Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009

ΧΑΚΕΡΑΚΙΑ ή ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ????

Τα 'δημοτικάκια'...σερφάρουν στο Ίντερνετ χωρίς επιτήρηση
 • Οκτώ στους δέκα μαθητές της πέμπτης και έκτης, χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό υπολογιστή και το 65% έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Το 38% των μαθητών, 'σερφάρουν' μόνοι, χωρίς την παρουσία των γονιών τους.

  Τα παραπάνω προκύπτουν - μεταξύ άλλων - από έρευνα της Μονάδας εφηβικής υγείας του νοσοκομείου παίδων 'Π & Α Κυριακού' και αποδεικνύει ότι η χρήση Η/Υ και η περιήγηση στο Διαδίκτυο έχουν μπει για τα καλά στη ζωή των ελληνόπουλων με όλες τις θετικές και τις αρνητικές συνέπειες.

  Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθηνών και τη δράση ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

  Στην έρευνα για την χρήση του διαδικτύου από μαθητές απάντησαν 602 μαθητές από 28 Δημοτικά σχολεία της Αττικής. Για τη συλλογή των στοιχείων χρησιμοποιήθηκαν ερωτηματολόγια, τα οποία συμπλήρωσαν οι εκπαιδευτικοί, μετά από συζήτηση με τους μαθητές τους στην τάξη. Μέσα από την έρευνα διαφαίνονται οι συνήθειες των μαθητών σε σχέση με τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του κινητού τηλεφώνου, αλλά και ο τρόπος διαχείρισης των προσωπικών τους δεδομένων και επαφών μέσω Διαδικτύου..........................

 • ΩΣ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ, ΕΧΩ ΤΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΜΟΥ, γιατί έχω διαβάσει διεθνείς έρευνες, που κατατάσσουν τους Έλληνες μαθητές, στον πάτο της προσβασιμότητας στο Ίντερνετ, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, τα ποσοστά είναι πολύ μικρά. Σε κάθε περίπτωση, τις έρευνες τις διενεργούν άλλοι, και η σημείωσή μου, δεν έχει την έννοια προσβολής του πολύ καλού φιλικού blog
  ...................ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΓΟΝΕΙΣ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου