Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΙΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ "ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ".!!!

Παρά τις μεγάλες αποκλίσεις από την εικόνα που υπήρχε πριν από τις εκλογές για την οικονομία, ο Πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τόνισε την βούλησή του να τηρηθούν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στον προϋπολογισμό που κατατίθεται την Παρασκευή στη Βουλή, τον χαρακτήρισε προϋπολογισμό σωτηρίας. Ο Υπουργός Οικονομικών εισηγείται περαιτέρω μείωση των κρατικών δαπανών, με καθιέρωση ανωτάτου ορίου σε κονδύλια και μισθούς και διεύρυνση της φορολογικής βάσης .

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου εξετάστηκε και το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά. Η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, έχει ήδη ανακοινώσει τη χορήγηση ένεσης ρευστότητας ύψους 10 δισ. ευρώ το 2010, μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και των δημοσίων επενδύσεων.
Γ. Παπανδρέου: "...το 2010 θα κάνουμε ρήξεις με σκοπό να ανατραπούν πρακτικές και αντιλήψεις που αδικούν την Ελλάδα..."

Όπως σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, χρέος της... κυβέρνησης είναι να ενημερώσει με ειλικρίνεια και πληρότητα τους πολίτες για την κατάσταση της χώρας και στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε την έναρξη διαλόγου σε κάθε υπουργείο, που θα καταλήξει σε ευρύτερες συναινέσεις.

Στόχος του διαλόγου, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, είναι να ζητηθεί η συνεισφορά για αλλαγές με σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της σπατάλης, τη δημιουργία ανταγωνιστικών προϊόντων και ενός εκπαιδευτικού συστήματος ποιότητας, αλλά και ενός συστήματος υγείας, πρόνοιας και ασφάλισης που θα είναι ανθρώπινο και βιώσιμο.

Μιλώντας ειδικότερα για τον προϋπολογισμό ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό ισορροπίας μεταξύ των δημοσιονομικών προβλημάτων και την αντιμετώπιση της κοινωνικής αδικίας, έναν προϋπολογισμό που κάνει το πρώτο βήμα για την ανάταξη της οικονομίας.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναμένεται να εισηγηθεί μείωση των κρατικών δαπανών με καθιέρωση ανωτάτου ορίου σε κονδύλια και μισθούς και διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

Ο Γ. Α. Παπανδρέου αναφέρθηκε ακόμη και στη μάχη που πρέπει να δοθεί για να αλλάξει το κράτος, αλλά και στην εφαρμογή του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ και εκείνου των 100 πρώτων ημερών, τονίζοντας ότι το κυβερνητικό έργο, στο σύνολό του, παίρνει, πλέον, "καταιγιστικούς ρυθμούς".
Όπως τόνισε, "δεν είναι ένας προϋπολογισμός που λύνει δια μαγείας όλα τα προβλήματα του τόπου"

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα στηριχθεί μεταξύ άλλων, στην αύξηση των άμεσων φόρων στα υψηλά εισοδήματα, στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών αλλά και στην αύξηση σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα.
Επίσης, στην εξοικονόμηση πόρων από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, με τη συγκράτηση τόσο των δαπανών συνταξιοδότησης όσο και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας, εξάλλου συστήνεται ομάδα εργασίας που θα προσδιορίσει τα χρέη των νοσοκομείων και την εξόφληση των προμηθευτών και θα συντάξει πόρισμα εντός δύο μηνών.
από ΕΡΤ

Έχω την υποψία ότι μας δουλεύουν "ψιλό γαζί".
Μήπως δεν βλέπω καλά, μήπως ο Νέος Πρωθυπουργός είναι ο Παλιός, μήπως έχει δανειστεί τις σημειώσεις του Κ. Καραμανλή;
Μήπως δεν έχει αλλάξει τίποτα;
Το σίγουρο είναι ότι χάθηκαν τα λεφτά που είχε βρει το ΠΑΣΟΚ, που είναι τα λεφτά που βρήκαν, που πήγαν;
Η στατιστική υπηρεσία θα αλλάξει και πλέον 1+1 δεν θα κάνει 2 αλλά 0.
Οι ρήξεις αναβάλλονται για το 2010, μετά την επιλογή των Γενικών Γραμματέων.
Σε ένα δίμηνο-τρίμηνο θα ξέρουμε και τι χρωστάνε τα νοσοκομεία, όταν θα έχει εγκριθεί ο προϋπολογισμός του 2010.

Ένα είναι όμως το παρήγορο, θα έχουμε έναν προϋπολογισμό σωτηρίας.
Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ Η ΣΩΣΟΝ ΚΥΡΙΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΟΥ...
από Έχω μάτια και βλέπω

Διάβασε τη συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου