ σκληροί. Απασχολούσαν και απασχολούν πολλούς (εκατοντάδες) Έλληνες εργάτες και υπαλλήλους.
Ακούω κάποια σαχλά επιχειρήματα, για προσωπικότητα-ογκόλιθο, τον μεγάλο Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη, που με περισσή ευκολία κάποιοι, πάνε να τον χαρίσουν στους Εβραίους, ενώ αυτός ποτέ δεν χαρίστηκε.
Είναι προφανές νομίζω, ότι από κανενός σας το μυαλό δεν περνά η άποψη, να με χαρακτηρίσει φιλοεβραίο ή άνθρωπο των Εβραίων, επειδή έτυχε να δουλέψω 1,5 σε εβραίικη επιχείρηση. Επίσης, από κανενός το μυαλό δεν μπορεί να περάσει η αντίληψη, να χαρακτηρίσει σωρηδόν "πράκτορες" των Εβραίων, τους εκατοντάδες εργατοϋπαλλήλους μιας εβραίικης επιχείρησης και χιλιάδες άλλους, που δουλεύουν σκλάβοι του μεροκάματου σε Εβραίο εργοδότη.
Αυτό το λέω σαν πρόλογο, για να καταλάβουμε, ότι οι Εβραίοι ΝΑΙ, εκμεταλλεύονται καταστάσεις, γεγονότα και ανθρώπους, πάντα εκεί που ξέρουν ότι θα αποκομίσουν άμεσο ή έμμεσο οικονομικό όφελος. Το ότι κάνουν διαδεδομένα τέτοια εκμετάλλευση, είναι γελοίο να τους χρεώνουμε ως "δικό τους", τον οποιονδήποτε, που θα ερχόταν σε επαφή μαζί τους. Αν ήταν έτσι καλύτερα να πάμε ομαδικά να πνιγούμε.
Οι Εβραίοι δυστυχώς, είναι μέρος της κοινωνικής, πολιτικής και κυρίως της οικονομικής ζωής, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Αυστραλία, στην Ασία. Άλλο είναι το ότι χώνονται παντού και σαν άσχετοι εκμεταλλευτές τα ρημάζουν και άλλο να τους δίνουμε (προσφορά της βλακείας μας) υπερφυσικές ιδιότητες που δεν έχουν.
Αυτά σαν πρόλογος. Θα γράψω αργότερα τη κυρίως ανάρτηση, γιατί έχω και δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου