Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΔΥΟ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΤΥΦΛΙΔΑ, ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥΣ.

Οι αστυνομικές αρχές της Γεωργίας, συνέλαβαν τους Ισραηλινούς Ron Fuchs και Zeev Frenkiel στις 14 Οκτωβρίου του 2010. (Ynetnews φωτογραφία)
Ένα δικαστήριο στη Γεωργία διέταξε την κράτηση των δύο Ισραηλινών επιχειρηματιών με την κατηγορία της προσφοράς δωροδοκίας 7.000.000 $ σε ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης.
Το Δικαστήριο της πόλεως της Τιφλίδας, ανακοίνωσε το Σάββατο, ότι δύο υπήκοοι του Ισραήλ, ο Ron Fuchs και Zeev Frenkiel, προσέφεραν επτά εκατομμύρια δολάρια, για να δωροδοκήσουν τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας Avtandil Kharadze, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων "AFP".
Οι δύο Ισραηλινοί επιχειρηματίες συνελήφθησαν στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία της Γεωργίας, την Πέμπτη. Το δικαστήριο διέταξε την προσωρινή ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ των υπηκόων του Ισραήλ, χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισης με εγγύηση.
Σύμφωνα με το γραφείο του Γεωργιανού Γενικού Εισαγγελέα, οι δύο Ισραηλινοί προσπάθησαν να πείσουν τον ανώτατο κρατικό λειτουργό, να επηρεάσει την κυβέρνηση, για να μην ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά μιας διεθνούς απόφαση διαιτησίας, όπου οι δύο (επιχειρηματίες) ανέθεσαν μια διαμάχη 98,1 εκατομμυρίων δολαρίων, για πληρωμή από τη Γεωργία.

Το Παγκόσμιο Διατραπεζικό Κέντρο επίλυσης διαφορών, επιδίκασε υπέρ των δύο ανδρών, οικονομική αποζημίωση για τις απώλειές τους τον περασμένο Μάρτιο. Αυτοί (οι επιχειρηματίες) είχαν αποκτήσει τα δικαιώματα, για την ανάπτυξη ενός αγωγού πετρελαίου και άλλων ενεργειακών υποδομών στη Γεωργία, στις αρχές της δεκαετίας του '90.
Η Τιφλίδα (Γεωργία) κατήγγειλε τη συμφωνία αργότερα. Η Γεωργιανή κυβέρνηση απαίτησε την ακύρωση της απόφασης.
Ο Ιωάννης Kardassopoulos, ένα Έλληνας συνεργάτης του Εβραίου Ron Fuchs, καταζητείται από τις Γεωργιανές αρχές με παρόμοιες κατηγορίες.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν, ότι το Ισραήλ, σταμάτησε προσωρινά τη πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στη Γεωργία.
Μετάφραση: ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης
ΠΗΓΗ: PRESSTV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου