Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

ΠΟΙΟΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΣΑΝΙΔΑ??? Η ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ...

Αυτό το διαβάσατε; Μάλλον σας ενδιαφέρει...


Μόλις διάβασα στα NEA On-line οτι η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), διαφωνεί με την γνωστή εισήγηση Σανιδά για τα blogs!
Με πολυσέλιδο έγγραφό της, η ΑΔΑΕ διατυπώνει τη διαφωνία της αναφορικά με τη γνωμοδότηση του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, ο οποίος άναψε «πράσινο φως» στις διωκτικές αρχές να υποχρεώνουν τους παρόχους υπηρεσιών επικοινωνίας στην αποκάλυψη των στοιχείων των υπευθύνων των blogs σε περίπτωση τέλεσης αδικήματος, χωρίς τη μεσολάβηση δικαστικών συμβουλίων.

Η παράκαμψη της δικαστικής αρχής ωστόσο, σύμφωνα με τις αιτιάσεις της ΑΔΑΕ, παραβιάζει τη συνταγματική και κοινοτική νομιμότητα, αφού και τα εξωτερικά στοιχεία των επικοινωνιών, που κατά τον κ. Σανιδά δεν καλύπτονται από το απόρρητο, με βάση το ισχύον ευρωπαϊκό και εθνικό- νομοθετικό πλαίσιο δεν εξαιρούνται από το πεδίο προστασίας του απορρήτου.
Όπως προκύπτει από το έγγραφο της ΑΔΑΕ, η γνωμοδότηση Σανιδά έχει προκαλέσει πλήθος αιτημάτων εκ μέρους της Αστυνομίας προς τους παρόχους Ίντερνετ για αποστολή των στοιχείων πολλών bloggers, χωρίς την τήρηση της προβλεπόμενης από τον Νόμο 2225/1994 διαδικασίας για την άρση του απορρήτου, ενώ δεν πρόκειται για τα σοβαρά- όπως χαρακτηρίζονται- αδικήματα αλλά για πλημμελήματα, όπως είναι η εξύβριση ή η συκοφαντική δυσφήμηση.


Οπότε κύριοι μάγκες, που ακονίζετε τα μαχαίρια και κραδαίνετε τα τσεκούρια, χαλαρώστε!!! Μην σφίγγεστε και μην αρματώνεστε!!! Ο εκλεκτός σας πάει σπιτάκι του και οι τελευταίες του κουβέντες δεν είναι τίποτε άλλο, παρά πύργοι στην άμμο. Ακόμη κι ένα παιδάκι αν τους κατουρήσει, τους ρίχνει...
Άντε γειά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου