Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ "FILIATRANEWS"

Μπορεί να τρελαίνομαι στο διάβασμα, με τις πολλές μπλογκότσαρκες, αλλά τις περισσότερες φορές αξίζει τον κόπο.

Σήμερα επισκέφθηκα τα "FILIATRANEWS" και με έκπληξη βρέθηκα μπροστά σε ένα ολοκληρωμένο blog. Εύχομαι στα παιδιά καλή συνέχεια και να κρατήσουν πραγματική ανεξαρτησία γνώμης. Αυτό χρειαζόμαστε.

Συνάντηση Κουσελά με την Υπουργό και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τα προβλήματα των αγροτών της Μεσσηνίας.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς συναντήθηκε χθες στο Υπουργείο με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή και με τον Υφυπουργό κ. Μιχάλη Καρχιμάκη.

Κατά τη συνάντηση αυτή, που έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ο κ. Κουσελάς υπέβαλε στην Υπουργό και στον Υφυπουργό την ολοκληρωμένη πρόταση για την αναγκαία χάραξη εθνικής στρατηγικής για το ελαιόλαδο, που ο ίδιος μαζί με 55 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν διαμορφώσει, υπογράψει και καταθέσει πέρυσι ως Επερώτηση στη Βουλή.

Επίσης, τους ενημέρωσε για τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί της Μεσσηνίας στη σημερινή συγκυρία, λόγω της κατάρρευσης των τιμών του ελαιόλαδου.
Ο κ. Κουσελάς επικέντρωσε την παρέμβασή του στις ακόλουθες προτάσεις:
- Να δοθεί άμεσα χρηματοδότηση στους ελαιουργικούς Συνεταιρισμούς και τις Ε.Α.Σ., προκειμένου να διευκολύνουν τους παραγωγούς για να καλύψουν τα έξοδα συγκομιδής και τις αυξημένες ανάγκες τους.
- Να επισπευσθεί η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς .
- Να ζητηθεί από την Ε.Ε. το μέτρο της ιδιωτικής αποθεματοποίησης να ξεκινάει από τα 2,5 ευρώ για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και όχι από τα 1,77 ευρώ που είναι σήμερα.
- Να επισπεύσει το Υπουργείο την έγκριση της πρότασης για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε όλο τον Νομό, ώστε να προωθηθεί το ταχύτερο το θέμα στην Ε.Ε.
- Να προκηρυχθούν τα σχέδια βελτίωσης για τους αγρότες
- Να χορηγηθούν στους βιοκαλλιεργητές οι επιδοτήσεις του 2008, που ακόμα εκκρεμούν.
- Να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα των τοματοπαραγωγών Μεσσηνίας από το παράσιτο tuta absoluta.
Μετά από εκτεταμένη και εποικοδομητική συζήτηση, η κ. Μπατζελή διαβεβαίωσε τον Δημήτρη Κουσελά ότι τα ζητήματα αυτά εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία και με στόχο τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, που πλήττεται από τη δυσχερή κατάσταση που επικρατεί στην αγορά.

===================================================

Σκανδιναβική ταινία "GREECE SPECIAL" με γυρίσματα στη Μεσσηνία

Η Καλαμάτα θα είναι μία από τις περιοχές, που θα περιλάβει η ταινία “Greece Special” με τεχνική HD, διάρκειας 50 λεπτών, την οποία θα γυρίσει στη Χώρα μας η Σουηδική Εταιρεία FREBERGPRODUTION, εταιρεία παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.
Η ταινία, που θα έχει θέμα το ταξίδι σε συνδυασμό με τα τρόφιμα και τη διατροφή, θα παραχθεί για λογαριασμό Σκανδιναβικών τηλεοπτικών καναλιών, με προοπτική να αποτελέσει αντικείμενο συνεργασίας με τηλεοπτικά κανάλια άλλων 25 χωρών.

Την πληροφορία αυτή δημοσιοποίησε το Επιμελητήριο ............................... ...................

Μεσσηνίας, καθώς η ταινία συνδέεται και υποστηρίζει στην πράξη τη δική του συνολική προσπάθεια για ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων της Μεσσηνίας στην ελληνική αγορά και σε δυναμικές αγορές του Εξωτερικού.

Συμμετοχή στην παραγωγή της ταινίας έχει και ο μεγάλος γνωστός εμπορικός οίκος εισαγωγής ελληνικών τροφίμων ποιότητας FONTANA με ιδιοκτήτη τον κυπριακής καταγωγής κ Φρίξο Παπαδόπουλο. Η FONTANA είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας λαδιού και ελιάς στη Σκανδιναβία.

Η ταινία ανταποκρίνεται στη σύγχρονη στροφή του ανεπτυγμένου κόσμου προς τη Μεσογειακή διατροφή και τα προϊόντα ποιότητας, στα οποία συγκαταλέγονται το λάδι και η ελιά της Καλαμάτας. Από τη παραγωγό εταιρεία έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον να συμπεριλάβει σε αυτή και πλάνα από το συγκρότημα COSTA NAVARINO της εταιρείας TEMES, που περιβάλλεται από ελαιώνα, καθώς και από το παλιό ελαιοτριβείο Σκαρπαλέζου. Ένα τέτοιο ελαιοτριβείο είναι πρωτόγνωρο για το τηλεοπτικό κοινό της Σκανδιναβίας.

Εξάλλου, από τον εκδοτικό οίκο BONIERS θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2010 το βιβλίο της κας Πασχαλίδου για την ελληνική διατροφή, με συνταγές φαγητών, που περιλαμβάνει και τη Μεσσηνία.

Ο υπεύθυνος της Σουηδικής Εταιρείας, κ. Lars Frennessen, έρχεται αύριο στην Ελλάδα συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο των μεσσηνιακών συμφερόντων στις Σκανδιναβικές χώρες κ. Αθανάσιο Ψαρούλη και θα φιλοξενηθεί από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Διαβάστε περισσότερα...
Αναρτήθηκαν στο http://filiatranews.blogspot.com/
Να το επισκέπτεστε. Κάνει καλό σε όλους.

1 σχόλιο:

  1. ΜπαρμπαΝίκο Σ' ευχαριστώ πολυ για τα καλά σου λόγια.

    Το Φιλιατρά News ξεκίνησε ως ανεξάρτητο blog χωρίς καμία κομματική προτίμηση.
    Μετα τον χουντικών αντιλήψεων νόμο που έφερε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Δένδιας περι ονομαστικοποίησης των καρτοκινητών τότε πήρε θέση πολιτική υπέρ του σημερινού Κυβερνόντος Κόματος.

    Και δεν το μεατνιώσαμε καθότι δεν το πήγαμε λάου λάου και στην προεκλογική περίοδο υποστηρίξαμε FOUL ΠΑΣΟΚ.

    ΟΜΩΣ αυτ΄'ο δεν σημαίνει ότι δεν θα τα χώσουμε και στο ΠΑΣΟΚ για λάθη που θα κάνει.
    Απλά έχουμε δώσει πίστωση χρόνου όση ζ'ήτησε ο Παπανδρέου.
    100 μέρες μόνο.

    Μετα θα εχουμε κάθε λόγο να λέμε και να κρίνουμε.
    Για την ωρα δεν μιλάμε. Ειπαμε. Ειμαστε σε χαριστική περίοδο.

    Σ' ευχαριστω και πάλι για τα καλά σου λόγια και να ξερεις ότι απο σήμερα κέρδισες ένα ακόμα φανατικό αναγνώστη σου.

    Με εκτίμηση
    Ενας εκ των τεσσ΄'αρων Διαχειριστών Του Φιλιατρά News.

    ΑπάντησηΔιαγραφή