Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ - ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΚΟΛΛΗΤΩΝ.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΕΦΟΔΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
Νύχτα των μεγάλων μαχαιριών στην Αντιτρομοκρατική.
Τέθηκαν εκτός υπηρεσίας ο υποδιοικητής, πέντε τμηματάρχες καθώς και πέντε ακόμη αξιωματικοί σε θέσεις-«κλειδιά».Με διαταγή που κοινοποιήθηκε στις 03.00 χθες τα ξημερώματα τέθηκαν εκτός Αντιτρομοκρατικής ο υποδιοικητής, πέντε τμηματάρχες καθώς και πέντε ακόμη αξιωματικοί σε θέσεις-«κλειδιά» της συγκεκριμένης υπηρεσίας...
Είχε προηγηθεί, λίγες ώρες νωρίτερα, η αποστρατεία των δύο τελευταίων διοικητών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Στη θέση τους τοποθετήθηκαν με διαδικασίες εξπρές 15 αξιωματικοί που προέρχονται κυρίως από την Κρατική Ασφάλεια, ενώ ορισμένοι από αυτούς υπηρετούσαν παλαιότερα στην Αντιτρομοκρατική και είχαν μετατεθεί σε αστυνομικά τμήματα της Αττικής. Οι αλλαγές αυτές έγιναν ύστερα από απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος είχε προαναγγείλει την «εκ βάθρων αναδιάρθρωση της Αντιτρομοκρατικής, ώστε να δοθεί νέα ώθηση στο έργο της».

Παράλληλα, αλλαγές έγιναν στην Ασφάλεια Αττικής, όπου μετατέθηκαν πολλοί αξιωματικοί από τα τμήματα Ηθών και Οικονομικού Εγκλήματος, καθώς και από τις υποδιευθύνσεις Δίωξης Ναρκωτικών και Οργανωμένου Εγκλήματος. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του κ. Χρυσοχοΐδη για την αντιμετώπιση των αντιεξουσιαστικών οργανώσεων και των ομάδων αντάρτικου πόλης, θα υπάρχει πλέον στενή συνεργασία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, της ΕΥΠ και της Ασφάλειας Αττικής.

Σε πρώτη φάση αποστρατεύθηκαν- με τον βαθμό του υποστρατήγου- ο ως χθες διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κ. Δημήτρης Χωριανόπουλος αλλά και ο προηγούμενος διοικητής της υπηρεσίας κ. Παντελής Γιαννακόπουλος που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Χωριανόπουλος θεωρείται ότι είχε καθοριστικό ρόλο στις έρευνες που οδήγησαν στη γιάφκα της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» στο Χαλάνδρι, αλλά και σε συγκέντρωση στοιχείων για άλλες ένοπλες οργανώσεις. Ωστόσο φαίνεται ότι υπήρξαν προβλήματα στις συνεννοήσεις του με τον κ. Χρυσοχοΐδη για την επικήρυξη των τριών «ληστών με τα μαύρα», αλλά και ύστερα από την αιματηρή επίθεση στην Αγία Παρασκευή η οποία προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού. Ακόμη υπήρξαν αρνητικές εισηγήσεις από στελέχη της ΕΥΠ.

Επιπλέον απομακρύνθηκαν ο υποδιοικητής της υπηρεσίας κ. Δημήτρης Ατζας, όπως και ο προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών κ. Γιάννης Φραγκίσκος ο οποίος ήταν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από την αρχή της λειτουργίας της και ήταν προϊστάμενος των ειδικών μονάδων της υπηρεσίας. Ακόμη βρέθηκαν εκτός υπηρεσίας οι κκ. Δημήτρης Στεργιόπουλος, Δημήτρης Δάβαλος, Γραικούσης Φώτης που είχαν ρόλο στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στις γιάφκες της 17Ν. Ακόμη απομακρύνθηκαν οι τμηματάρχες Ελέγχου Δράσης Αντιεξουσιαστικών Οργανώσεων κ. Χρήστος Κοτλίδας και του Τμήματος Πληροφοριών κ. Βασίλης Κωστούλας.

Τη θέση του διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναλαμβάνει ο κ. Αλκιβιάδης Τζωίτης που ήταν επί σειρά ετών τμηματάρχης σε υποθέσεις τρομοκρατίας, στη Διεύθυνση Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ. Ακόμη, στην Αντιτρομοκρατική μετατίθενται οι κκ. Γ. Κανέλλος, Κ. Ζαχαρόπουλος , Κ. Παπαθανασάκης. Ευθ. Χρυσανθάκης και Χρ. Βασιλόπουλος . Οι τέσσερις τελευταίοι είχαν υπηρετήσει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την περίοδο εξάρθρωσης της 17Ν σε ζητήματα Παρακολούθησης, Τεχνικής Υποστήριξης αλλά και Διεθνούς Τρομοκρατίας.

Οι κκ. Παπαθανασάκης, Χρυσανθάκης και Βασιλόπουλος είχαν μετατεθεί τα τελευταία χρόνια στα αστυνομικά τμήματα Νίκαιας, Νέου Κόσμου και Νέας Χαλκηδόνας και η μετακίνησή τους είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων.
ΤΟ ΒΗΜΑ
Αναρτήθηκε από ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ - KIRIAKOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου