Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Ο ΠΑΣΟΚτσης ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΙΝΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΠΕΡΑΣΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.!

«Βατοπέδι» και στον Κορινό Πιερίας;

Μηνύθηκε γιατί μίσθωσε 10 στρέμματα στην παραλία Κορινού για 16 χρόνια με το εξευτελιστικό μίσθωμα των 1.410,00 ευρώ το χρόνο!!!

Ο Δήμαρχος Κορινού κατηγορείται ότι εξαπάτησε μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης «Ολυμπιάδα» για να προχωρήσει στην μίσθωση και στην ψήφιση της συγκεκριμένης πρότασης.
Το γεγονός αυτό κατήγγειλαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης τέσσερα μέλη του Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης «Ολυμπιάδα». Συγκεκριμένα οι κκ. Αραβίδης Παναγιώτης, Μιχαηλίδης Αστέριος, Μορθανάσης Ιωάννης και Παπαδόπουλος Ιωάννης κατέθεσαν μήνυση κατά του Δημάρχου Κορινού κ. Αβραμίδη Νικόλαου για την μίσθωση 10 στρεμμάτων στην παραλία Κορινού με το εξευτελιστικό ποσό των 1.410 ευρώ το χρόνο.

Τα συγκεκριμένα μέλη δηλώνουν στη μήνυση τους πως εξαπατήθηκαν από το δήμαρχο, ο οποίος κατά την πρώτη συνεδρίαση ¨περί καθορισμού των όρων

της δημοπρασίας¨ ανέφερε ψευδώς πως η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στην πολεοδομική ζώνη 3, όπου αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει καμία σταθερή κατασκευή. Για το λόγο αυτό τα τέσσερα μέλη πείστηκαν να ψηφίσουν την εισήγηση του Δημάρχου, διατυπώνοντας χαρακτηριστικά στη μήνυση τους τα εξής: «Ο εγκαλούμενος μας έπεισε να ψηφίσουμε την μίσθωση του χώρου και τους όρους του διαγωνισμού, γνωρίζοντας ότι αυτά που αναφέρει είναι ψευδή, με σκοπό να μας τα παρουσιάσει ως αληθινά, προκειμένου να ψηφίσουμε»…. «και μάλιστα αυτό προκύπτει και από την ομολογία του ιδίου στην δεύτερη συνεδρίαση, όπου αναφέρει πως η συγκεκριμένη έκταση τελικά ανήκει στις ζώνες 3, 7 και 8.»… «Δηλαδή τεχνηέντως μας απέκρυψε την αλήθεια από την πρώτη συνεδρίαση».

«Ο Δήμαρχος κ. Αβραμίδης Νικόλαος, αν και αντιδράσαμε σφόδρα στην δεύτερη συνεδρίαση και καταγγείλαμε την εξαπάτηση μας από αυτόν, αν και του τονίσαμε ότι δεν πρέπει- για να μην βλαφθούν τα συμφέροντα της επιχείρησης- να εγκριθούν τα πρακτικά της μίσθωσης, αν και αυτός ομολόγησε ότι μας είχε εξαπατήσει στην πρώτη συνεδρίαση, αυτός όχι μονό ήταν υπέρμαχος της έγκρισης των πρακτικών αλλά προέβη και στην ψήφιση του συγκεκριμένου θέματος, ζημιώνοντας κατά τον τρόπο αυτό τα συμφέροντα της επιχείρησης και παραβαίνοντας το καθήκον προάσπισης που έχει για τα συμφέροντα της επιχείρησης».

Αυτά δηλώνουν στην μήνυση τους τα τέσσερα μέλη της δημοτικής επιχείρησης. Καταγγέλουν τον Δήμαρχο Κορινού ότι προκειμένου να καλύψει το αδίκημα της εξαπάτησης του Δ.Σ. προχώρησε στην παραποίηση των πρακτικών και στην αλλοίωση του ακουστικού υλικού (κασέτα μαγνητοφώνησης).

Όπως επίσης καταγγέλλουν τα συγκεκριμένα μέλη της επιχείρησης στην μήνυση τους ο Δήμαρχος Κορινού, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την τήρηση των πρακτικών των συνεδριάσεων ως πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης παραποίησε τα πρακτικά της πρώτης συνεδρίασης. Τα τέσσερα μέλη της επιχείρησης ισχυρίζονται πως ο Δήμαρχος παραποίησε τα πρακτικά με συνέπεια να μην αναφέρεται πουθενά ο ισχυρισμός του πως η έκταση ανήκει στην ζώνη 3. Ύστερα από αυτό ζητήθηκε αντίγραφο της κασέτας μαγνητοφώνησης της συνεδρίασης, προκειμένου να διασαφηνιστεί αυτή η σημαντική παράληψη από τα πρακτικά.

Η συγκεκριμένη κασέτα δόθηκε για έλεγχο πραγματογνωμοσύνης, όπου σύμφωνα με την με αριθμό 445/09ζχ/ΗΧ/19-8-2009 πραγματογνωμοσύνη διαπιστώθηκε αποκοπή κομματιών σε έξι σημεία και αλλοίωση των νοημάτων.

Τέλος όπως δηλώνουν τα τέσσερα μέλη στην μήνυση τους, με τις πράξεις του Δημάρχου, αλλά και οποιουδήποτε άλλου υπεύθυνου, η Δημοτική Επιχείρηση υπέστη τεράστια οικονομική βλάβη, καθόσον εκμίσθωσε μια έκταση «φιλέτο», μπροστά στην θάλασσα αντί του εξευτελιστικού πoσού των 1.410 ευρώ ετησίως. Για τους λόγους αυτούς ζητούν την ποινική δίωξη του εγκαλούμενου καθώς και κάθε άλλου υπεύθυνου.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την δικαιοσύνη και αναμένονται εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου