Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ή ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ???

Τα αδιέξοδα του πολιτικού συστήματος έχουν γενικευθεί, και ήδη έχουν προσλάβει χαρακτήρα μόνιμο και δυστυχώς μη αναστρέψιμο, αφού η «δυναμική» του εξαντλείται απλώς στο να τα αναπαράγει και να τα βαθαίνει ακόμα περισσότερο.


Με αφορμή αυτή τη διαπίστωση, διάφοροι αναλυτές και φυσικά εθελοντές στην πολιτική τραγελαφολογία, επιχειρούν να καταδείξουν πιθανές κατευθύνσεις προσδοκώμενων λύσεων, γοητευμένοι περισσότερο από το περιτύλιγμα των λέξεων, παραμένοντας άτολμοι και διστακτικοί στην ανάγκη εμβάθυνσης στο ουσιαστικό περιεχόμενό τους. Έτσι η πολιτική προσεγγισιολογία, φέρνει όλο και συχνότερα στο προσκήνιο τη φιλολογία περί κυβέρνησης ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Κυβέρνηση ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ή κυβέρνηση ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ λοιπόν???
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: 
Η διαφορά δε συνίσταται σε κάποια ιδιότυπα καπρίτσια αναφορικά με την ομοματοδοσία της, αλλά συμπυκνώνεται σε ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν σε πολιτικές και δυναμικές που θα καθορίσουν την ίδια την πορεία αυτού του τόπου.
Από την άποψη αυτή, τόσο η αποτελεσματικότητα του έργου της, όσο και τα αποκρυσταλλώματα της πολιτικής της διαδρομής, από τρία πράγματα θα εξαρτηθούν κατά βάση:
1. Από τις δυναμικές και τις διεργασίες μέσα από τις οποίες θα μπορούσε να προκύψει…
2. Από το πολιτικό περιεχόμενο του έργου το οποίο θα κληθεί να επιτελέσει… και
3. Από τη σχέση της με τον πολίτη και την ικανότητά αλλά και την αποφασιστικότητά της να τον καθιστά αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή των εξελίξεων.
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ: 
Η διαπίστωση πως η χώρα βρίσκεται ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι μια γενικόλογη διαπίστωση, και ο κίνδυνος εκτός από γενικόλογη να καταστεί ταυτόχρονα και επικίνδυνη ως διαπίστωση, είναι ορατός αν δεν επιχειρήσει κανείς να προσδιορίσει με σαφήνεια το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις.
..........Η πεμπτουσία της έκτακτης ανάγκης προσδιορίζεται από το ίδιο το περιεχόμενο των εφαρμοζόμενων πολιτικών, και η επίκληση της οικονομικής κινδυνολογίας, έχει αποκλειστικά και μόνο ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ..............

..........Η αθλιότερη όμως πρόκληση αυτών των επιλογών, είναι ότι οι πολιτικές που ιεραρχήθηκαν σε επίπεδο πρωτίστως οικονομικό, δεν καλούνται να ξελασπώσουν τους λαούς, αλλά να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη κερδοφορία των τοκογλύφων που τους καταδυναστεύουν...............


..............Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ: 
Και αυτό φυσικά είναι αλήθεια.
Και επειδή ακριβώς είναι απόλυτα αληθινό ως ζητούμενο, δε μπορεί να είναι ένα αφηρημένο νεφέλωμα αναφορικά με τα προσδιοριστικά του χαρακτηριστικά.
Επομένως μιλώντας κανείς για εθνική ενότητα, οφείλει πρωτίστως να αποσαφηνίζει:
- Με ποιόν τρόπο θα επιτευχθεί.
- Ποια θα είναι η πολιτική της ατμομηχανή.
- Ποιες οι στοχεύσεις της.
- Ποια η κορυφαία της στρατηγική επιδίωξη.
Κατά κανόνα οι θιασώτες της ιδέας για κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, διαπνέονται από έναν άκρατο τακτικισμό...........
..............Επομένως…
Το κουβεντολόι για ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, που θα παραβλέπει την ανάγκη ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ και στρατηγικών ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ, δεν είναι τίποτε περισσότερο από σκορδαλιά ΧΩΡΙΣ σκόρδο στο μεγάλο φαγοπότι, στο μεγάλο πολιτικό πλιάτσικο που έχει στήσει η παγκόσμια διακυβέρνηση σε βάρος των λαών, και που αυτό δεν είναι πρωτίστως οικονομικό αλλά έχει ΒΑΘΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ.

Η ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ: 
Εδώ πιά δε μιλάμε για το διεκπεραιωτικό...............
..........Η πραγματική εθνική ενότητα, θα είναι μια διαδικασία δυναμική και όχι μια υπόθεση μηχανισμών, τεχνοκρατών και παραγόντων.
Η πραγματική εθνική ενότητα, δε θα εξαντλείται στη συγκρότηση ενός επιτελείου διεκπεραίωσης, αλλά θα είναι μια υπόθεση μάχης ολόκληρου του λαού με στόχο τη σωτηρία της πατρίδας του.
Η πραγματική εθνική ενότητα, δεν μπορεί να αρκεστεί στον τακτικισμό στην πολιτική, αντίθετα πρέπει να αποτελέσει τη βάση μιας στρατηγικά επεξεργασμένης και πολιτικά γενικευμένης αντεπίθεσης με στόχο τη σωτηρία του τόπου
Read more... 

1 σχόλιο:

  1. Ειναι δυσκολο να εισαι πραγματικος ΠΟΛΙΤΗΣ.. ψηφοφορος ειναι ο οποιοσδηποτε ΥΠΗΚΟΟΣ!
    Για να εισαι πολιτης απαιτηται ορθη ενημερωση, σκεψη και κριση, ενω σαν απλως υπηκοος ακολουθεις πισω απο ενα κοπαδι που σχεδον ποτε δεν βλεπεις ποιος πραγματικα το οδηγει και προς τα που παει..

    Διαβαστε περισσοτερα στο: http://ellada2011.blogspot.com/p/blog-page_13.html#ixzz11cO51bKu
    Η Ελλαδα το 2011 - ΠΩΣ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή