Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ "Θεσπιακά Blog" ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΟΓΡΗ, ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΩΝ ΘΕΣΠΙΩΝ

Μπράβο Γιώργο.
Ένα δικό μας παιδί είναι το πρόσωπο των ημερών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανδρών που διεξάγεται στη Ρόδο. Ο Γιώργος Μπόγρης γεννημένος στις Θεσπιές μας κάνει όλους υπερήφανους με τις εμφανίσεις του στην Εθνική ομάδα. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια καθώς επίσης καλή επιτυχία στη νέα του ομάδα τον Παναθηναϊκό.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του Γιώργου Μπόγρη στο ραδιοφωνικό σταθμό NOVA SportFm
και
Στα πράσινα ο Μπόγρης

ΥΓ. Τα ΘΕΣΠΙΑΚΑ- blog θα κάνουν ένα αφιέρωμα στο Γιώργο για να τον γνωρίσουμε καλύτερα.

Ο Σπύρος Λεμπέσης χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου νέων.

Το 2ο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα κατέκτησε ο Σπύρος Λεμπέσης κατά την 3η ημέρα των αγώνων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων (Α-Γ) στο Κάουνας της Λιθουανίας...
Περισσότερα στα ΘΕΣΠΙΑΚΑ-sport.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΘΙΣΒΗΣ.

Στη Βοιωτία εξελίσεται μιά συνολική, βίαιη καταστροφή στο περιβάλλον, στη γη και τη θάλασσα, στη ζωή μας, στην ιστορία του τόπου μας. Το έγκλημα είναι προμελετημένο, έχει κίνητρα και σχέδιο. Η απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας δίνει τη δυνατότητα σε κάθε καπιταλιστικό κολοσσό να κατασκευάσει το δικό του εργοστάσιο, να πουλά σε νας ακριβά αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Το κράτος φροντίζει να τους εξυπηρετεί, ακόμα και κλείνοντας τα μάτια σε εγκληματικές παραβιάσεις, όπως στα Οινόφυτα όπου η ευρύτερη περιοχή καταναλώνει νερό με καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο και οι βιομήχανοι εξακολουθούν να ρυπαίνουν...
ΟΙΝΟΦΥΤΑ – ΘΙΣΒΗ – ΑΝΤΙΚΥΡΑ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ.

Μέσα στον ευρύτερο σχεδιασμό για μετατροπή της Βοιωτίας σε ενεργειακή χαβούζα, η περιοχή της Θίσβης και των γύρω χωριών και παραλιών θα υποστεί συνολική και ανεπίστρεπτη καταστροφή. Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για:

Να αποχαρακτηρισθεί η περιοχή μας από Βιομηχανική περιοχή (ΒΙΠΕ) για να σταματήσουμε την επέλαση δεκάδων εργοστασίων από το Καναβάρι έως τα Χώστια, που θα μετατρέψουν την περιοχή μας σε νέα Οινόφυτα.

Να κλείσει το παράνομο λιμάνι στο Βαθύ που λειτουργεί ασύδοτα και παράνομα χωρίς την παραμικρή άδεια, πάνω σε αρχαιολογικό χώρο. Το προορίζουν σαν κεντρικό λιμάνι για την εξυπηρέτηση της βιομηχανικής παραγωγής όλης της Στερεάς Ελλάδας. Ο κίνδυνος για τον κλειστό και επιβαρυμένο Κορινθιακό κόλπο και τις δικές μας παραλίες, είναι τεράστιος.

Να ακυρωθεί η εγκατάσταση του εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής Θίσβης που ψεύτικα πλασάρεται σαν ενεργειακά πράσινο, ένα γενικό ψευδεπίγραφο που προσπαθεί να κρύψει την έλλειψη ουσιαστικών μελετών και χωροθετήσεων, την εξυπηρέτηση των βιομηχανικών κολοσσών ενέργειας. Η ιδιαίτερη μορφολογία του κάμπου της Θίσβης, προκαλεί το φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής, μετατρέποντας την περιοχή σε θάλαμο αερίων...

Να προστατευθεί ο ορεινός όγκος του Ελικώνα από τις ανεξέλεγκτες κατά παραγγελία αδειοδοτήσεις αιολικών πάρκων που καταστρέφουν στο όνομα του εύκολου κέρδους το δάσος με τα έλατα και το μετατρέπουν σε δάσος με ανεμογεννήτριες... Επιπλέον η γραμμή υπερυψηλής τάσης Θίσβης – Πέτρας μέσα από τον Πευκιά το ελατοδάσος και το δρυοδάσος θα είναι η χαριστική βολή στον Ελικώνα.

Να αποτρέψουμε την καρκινογόνα καύση απορριμάτων και της λυματολάσπης για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι το νέο πεδίο τεράστιας κερδοφορίας του κεφαλαίου που επιστήμονες την χαρακτηρίζουν σαν ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. Ο πρώτος σταθμός χωροθετείται πλάι στη χωματερή της Θήβας, ο σχεδιασμός τους περιλαμβάνει την ευρύτερη περιοχή ειδικά όπου υπάρχει λιμάνι (βλέπε Βαθύ) για την μεταφορά της πρώτης ύλης... Μιά τραγική εξέλιξη για τον τόπο μας.

Να υπάρχει αυστηρός έλεγχος της Σωληνουργίας Κορίνθου, που εκμεταλλεύται άγρια ντόπιους και ξένους εργάτες και λειτουργεί χωρίς να είναι γνωστή η επικινδυνότητα και τη διάθεση των αποβλήτων της. Πρόσφατα ‘’πιάστηκαν στα πράσα’’ να πετούν βιομηχανικά απόβλητα στη χωματερή των Θεσπιών.

Να ελευθερωθεί το Βαθύ. Να σταματήσει η αυθαιρεσία της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ που παράνομα έχει περιφράξει το δημόσιο – κοινόχρηστο χώρο του αιγιαλού και της παραλίας, (είναι σε εξέλιξη η δικαστική τους δίωξη) βάζοντας όρους για την πρόσβαση στους κατοίκους. Δεν καταστρέφουν μόνο τον τόπο μας, αλλά συμπεριφέρονται σαν φεουδάρχες προσβάλλοντας τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας. Να γίνει σεβαστή η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) που επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό αρχαιολιγικός χώρος το Βαθύ.

Οι θεσμικοί εκπρόσωποι γνώριζαν και δεν έλεγαν, ψήφιζαν και διαχειρίζονταν ερήμην των πολιτών το μέλλον μας. Τα Υπουργεία βάζουν πλάτη και οι βιομήχανοι προσπαθούν με ψέμματα με υποσχέσεις και ταξίματα με εξυπηρετήσεις να κρύψουν την τραγική εξέλιξη της ολοκληρωτικής καταστροφής του τόπου μας. Το κατεστημένο στα χωριά μας θέλει να συκοφαντήσει τους αγώνες μας, να διασπάσει την προσπάθειά μας. Δεν θα τους περάσει!

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΙΣΒΗΣ κάνει όλα αυτά τα χρόνια μια τεράστια προσπάθεια για να αποκαλύψει την αλήθεια, να ενημερώσει όλους μας, να οργανώσει τον αγώνα για την σωτηρία του τόπου μας. Με φυλλάδια και ανακοινώσεις, συγκεντρώσεις σε κάθε χωριό και παραλία, νομικές παρεμβάσεις, με συμμετοχή στους κοινούς αγώνες με τις υπόλοιπες περιοχές στη Βοιωτία, σε κοινή δράση με την ομογένεια στην Αμερική. Με την μεγάλη συγκέντρωση στο Βαθύ πέρσι το καλοκαίρι, όπου κόντρα στην τρομοκρατία του εργοστασίου και την κινδυνολογία, διαδηλώσαμε, αποκαθηλώσαμε τμήμα της παράνομης περίφραξης, διεκδικήσαμε το χώρο που μας ανήκει!

ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ. ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΙΣΒΗΣ σας καλεί στην ανοιχτή συνεδρίαση την ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΗ στις 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Θίσβης, για να συζητήσουμε τις νέες εξελίξεις και να οργανώσουμε τον αγώνα μας για το επόμενο διάστημα.

Τηλεφωνα επικοινωνίας: 6977677171, 6978289035, 6948406997, 2264031307

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου