Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΓΙΑΤΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΑ ΠΡΑΣΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ???? ΓΙΑΤΙ.????? ΓΙΑΤΙ????? ΓΙΑΤΙ?????

Στο τέλος το σχόλιό μου >>> ΓΕΝΟΠ προς Μπιρμπίλη: Η ΔΕΗ δεν είναι ορχιδέες, πουλάκια και τιτιβίσματα!!! (Reporter.gr)
Κόντρα με τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, έχουν προκαλέσει οι "περιβαλλοντικές ευαισθησίες" της αρμόδιας υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη. "Η υπόθεση της ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι γιορτή των ερωτευμένων, όλο λουλουδάκια, πουλάκια και τιτιβίσματα, όπως θέλετε να την παρουσιάσετε", αναφέρει σε ανοικτή του επιστολή απευθυνόμενος προς την κα Μπιρμπίλη, ο σύλλογος πτυχιούχων μηχανικών της ΔΕΗ.
Αφορμή, της κόντρας που έχει ξεκινήσει από την Τετάρτη με άλλη ανακοίνωση του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ, υπήρξε η εντολή που έδωσε η υπουργός για προσωρινό περιορισμό της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Βόρειο Ελλάδα μετά από αυξημένη συγκέντρωση σωματιδιακών ρύπων, την οποία εντόπισαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, λόγω των ιδιαίτερα σπάνιων για την εποχή κλιματολογικών συνθηκών (υψηλές θερμοκρασίες, μαζί με άπνοια). Πρόκειται ωστόσο και για μήνυμα προς τον νέο επικεφαλή της ΔΕΗ, τον "πράσινο" καθηγητή Αρθούρο Ζερβό που προέρχεται από το χώρο των ΑΠΕ (πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), μη τυχόν ακολουθήσει πολιτική ενάντια στο εθνικό καύσιμο της χώρας, το λιγνίτη.
«Συμφωνούμε το Rock ντυσιμό σας, αλλά... »
Στην επιστολή του ο σύλλογος των τεχνικών της ΔΕΗ κάνει λόγο για "λαχανί ανθρωπάκια (λόγω των οικολογικών ανησυχιών τους) που εμφανίζονται ως σύμβουλοι της υπουργού και τάσσονται εναντίον του κακού λιγνίτη" αλλά στην ουσία εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ανταγωνιστών της ΔΕΗ. "Κάποιοι συνεχίζουν να παλεύουν για το κόντημα της ΔΕΗ, χρησιμοποιώντας αυτά τα λαχανί ανθρωπάκια σας ως λαγούς με πρόσχημα την ρύπανση, ώστε να αναγκάσετε τη ΔΕΗ σε σβήσιμο μονάδων, προκειμένου μονάδες βάσης να είναι μόνο αυτές των ιδιωτών", αναφέρει χαρακτηριστικά. Για να προσθέσει πως θα συνταχθεί μαζί με την υπουργό, μόνο εφόσον δουλέψει προς την κατεύθυνση να αντικατασταθούν όσο το δυνατό γρηγορότερα οι παλαιές ρυπογόνες λίγνιτικές μονάδες με νέες, σύγχρονης τεχνολογίας - "συμφωνούμε με το Rock ντυσιμό σας και με τις γνώσεις σας", αναφέρει χαρακτηριστικά- προειδοποιώντας την ωστόσο παράλληλα να μην εκλάβει την ανοχή των συνδικαλιστών ως αδυναμία.
«Η ΔΕΗ δεν είναι εντελβάις»

"Η ΔΕΗ και η ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι εντελβάις και οριχιδέες, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και ο ελληνικός λαός δεν είναι αγρότες που μόνοι ψάχνουν. Και από σκληρό Rock αν χρειαστεί ξέρουμε και διδακτορικό του πεζοδρομίου αποκτούμε όταν έχουμε δίκιο. The Game is over κυρία υπουργέ", καταλήγουν στην επιστολή τους οι συνδικαλιστές. Η συνέχεια επί της οθόνης.....
Ο Ενεργειακός
energiakos@reporter.gr
=================================
Δεν χρειάζομαι μια Μπιρμπίλω και μάλιστα με συνθετικά πατούμενα ρυπογόνας υποδηματοποιίας, για να καταλάβω, ότι η ΔΕΗ ρυπαίνει. Όχι μόνο του Αλιβερίου, όχι μόνο της Κοζάνης κλπ, αλλά απανταχού και όπου γης, όλες οι ...δεές που σέβονται τον εαυτό τους ρυπαίνουν. Ρυπαίνουν και δεν αρέσει σε κανέναν. Και θέλουμε να τις κάνουμε να μη ρυπαίνουν. Το θέλουμε εμείς όλοι οι ιθαγενείς, το θέλουν και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και ιδιαίτερα οι μηχανικοί ρε στόκο.
Σε φώναξε κανείς να βάλεις λουκέτα???? ή σε φώναξαν να κάνεις πραγματικά πράσινες επενδύσεις στη ΔΕΗ και σταδιακά, να αντικαθιστάς ρυπογόνες μονάδες με φιλικές προς το περιβάλλον?????
Εγώ, ο γείτονάς μου ο Γιάννης κι ο Μπαρμπαγιάννης, η κυρά Μαρία η περιπτερού, ο Θωμάς ο φούρναρης κι ο Μπάμπης ο μανάβης, δεν κερδίζουμε ρε πρασινοκεφτέδες.....
Η ΔΕΗ και το Κράτος, όχι δεν κερδίζουν, αλλά τους δημιουργείτε τρομακτικές επιχειρηματικές και φοροτεχνικές ζημιές......
Πείτε μας ρε πρασινοφωστήρες με ονοματεπώνυμα, ποιοι είναι οι κερδισμένοι αυτηνής της φάμπρικας..... Πες τε μας ρε υποκριτές, σε ποιους σπρώχνετε μετά μανίας τη παραγωγή ενέργειας?????
Να δεχθώ και να δεχθούμε, ότι πρέπει να στραφούμε στην αιολική και στην ηλιακή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας....
Πείτε μας, γιατί στραγγαλίζετε τη ΔΕΗ, γιατί την οδηγείτε στη χρεωκοπία και στον αφανισμό και δεν την αφήνετε να στραφεί σε επενδύσεις για ανάπτυξη μη ρυπογόνων μονάδων????? Αν αρχίσετε τα λουκέτα ρε βούρλα, με ποιο τρόπο (θεωρητικά) θα μπορούσε η ΔΕΗ, να στραφεί προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας????
Κι αν έτσι έπρεπε, χάριν ισονομίας και ισοπολιτείας, αντί να γίνεστε πλασιέδες των συμφερόντων μεγαλοεπιχειρηματιών, δεν θα έπρεπε να βάλετε λουκέτα στις λοιπές ρυπογόνες δραστηριότητες, αυτών των καιροσκόπων, που το μόνο που ξέρουν, είναι να μας ξεζουμίζουν μέσω των κρατικών συμβάσεων, συνεταιριζόμενοι τη σάπια πολιτική εξουσία?????
Ξέρω ότι δεν πρόκειται να απαντήσεις Μπιρμπίλω, γιατί η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχεις, ήταν σάπια πριν ψευτοορκιστεί.

1 σχόλιο:

  1. Μηπως να μην συζηταμε με εμπαθεια???
    Ειναι δυσκολο, να συνδιαστει η δουλεια με την υγεια???
    Φυσικα ουτε ανεργια θελουμε ουτε ομως τα Νοσ/μεια γεματα.
    Λογοι, που πρεπει να γινουν αιτιες συζητησεων σοβαρων κι απ τις δυο πλευρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή