Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΚΑΤΑ ΑΝΩΝΥΜΟΥ, ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΛΙΑ Ο ΛΟΓΟΣ.

Ανώνυμος άφησε το παρακάτω σχόλιο για την ανάρτησή μου "ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΙΞΙΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠ...": " Όλα έχουν ένα όριο. Στην δημοκρατία είναι όλα άνοικτα, αλλά χρειάζεται και μέτρο αλλιώς οδηγούμαστε στην αναρχία, να κάνει ο καθείς ότι του καπνίσει και μάλλιστα να περιβάλει την στάσι αυτή με τον μανδύα του διεκδηκητή της θελήσεως του Ελληνικού λαού. Φίλε βάλε κάποιο φρένο....".=================================================
Αγαπητέ ανώνυμε.
Σε ενημερώνω, ότι έχω γίνει φανατικός αντικαπνιστής και δεν γράφω ότι μου καπνίσει.
Όπως διαφαίνεται, προφανώς έχουμε τεράστια διαφορά απόψεων για το τι εμπεριέχεται στην έννοια "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" και μάλλον θα διαφωνούμε και στην ύπαρξή της στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, αφού εγώ έχω βιώσει ένα σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς, το οποίο ΕΣΥ προφανώς δεν βλέπεις.
Αγαπητέ ανώνυμε. Είναι προφανές, ότι δίνουμε διαφορετική και αντίθετη διάσταση στην έννοια "δημοκρατικός θεσμός", στην οποία ΕΣΥ θέλεις να τη προσωποποιείς στον κατά περίπτωση περιστασιακό κάτοχο-εκφραστή συγκεκριμένης καρέκλας εξουσίας, ενώ εγώ επικεντρώνομαι στο νομοθέτημα που καθιέρωσε με συγκεκριμένες λειτουργίες, συγκεκριμένα όργανα, που έχουν συνταγματική εντολή, να προστατέψουν τα ατομικά και συνταγματικά δικαιώματα. Φαίνεται λοιπόν, ότι δεν θέλεις να καταλάβεις, ότι θεσμός δεν είναι ο Παπούλιας, αλλά η καθιέρωση-θεσμοθέτηση του πολιτειακού οργάνου "ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ".
Αγαπητέ ανώνυμε. Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ, σαφώς και εκφράζει άποψη και για για τη συγκεκριμένη περίπτωση το στοιχειοθέτησα, και κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Σαφώς, όπως κάθε πολίτης, ακόμα και κρυφά, σε καθεστώς δικτατορίας, έχω δικαίωμα απαράγραπτο, να εκφράσω δημόσια άποψη και έχω δικαίωμα (όπως και ΕΣΥ και η κυρά Μαρία η ψιλικαντζού, όπως κι ο Μπάμπης ο καφετζής, όπως ο Χρήστος ο μπετατζής, όπως η Βάσω η νηπιαγωγός (που δεν έχει κατασκευασμένο μεταπτυχιακό ...ιατρικής), όπως ο καθένας. Όλοι μας κι ο καθένας ξεχωριστά, και ΕΣΥ αγαπητέ ανώνυμε, έχουμε το στοιχειοδέστατο συνταγματικό δικαίωμα ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, και δεν νοείται άσκηση αυτού του ατομικού και συλλογικού δικαιώματος, αν αμπαρωθούμε στο κελί της απομόνωσής μας και το κάθε τι το λέμε σαν μαλάκες από μέσα μας.
ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΑΦΗ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΜΕ ή ΝΑ ΕΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΤΟΥΜΕ.
Άλλο αυτό και άλλο η αυθαίρετη άποψή σου, πως φόρεσα τον μανδύα διεκδικητού της θέλησης του Ελληνικού λαού.
Τους μανδύες τους χρειάζονται οι πολιτικά ξεβράκωτοι και κούφιοι. Οι σφετεριστές ή καταχραστές δημόσιας εξουσίας.
Τους μανδύες, τους χρειάζονται νυν και πρώην κάτοχοι δικτατορικής εξουσίας, οι οποίοι δεν είναι μόνο αυτοί που κατέβασαν κάποτε ΤΑΝΚΣ, αλλά και όλοι οι αληταράδες, που μόλις απόκτησαν με οποιονδήποτε τρόπο πολιτική εξουσία, από την επομένη, φόρεσαν τον μανδύα που επικαλείσαι, αγαπητέ ανώνυμε, για να μας καταδυναστεύουν, να μας καταληστεύουν και να μας τυρανούν με κάθε μέσο.
Επομένως από σκέψεως λανθάνεις βοών, αγαπητέ ανώνυμε, γιατί δεν απευθύνεσαι σε μένα ως κάτοχο εξουσίας, αλλά σε αποδεδειγμένο θύμα των σημερινών δικτατορίσκων και διαπλεκόμενων της σάπιας εξουσίας.
Ο Κάρολος Παπούλιας, πολιτεύθηκε, κρίθηκε και αποστρατεύθηκε με αμετάκλητη απόφαση του Ελληνικού λαού. Μετά την αποστρατεία του, τον έβγαλε από τηυ ναφθαλίνη ο Κωστάκης Καραμανλής, για τους δικούς του μικροπολιτικούς λόγους, ΣΥΝΔΙΑΛΕΧΘΗΚΑΝ μεταξύ τους πολιτικά, χωρίς να μας ρωτήσουν και με την εξασφαλισμένη προπαγάνδα της εξουσίας των ΜΜΕ, ταυτίζουν το θλιβερό πρόσωπο του συγκεκριμένου πολιτικού Παπούλια, με τον θεσμό. Άγιος να ήταν (που ποτέ δεν ήταν) αυτή η ταύτιση, είναι από μόνη της τρισάθλια φασιστική συμπεριφορά και διαστρέβλωση των Συνταγματικών Θεσμών (που επαναλαμβάνω θεσμοί δεν είναι τα πρόσωπα στις δημοκρατίες, αλλά στις δικτατορίες).
Το σημερινό σάπιο καθεστώς, αγαπητέ ανώνυμε, στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο, σε θεσμοθέτηση διατάξεων, με διαφυγή από τα νομοθετήματα του Κοινοβουλίου, παραθυρόντας προς τη μεθοδολογία των ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ. Όπως βλέπεις, η διαλεκτική μου κινείται μέσα στους θεσμούς και ως εκ τούτου, αποβάλλω και τον ...χεσμό της αναρχίας που επιθυμείς διακαώς να μου φορτώσεις.
Για να μη γράψω ολόκληρο βιβλίο, περιορίστηκα στο αμήν (τελευταίο) ατόπημα του Παπούλια.
ΞΕΡΟΥΜΕ πλέον αναμφισβήτητα, ότι το κοινοβούλιο έκλεισε με πραξηκόπημα.
ΞΕΡΟΥΜΕ επίσης, ότι με το πραξηκοπηματικό λουκέτο του κοινοβουλίου (Ευροεκλογές), πέτυχαν οι ενδιαφερόμενοι διεφθαρμένοι-διαπλεκόμενοι πολιτικοί, την οριστική παραγραφή των μεγαλύτερων οικονομικών σκανδάλων που ακόμα ταλανίζουν και θα ταλανίζουν τη χώρα.
ΞΕΡΟΥΜΕ δυστυχώς, κι ας μη το προβάλουν τα ΜΜΕ, ότι για να πετύχει ο Καραμανλής και η παρέα του το πραξηκόπημα, χρειάζονταν την άναρχη (αντισυνταγματική) υπογραφή του Παπούλια. Αυτή την υπογραφή (όπως και άλλες), ο Παπούλιας την έβαλε για εισιτήριο σε δεύτερη θητεία στον θεσμό, κι όχι γιατί αυτός σαν πρόσωπο είναι θεσμός (νόμος).
Σε τόσο σημαντική απόφαση ή είσαι συνδιαλεγόμενος ή φτύνεις τα σκατά και παραιτείσαι με το κεφάλι ψηλά.
Ακόμα κι αν μερικοί γουστάρουν να ταυτίζουν τον θεσμό σε αμαρτωλό ή μη πρόσωπο, δεν πρέπει να σκεφτούν το πόσο γελοίος είναι ο ραγιαδισμός του "ανώτατου άρχοντα" στα αμαρτωλά κελεύσματα του σάπιου καθεστώτος, και μετά να παίρνει τα λαγκάδια και τα βουνά με κουστωδία από γλύφτες και τα ΜΜΕ να μας λένε τι καλός ...οικολόγος είναι ο Παπούλιας, ενώ με τις εκατοντάδες (ίσως και χιλιάδες) υπογραφές του, νομιμοποιεί τις κυβερνητικές σφαγές των λαϊκών στρωμάτων.
Ήταν πολύ αντιδημοκρατικό, αναρχικό, αυθαίρετο και άδικο το σχόλιό σου αγαπητέ ανώνυμε, αλλά παρά το ότι λαμβάνω τέτοια σχόλια και αποφεύγω αντιπαραθέσεις, γιατί δεν είναι "φόρουμ" το μπλογκ μου, μερικές φορές κάνω εξαίρεση.
Ελπίζω να κάλυψα αρκετές απορίες σου. Αν όχι δεν φταίω και δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό. Να σηκώσεις όσα λάβαρα θέλεις για να τον στηρίξεις.
Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ καταδικάζει ως πολιτικά ακατάλληλο και άχρηστο και επικίνδυνο για τα συμφέροντα του λαού και της χώρας και θα κάνω ότι μπορώ για να διαδώσω αυτή την έκφραση της γνώμης μου για τον συγκεκριμένο πολιτικό.
Καληνύχτα ανώνυμε φίλε του Παπούλια. Αύριο - Μεθαύριο τα ΜΜΕ θα μας λένε ότι για όλα τα δεινά, φταίει η γρίπη του Αβραμόπουλου!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου