Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: ΟΛΑ ΜΙΛΗΜΕΝΑ, ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ, ΟΛΑ ΣΑΠΙΑ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΤΡΙΜΕΛΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΣΤΗΜΕΝΑ ΕΚΛΕΚΤΟΡΙΚΑ - ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ
Όλα Μιλημένα, Όλα Στημένα και όλα σάπια.
Είναι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ Πανεπιστήμιο! ΝΤΡΟΠΗ για το νησί και τη χώρα.
Πρίν από ένα χρόνο ένας ακόμη καθηγητής τόλμησε να καταγγείλει στη Σύγκλητο παράτυπες επιλογές μεταπτυχιακών φοιτητών (το πολιτικό γραφείο .. στην υπηρεσία της Εκπαίδευσης). Έφτασε ακόμη και να κατονομάσει τα .. Λαμόγια του Πανεπιστημίου.

Αποτέλεσμα: Δεν τον άφησαν καν να παραστεί κατα την εξέταση της προσφυγής του. Φρόντισαν μάλιστα να τον παραπέμψουν με το ερώτημα της απόλυσης για συκοφάντιση του Ιδρύματος. Ο άνθρωπος οργισμένος άφησε λίγες ώρες μετά τον μάταιο τούτο κόσμο, συνειδητοποιώντας πόσο μάταιη ήταν και η προσπάθειά του.

Το καλύτερο της ιστορίας (που επαναλαμβάνεται αλλά εμείς περί άλλων τυρβάζουμε) είναι το αποτέλεσμα: Ένα σωρό καλοπροαίρετοι άνθρωποι αποφάσισαν να αναμοχλεύσουν το θέμα (ο νεκρός δεδικαίωται). Και είναι -παραδόξως- ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι ή τα αντίγραφά τους που του έκλεισαν την πόρτα στα μούτρα προ καιρού. Οι ίδιοι άνθρωποι που έκαναν τσιφλίκι τους ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για να βολευτούν και να … βολέψουν. Κι από κοντά όλη η σαπίλα του συστήματος .. Πολιτική … οικονομική … Και από κάτω .. Ένας συρφετός φοιτητών - ομήρων που μαθαίνει πως γράφεται η λέξη «οσφυοκαμψία» και βγάζει τις ανάλογες ανακοινώσεις.

Έλεος .. Τέτοια πτυχία από τέτοια πανεπιστήμια φτιάχνουν τους ηλίθιους του μέλλοντος. Αυτούς που τόσο χρειάζεται η χρονομηχανή.
Και η ιστορία επαναλαμβάνεται επειδή κατά πως φαίνεται δεν μας δίδαξε όσα ήθελε. 27 Νοεμβρίου 1990. Μερικοί ξέρουν τι έγινε αλλά δεν το θυμούνται πια. Και οι περισσότεροι το κατανάλωσαν στα δελτία ειδήσεων και το απέβ

αλλαν δια της .. φυσικής οδού. Σκηνικό το Πανεπιστήμιο Κρήτης (νέο ακόμη τότε, με όσα λάθη και όσα πάθη διακρίνουν την νεότητα).
Ένας μεταπτυχιακός φοιτητής, με low profile, εισβάλλει ξαφνικά οπλισμένος στο αμφιθέατρο και σκοτώνει δύο καθηγητές. Δράμα !!! Οκτάστηλα, ανθρωποκυνηγητό για την συλληψη του δράστη, πένθος στην πανεπιστημιακή κοινότητα.
Μετέπειτα ο δράστης απεδείχθη και αυτόχειρας και τα θύματα του «μετετράπησαν» σε … ετήσιο βραβείο διδασκαλίας για πανεπιστημιακούς. Αφόρητες ελληνικές υποκρισίες!!!!
Όταν οι κραυγες κώπασαν μια πιο προσεκτική έρευνα έδειξε ότι … κάτι σάπιο υπήρχε στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας. Αλλά ένας σώφρων πρύτανης το αντιμετώπισε με … εκδηλώσεις κατά της οπλοκατοχής, που γίνονταν επετειακά για μερικά χρόνια.
Πριν από μία πενταετία ένας σχεδόν γραφικός τυπάκος άρχισε να διαμαρτυρεται για μία καλοστημένη φάμπρικα συγγραμμάτων. Αλλά και πάλι οι αλλαλάζοντες κάλυψαν επαρκώς τις διαμαρτυρίες του.
Αναρτήθηκε στο

http://aei-gr.blogspot.com/2009/07/blog-post_11.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου