Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΜΕ ΝΤΑΛΙΚΑ, ΑΝΤΙΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ Γ.Ε.Δ.Δ. κ. Λ. ΡΑΚΙΝΤΖΗ

ΝΤΑΛΙΚΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΡΟΛΟΓΟ:

Ζόρικος κρεμανταλάς – ο καιρός που κουβαλάς

Η ζωή σου μια νταλίκα – με μπαγκάζια και με ΙΚΑ

Τώρ’ απόκτησες καβούκι – και αμάξι σπορ μοντέλο

Τώρα σκάλωσες στο λούκι – κι είς’ αλλιώτικο καπέλο

-------------------------

Η ζωή σου ντούμπλεφάς – μέσα κι έξω τη φοράς

Η καρδούλα σου γκαζιέρα – δίχως γκάζι και αγέρα

Μέσ’ στο κόλπο εισαί χωμένος – και δηλώνεις παραμύθια

Τώρα είσαι βολεμένος – και σου κόψανε τον βήχα

-------------------------

Αν θυμάσαι τα παλιά – ψέμματα και μπλα μπλα μπλά

Η καρδιά σου ναφθαλίνη – με κασμίρι και λουστρίνι

Τώρα κάνεις μαύρη πλάκα – κι όλο τρως απ’ τη κουτάλα

Τώρα μάγκωσε η φάκα – και σε κλείσανε στη γυάλα.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΤΣΗΣ -------------- ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΠΕΛΛΟΥ

===========================================

ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ 2009

ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ κ. ΛΕΑΝΔΡΟΥ ΡΑΚΙΝΤΖΗ

Ξέρουμε, αλλά όπως και ο ίδιος μας πληροφορεί στη σελίδα 7 της εκτός τόπου και χρόνου έκθεσής του, ο συγκεκριμένος Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρος Ρακιντζής, τον Σεπτέμβριο 2009 συμπληρώνει 5 χρόνια στη θέση αυτή. Επομένως πρέπει πριν απ’ όλα, να λάβουμε σοβαρά υπόψη, ότι η θητεία του ταυτίζεται χρονικά, με την αντίστοιχη χρονική περίοδο κυβερνητικής, διοικητικής και δικαστικής διαφθοράς, σε σημείο που το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και καθεστώς, να σέρνεται και να μην αντέχει τη συμπλήρωση 2 χρόνων από τις εκλογές του 2007, συγκλονιζόμενο διαρκώς μέσα στα σκάνδαλα διαφθοράς που το ίδιο παράγει. Επίσης, πρέπει να λάβουμε υπόψη, ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Λέανδρος Ρακιντζής, δεν ήταν κάποιος ασήμαντος ή ανώνυμος ή αγράμματος οικοδόμος ή καπνεργάτης ή εργάτης ορυχείου ή υφαντής ή αλουμινάς κλπ, αλλά προέρχεται από το ευγενές σώμα των ανώτατων δικαστικών, ως πρώην αρεοπαγίτης ε.τ.

Από το εισαγωγικό σημείωμα του Γενικού Επιθεωρητή Δ.Δ. Λ. Ρακιντζή, βλέπουμε:

1.- Ότι ο Γ.Ε.Δ.Δ., παραδέχεται ότι γνωρίζει, ότι «…..ο δημόσιος τομέας στη χώρα μας πάσχει κυρίως από την άποψη της κακοδιοίκησης αλλά και της διαφθοράς, γεγονός που επισύρει πολύ επιβλαβείς επιπτώσεις, τόσο στη λειτουργία του κράτους...».

2.- Ότι επίσης ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής, Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, μας λέει ότι «….ο Δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας είναι συγκοινωνούντα δοχεία…!!!».

3.- Ότι ενώ είναι επικεφαλής του κορυφαίου (θεσμικά) ελεγκτικού μηχανισμού με υφιστάμενα σε αυτόν όργανα, τα Σώματα Επιθεωρητών και τους Γενικούς Επιθεωρητές όλων των Υπουργείων, μας εκπλήσσει με την ευστροφία του και μας ρίχνει κατακέφαλα το αμίμητο: ότι «….. για την καταπολέμηση της διαφθοράς και κακοδιοίκησης απαιτείται αφενός μεν η ίδρυση και λειτουργία των κατάλληλων ελεγκτικών μηχανισμών (!!!!!) με την αποτελεσματική αρωγή της δικαιοσύνης (!!!!!) αλλά και η ενεργή συμπαράσταση ολόκληρης της κοινωνίας. Ο πόλεμος αυτός (συνεχίζει !!!?????) είναι μακρύς, δύσκολος, επίπονος και προπαντός απαιτεί συνεχή πολιτική βούληση……. και προσπάθεια των αρμοδίων οργάνων γιατί αντιμετωπίζει διάφορα εμπόδια, όπως τη γραφειοκρατική νοοτροπία των υπαλλήλων, τα διάφορα μικροσυμφέροντα, που ανάγουν την υπόθεσή τους σε μείζον εθνικό ζήτημα, την άμεση και έμμεση αντίδραση των συνδικαλιστικών φορέων και κυρίως τη χλιαρή και ενίοτε εχθρική, εκ μέρους της κοινωνίας……».

---------------------------------------------

……Μάλισταααααα… Να το εμπεδώσουμε: κακοδιοίκηση, διαφθορά, συγκοινωνούντα …ανθοδοχεία, έχουμε – δεν έχουμε κατάλληλους ελεγκτικούς μηχανισμούς, έλλειψη αποτελεσματικής αρωγής απ’ τη δικαιοσύνη και καλού κακού ας δούμε και όλη την έχθρα της κοινωνίας….

Να το εμπεδώσουμε: κοίτα τη σκρόφα γραφειοκρατία των υπαλλήλων, των ίδιων υπαλλήλων που έτσι και τολμήσουν ρίσκο και πρωτοβουλία, ο αμέσως αποπάνω θα τους ξεσκίσει τα βάρδουλα… κοίτα μικρότητες και συμφέροντα… Ρε σύ… η βίλα στη Τζια θκια σου είναι??? Και στη Μύκονο Μιχάλη??? Ρε πούστη μου, πρόκανες και στα Χανιά, ρε μαλάκα??? Κοίτα προκοπάδες… και τα προλαβαίνεις όλα ρε μαλάκα??? Έπαθα τη πλάκα μου ρε….. Κοίτα γκόμενα που κουβαλά ο κερατάς……..

Κάποιος μας ειρωνεύεται (κοινώς μας δουλεύει, πεζοδρομιακώς μας περνά ψιλό γαζί).

…… Ο Γ.Α.Δ.Δ. μας λέει απερίφραστα, ότι έχει κηρύξει τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ενάντια στη διαφθορά και δεν άνοιξε μύτη… Καλά, πολύ μεγάλος ο δικός μας και μας κρατάει μυστικά… Χαμπάρι δεν πήραμε… Και κοίτα ρε πούστη μου, μεγαλοφυείς ο θκος μου, έχει τη λύση στο κωλοτσεπάκι του… Για να μη μας αφήσει στράτευμα δίχως άρβυλα. Κοίτα σχέδιο «Επιχείρηση Λέανδρος» :

ΠΟΛΕΜΟΣ

«…Για την καταπολέμηση, λοιπόν, της διαφθοράς (των κυβερνητών) και της κακοδιοίκησης (των αρχιδιοικητών) τα ενδεδειγμένα μέτρα πρέπει να έχουν τρεις στόχους: την πρόληψη, την καταστολή και την εκπαίδευση των πολιτών…».

Που να φανταστώ ότι είναι τόσο απλό…Μεγάλο πράμα να έχεις σοφό Γενικό Επιθεωρητή...

Το και το, σταράτες κουβέντες του ….πουθενός, ο Γενικός… Που να πάει εμένα το μυαλό μου… Λίγα γράμματα ήξερα, τα ξέχασα κι αυτά…

Α΄ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (κάτι σαν τρύπιο προφυλακτικό αντισύλληψης)

«Πρέπει να αποσκοπούν (μας λέει ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής):

στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών, στη μείωση της γραφειοκρατίας με την εισαγωγή της πλήρους μηχανογράφησης των υπηρεσιών…».

Κοιτάξτε… το ότι κάποιοι «λίγοι μαλάκες» Επιθεωρητές είχαν στείλει εκθέσεις στον κ. Ρακιντζή, που του έλεγαν λεπτομερώς βήμα-βήμα συγκεκριμένες κινήσεις απλούστευσης των διαδικασιών, με συγκεκριμένες διορθώσεις σε συγκεκριμένα νομοθετήματα, σε συγκεκριμένα έντυπα, σε συγκεκριμένη διαδικασία, σε συγκεκριμένη νοοτροποία, μάλλον ήσαν ψιλά γράμματα για τον κ. Ρακιντζή. Επίσης, οι ίδιοι «λίγοι μαλάκες» Επιθεωρητές, εντόπισαν και απέδειξαν, ότι οι διεφθαρμένοι διοικητές δημόσιων οργανισμών, συνεργάστηκαν με ιδιώτες φίλους τους, έφτιαξαν μαϊμού εταιρείες παραγωγής λογισμικού Η/Υ και ότι δι αυτών, κατασπαταλήθηκαν με διαβλητές διαδικασίες δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ, για αγορά επικίνδυνων προγραμμάτων μηχανογράφησης δημόσιων υπηρεσιών και το ότι προτεινόταν η πειθαρχική δίωξη των επίορκων διοικήσεων, ήσαν ψιλά γράμματα για τον κ. Ρακιντζή.

Τι απέγιναν αυτοί οι έμπειροι και θαρραλέοι Επιθεωρητές κε Ρακιντζή??? Τι απέγιναν και οι αρμοδιότητές σου, για πειθαρχικό έλεγχο των υφιστάμενών σου, κατά Υπουργείο Γενικών Επιθεωρητών??? Τα έγγραφα που κυκλοφορούν οι νταβαντζήδες για την εκδίωξη κάθε τίμιου στελέχους δεν σας τα δείχνει κανείς?????

……Και συνεργάστηκε με αφηρημένα αερικά των διαδικασιών και της γραφειοκρατίας ο κ. Γενικός, «….ώστε να αποκοπεί κατά το δυνατόν η προσωπική επαφή πολιτών με τους υπαλλήλους και στη διαφάνεια της διοικητικής δράσης παράλληλα με την αξιοκρατική επιλογή του προσωπικού, κυρίως ως προς το ήθος του και την προθυμία του να προσφέρει.

Για την κινητοποίηση, όμως, του λανθάνοντος δυναμισμού των δημοσίων υπαλλήλων πρέπει εκτός των κινήτρων, οι επί κεφαλής να δίνουν το παράδειγμα της προσπάθειας και της επαγγελματικής αφοσίωσης…...».

>>>>> Τη πουτάνα τη Φωφώ, Γ.Ε.Δ.Δ. κ. Λέανδρε Ρακιντζή, και στη μπουκάλα να την απομονώσεις, θα καταφέρει να γαμηθεί με τον φελό. Πολύ δε περισσότερο, οι έμπειροι νταβατζήδες και οι άνθρωποι του σκοταδιού, που σου κάνουν παρακούμβηση και δε παίρνεις χαμπάρι. Έχει προχωρήσει η επιστήμη της απάτης κ. Γ.Ε.Δ.Δ. και το ξέρεις καλύτερα από μένα τον αφελή.

>>>>> Έχεις δει Σαμπατακάκη να επιλέγει Επιθεωρητές στο Σ.Ε.Υ.Υ.Π.;;;;; Της αξιοκρατίας έγινε επί τρίμηνο (Οκτώβρη, Νοέμβρη, Δεκέμβρη 2008) εντός του αδιάφθορου Υπουργείου. Και βέβαια τα ξέρεις. Τις παραποίησης στοιχείων, έτσι?????

>>>>> Μη μου πεις ότι δεν ξέρεις, ότι ΕΣΥ και ο Αβραμόπουλος, στείλατε την ένσταση Αρβανίτη, στον ….. καταγγελλόμενο Σαμπατακάκη για να δώσει επιλύσει, τη μεταξύ αυτού και του καταγγέλλοντα διαφορά. Ήταν κατ’ εξοχήν θέμα της άμεσης αρμοδιότητάς σου. Κυρίως δικής σου και έχουν περάσει 7,5 μήνες και πετάχτηκε στα σκουπίδια όλων σας.

>>>>> Τώρα, αν το ήθος των επιλεγμένων επιθεωρητών, κολυμπά μεταξύ Μυκόνου και Σαντορίνης (έχεις και στατιστικές), ακόμα καλύτερα. Βάλαμε τις σωστές βάσεις.

>>>>> Τέλος, αν ξεχωρίσουμε εκείνες που διαθέτουν ανοικτό-μεγάλο δρασκελισμό, τότε θα έχουμε κάνει τεράστια βήματα, και οσονούπω θα προκαλέσουμε τη κινητοποίηση του …λανθάνοντος δυναμισμού των υπέροχων και συνάμα άχρηστων δημόσιων υπαλλήλων, μέχρι να πάνε όλοι στο …σεμινάριο των Βρυξελλών.

Β΄ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Και τον περιπτερά της γειτονιάς μου να ρωτήσω, ξέρει να μου πει για το πρέπον, όπως περίπου μου το προσφέρει γενικώς και αορίστως, ο προσφιλέστατος κ. Ρακιντζής: «… Όσον αφορά στην καταστολή των φαινομένων διαφθοράς (άρα ξέρει ο κ. Ρακιντζής!!!!!) και κακοδιοίκησης (άρα ξέρει ο κ. Ρακιντζής!!!!!) πρέπει να λειτουργούν αποτελεσματικά και γρήγορα οι ελεγκτικοί, διωκτικοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί, με παράλληλη γρήγορη, αποτελεσματική και αξιόπιστη απόδοση της δικαιοσύνης, άλλως όλες οι προσπάθειες θα αποβούν επί ματαίω. Τελευταίο και σπουδαιότερο, το κράτος, οι ΜΚΟ και οι άλλοι φορείς με τη βοήθεια και των ΜΜΕ, πρέπει να εκπαιδεύσουν την κοινωνία, ακόμη και με την εισαγωγή σχετικών μαθημάτων στα σχολεία, ώστε οι πολίτες να καταστούν ενεργοί, να αποφεύγουν την παθητική ανοχή των φαινομένων διαφθοράς, να προσδίδουν στους παράγοντες της διαφθοράς την προσήκουσα κοινωνική απαξία, να συνειδητοποιήσουν τη βλάβη που προκαλεί η διαφθορά στην κοινωνία, στην κρατική λειτουργία και στα θεμέλια της δημοκρατίας και κάθε ενεργός πολίτης, συνειδητοποιώντας την ατομική του ευθύνη, να συμβάλει ενεργά στην καταπολέμηση της διαφθοράς τουλάχιστον με το να μην καταφεύγει ο ίδιος σε τέτοιες πράξεις και να έχει το θάρρος να καταγγέλλει τα φαινόμενα αυτά…».

>>>>> κε Ρακιντζή, γνωρίζετε πολύ καλά, ότι ο απλός πολίτης και η κοινωνία ως το σύνολο των απλών πολιτών, επιθυμούν διακαώς, να δουν τη τρισάθλια πολιτική ηγεσία και τη …τυφλή δικαιοσύνη, να λειτουργούν ως παράγοντες ενός κράτους δικαίου. Οι επίορκοι παραγοντίσκοι κε Ρακιντζή, όταν βλέπουν έναν ενεργό πολίτη και μια ζώσα κοινωνία να δραστηριοποιείται, εφορμά με τους βρώμικους συμμάχους τους και τις βρώμικες μεθόδους τους (που περιέργως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί σας δεν αγγίζουν) και συντρίβει κάθε υγιή προσπάθεια και πρωτοβουλία. Εδώ σε θέλω κε Γενικέ Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Γιατί στα χέρια σου έχουν έλθει επώνυμες και στοιχειοθετημένες καταγγελίες και εκδηλώθηκαν φανερές επιθέσεις των διεφθαρμένων παραγοντίσκων κατά της έννομης τάξης. Ο απλός πολίτης και ο άοπλος αλλά έντιμος επιθεωρητής, περιμένουν να τους πεις, όχι με ποιους διεφθαρμένους θα τους εκπαιδεύσει το σάπιο σύστημα και σάπιο καθεστώς, αλλά εσύ, με ποιες συγκεκριμένες κινήσεις σου, όρθωσες το ανάστημα της θεσμικής θέσης σου για να τους προστατεύσεις. ΠΟΤΕ και ΤΙΠΟΤΕ. Μόνο τρύπια λόγια χωρίς αντίκρυσμα.

>>>>> Όταν εσύ, ως θεματοφύλακας καταπολέμησης της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης, δεν έχεις να επιδείξεις παρά μόνο σιωπηρή αποδοχή των παρανομιών της διοίκησης, δεν έχεις δικαίωμα να επιρρίπτεις τις δικές σου ευθύνες στον απλό πολίτη και στη κοινωνία.

>>>>> Πόσες φορές παραστάθηκες σε δίκη για να στηρίξεις Επιθεωρητή, που έχει συντάξει στοιχειοθετημένη έκθεση και του έχουν υποβάλει μηνύσεις και αγωγές??? Και να συμπληρωθεί ο νόμος, πάντα ο απατεώνας θα έχει δικαίωμα επιλογής εναντίον ποίου θα στραφεί. Το θέμα είναι, εσύ τι κάνεις. Είναι η κορυφαία λειτουργία σου για να προστατέψεις τα όργανα των ελεγκτικών μηχανισμών.

>>>>> Αν εφαρμοστεί το κόλπο των συστατικών επιστολών, θα σταματήσουν οι παραγοντίσκοι του σάπιου κρατικού μηχανισμού, να διορίζουν σε θέσεις κλειδιά τα παιδιά τους, και να συνεχίζεται η σαπίλα??? Μοιάζει με ποντιακό ανέκδοτο.

Αμφισβητώ την έκθεσή σας κε Γενικέ Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, γιατί επί 5 χρόνια πολλά μπορούσατε να κάνετε ή και να παραιτηθείτε, στη περίπτωση που άλλοι παράγοντες ευθύνονται για την αδράνεια ή τον παροπλισμό σας. Επί πέντε χρόνια η θητεία σας έχει ταυτιστεί με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς της Δημόσιας Διοίκησης.

Να αναλάβετε τις ευθύνες σας κε Ρακιντζή και να μη τη μετατοπίζετε στον ταλαίπωρο απλό πολίτη και στη καταδυναστευόμενη από τα καπετανάτα των επίορκων πολιτικών παραγοντίσκων.

Και εν τέλει μην ειρωνεύεστε το επίπεδο της νοημοσύνης μας, ακόμα και αν είμαστε τελείως βλάκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου