Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Οικο.πολι.ς -και- Παγκόσμια Διάσκεψη για τη Κλιματική Αλλαγή.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΗΕ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΑΡΘΡΑ, BLOGS
Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ. Χαϊδαρίου με αφορμή τη διάσκεψη του ΟΗΕ στην Κοπεγχάγη θα αφιερώσει τις επόμενες (και περισσότερες) αναρτήσεις στην κλιματική αλλαγή (από σήμερα μέχρι και 20 Δεκεμβρίου).
Οι αγώνες για να σώσουμε ελεύθερους χώρους στις πόλεις, να αναδασώσουμε τα καμένα βουνά κ.λπ. είναι σημαντικοί, και ως γνωστόν συμμετέχουμε, αλλά δεν είναι τα μοναδικά "πεδία" δράσης των πολιτών με οικολογική (περιβαλλοντική) συνείδηση.
Στην οικολογική "ατζέντα" πρώτος στόχος πρέπει να μπαίνει α)Ο έλεγχος και η μείωση των ρύπων κάθε είδους β)Η μείωση των εκπομπών CO2 που συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή γ)Η αντικαταναλωτική συμπεριφορά δ)Η προβολή της αξίας του ελεύθερου χρόνου για εκπαίδευση, ψυχαγωγία, ευζωία κ.λπ. ε) Η αλληλεγγύη στ) Η υγιεινή διατροφή (όχι στα μεταλλαγμένα)ζ) Η απο-ανάπτυξη κ.λπ.
Για όλους τους παραπάνω λόγους,θα προβάλουμε στο μέτρο του δυνατού, το θέμα κλιματική αλλαγή από το blog, θα συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις - ημερίδες (το έχουμε κάνει ήδη δύο φορές) - κινητοποιήσεις κ.λπ. με κορυφαία τη διαδήλωση το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, στις 12:00 στο Σύνταγμα. Την ίδια μέρα και ώρα, ΜΚΟ και κινήματα πολιτών θα διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο απαιτώντας από τις κυβερνήσεις, και ιδιαίτερα των ανεπτυγμένων κρατών, να πάρουν δεσμευτικά μέτρα, νομικά και πολιτικά κατοχυρωμένα για την προστασία του πλανήτη.
"Σφραγίστε τη συμφωνία" νομοθετικά και όχι δυνητικά είναι ένα αίτημα προς τις κυβερνήσεις, το οποίο το προσυπογράφουμε και το έχουμε "ενσωματώσει" στο logo του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.
..................
Επιπρόσθετα ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου σε συνεργασία με τον Α.Ο.ΠΗΓΑΣΟΣ Χαϊδαρίου διοργανώνει εκδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή στην πόλη μας 5.6.12 Δεκεμβρίου. Θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες.
-----------------
WWF - GREEN PEACE ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου