Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

S.O.S. -- ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟ-ΑΜΕΡΙΚΚΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΡΤΩΝΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, ξεφόρτωσε πρόσφατα στρατιωτικοό εξοπλισμό σε στρατιωτική βάση της Σαουδικής Αραβίας, ισχυρίστηκε τη Τετάρτη, το ημιεπίσημο Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, ενώ μια μεγάλη αμερικανική δύναμη έχει μαζευτεί στο Αζερμπαϊτζάν, το οποίο είναι στα βορειοδυτικά σύνορα του Iran. Οι εκθέσεις Both, για τη παρακολούθηση της περιοχής, που σχεδόν επιβεβαιώθηκαν από ένα στέλεχος του Πενταγώνου εντός της εβδομάδας είπε, ότι ένας ασυνήθιστα μεγάλος αμερικανικός στόλος έπλευσε μέσω της διώρυγας του Σουέζ το Σάββατο. Πολλές εκθέσεις ανέφεραν ότι ένα ισραηλινό πλοίο εντάχθηκε σε αυτή την αρμάδα.
Το Πεντάγωνο υποβάθμισε την είδηση, λέγοντας ότι αυτά είναι αμερικανικοί χειρισμοί ρουτίνας. Ωστόσο, μια έκθεση από το Ιράν την  περασμένη Τετάρτη αναφέρει, ότι έχουν φορτωθεί όπλα, κατά 17 τοις εκατό εμπλουτισμένα με ουράνιο, που χρησιμεύει ως υπενθύμιση στο Ιράν, ότι ο χρόνος εξαντλείται, προκειμένου να σταματήσει την ικανότητα του Ιράν,  από το να είναι σε θέση να παράγει πυρηνικά όπλα. Το Πρακτορείο Ειδήσεων "Fars" του Ιράν ανάφερε, ότι το Ισραηλινό στρατιωτικό αεροσκάφος προσγειώθηκε πριν από 10 ημέρες στη βάση της Σαουδικής Αραβίας, κοντά στην πόλη Ταμπούκ, που βρίσκεται στη βορειοδυτική Σαουδική Αραβία, μία από τις πλησιέστερες περιοχές που στο βασίλειο του πετρελαίου στο Ιράν.
Το Πρακτορείο Ειδήσεων "Fars" του Ιράν, ανέφερε επίσης, ότι η βάση Ταμπούκ θα είναι ο κεντρικός σταθμός ανεφοδιασμού για την ισραηλινή επίθεση κατά του Ιράν.  Μια Ισλαμική ιστοσελίδα ανάφερε την είδηση, ότι μια εμπορική επιβάτης αεροπορικής εταιρίας, δήλωσε, ότι ο αερολιμένας στο Ταμπούκ έκλεισε σε όλες τις πολιτικές αεροπορικές εταιρείες, ενισχύοντας τους ισχυρισμούς, για την εκφόρτωση στρατιωτικού υλικού από το Ισραήλ. Η επιβάτης είπε ότι "δεν υπάρχει εύλογη εξήγηση" για το κλείσιμο του αεροδρομίου και οι επιβάτες αποζημιώνονται οικονομικά και οδηγούνται σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων.
"Οι σχέσεις μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ έχουν γίνει το talk of the town", πρόσθεσε η επιβάτης. Ο επικεφαλής των αρχών στο Ταμπούκ, πρίγκιπας Φαχντ μπεν Σουλτάν, έχει αναφερθεί ότι συντονίζει τη συνεργασία με το Ισραήλ.
Στο Αζερμπαϊτζάν
ο χρηματοδοτούμενος Τύπος και TV από την κυβέρνηση του Ιράν ανέφερε, ότι οι Φρουροί της Επανάστασης άρχισαν στενές περιπολίες, στα βορειοδυτικά σύνορα της Ισλαμικής Δημοκρατίας μετά από  τον εντοπισμό των Αμερικανικών δυνάμεων, στις οποίες όπως ισχυρίζεται το Ιράν, συμπεριλαμβάνονται και τα ισραηλινά στρατεύματα. Άλλη τάση ειδήσεων του Αζερμπαϊτζάν  από site ανεξάρτητο, επίσης ανέφερε την Τετάρτη, ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται ήδη στη χώρα, η οποία ακόμα βρίσκεται σε ένοπλη σύγκρουση με τους αντάρτες.
Ο Ταξίαρχος Μεχντί Moini των "Φρουρών της Επανάστασης" δήλωσε τη περασμένη Τρίτη, ότι οι δυνάμεις του κινητοποιήθηκαν "λόγω της παρουσίας των αμερικανικών και ισραηλινών δυνάμεων στα δυτικά σύνορα".  Οι φρουροί, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, έχουν καλέσει τους υπεύθυνους δεξαμενών και αντιαεροπορικών μονάδων της περιοχής, σε αυξημένο πολεμικό συναγερμό.
Εμπλουτισμένο ουράνιο
Ως σημάδι πολέμου, δείχνει το πολύ υψηλό Αμερικανο-Ισραηλινό στρατιωτικό προφίλ με στόχο το Ιράν, είπε τη Τετάρτη ο Αλί Ακμπάρ Salehi, αντιπρόεδρος και διευθυντής του πυρηνικού προγράμματος της Ισλαμικής Δημοκρατίας, και ανακοίνωσε ότι το Ιράν έχει παράγει άλλα 37 κιλά ουρανίου εμπλουτισμένου κατά 20%. Η παραγωγή του ουρανίου αψηφά τις υποδείξεις των Ηνωμένων Εθνών , που ζητεί από το Ιράν να σταματήσει την ανάπτυξή του, χωρίς την επιτήρηση των πυρηνικών εγκαταστάσεων, αν και το 20% είναι ένα επίπεδο κατά πολύ χαμηλότερο από το επίπεδο που απαιτείται για την κατασκευή ενός πυρηνικού όπλου.
"Δυνητικά, θα μπορεί να παράγει 5 έως 11 κιλά το μήνα, αλλά δεν βιαζόμαστε πάνω από αυτό το θέμα", δήλωσε ο Salehi, στο ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA. (IsraelNationalNews.com)
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης
ΠΗΓΗ: http://pakalert.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου