Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΑΣΤΡΟΠΙΑΣ

Αξιωματικοί της αστυνομίας συνελήφθησαν για συμμετοχή σε κύκλωμα μαστροπείας

Τέσσερις αστυνομικοί είναι μεταξύ των συλληφθέντων, για ένα από τα μεγαλύτερα οργανωμένα κυκλώματα εμπορίας γυναικών από την ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, με σκοπό την οικονομική και σεξουαλική τους εκμετάλλευση.
Επίσης, μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ένας ακόμα απότακτος αστυνομικός, ενώ εξετάζεται τυχόν συμμετοχή ανώτατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ, εν αποστρατεία, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη δικογραφία, χωρίς όμως να έχει προκύψει, ως στιγμής, εμπλοκή του.
Οι συλληφθέντες αστυνομικοί είναι υπαρχιφύλακας που υπηρετεί στην Καλλιθέα, αστυφύλακας της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και δυο αδέλφια, που υπηρετούν στη Νίκαια.
Σημειώνεται ότι, ο υπαρχιφύλακας της Καλλιθέας και ένα από τα αδέλφια στη Νίκαια έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.
Ο δεύτερος μάλιστα, είχε προφυλακιστεί, αλλά αθωώθηκε και επανήλθε στο Σώμα.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε ύστερα από πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση που έγινε την Τρίτη και στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 150 αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Ομάδας Δέλτα.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν περισσότερα από 200 άτομα, ενώ έγιναν έρευνες σε οκτώ νυχτερινά κέντρα, τέσσερις οίκους ανοχής, δυο σκάφη αναψυχής και δέκα σπίτια.
Συνελήφθησαν συνολικά 25 άτομα, ενώ κατηγορούνται 42 σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Όπως ανακοίνωσε ο Διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχος Γιάννης Δικόπουλος, η οργάνωση είχε συσταθεί εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες και είχε διεθνείς διασυνδέσεις και δομή οργανωμένης εταιρίας.
Σκοπός ήταν να «στρατολογούν» αλλοδαπές, τις οποίες τοποθετούσαν σε κέντρα διασκέδασης στριπτίζ και παράνομους οίκους ανοχής ή τις προωθούσαν μέσω γραφείων σε ερωτικά ραντεβού. Τα παράνομα έσοδα επένδυαν σε νόμιμες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
Ως αρχηγός της σπείρας φέρεται επιχειρηματίας της νύχτας και δύο υπαρχηγοί είναι άτομα, που κινούνται στον ίδιο χώρο.
Τα κέρδη «ξεπλένονταν» μέσω εταιριών εμπορίας αυτοκινήτων, αγοράς πολυτελών σκαφών, μιας καφετέριας καθώς και νυχτερινών κέντρων.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν δυο πολυτελή γιοτ, μήκους είκοσι μέτρων το καθένα, 61.760 ευρώ, 800 δολάρια ΗΠΑ, 47 κινητά τηλέφωνα, τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δυο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου