Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ Ο ΦΑΥΛΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

«Η σχέση προμηθευτών-νοσοκομείων είναι “άρρωστη”»

Νέες προτάσεις (?????)για μείωση των φαρμακευτικών δαπανών 
 Ως σημαντικό κριτήριο για την αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων κρίνεται το πόσο δαπανηροί θα είναι ή όχι το προσεχές έτος.  
Αυτό τόνισε ο υπουργός Υγείας, Α. Λοβέρδος, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε αργά το απόγευμα με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων.
Ο υπουργός Υγείας τους εξήγησε ότι θα προωθηθεί η χρήση γενόσημων, τα οποία κοστίζουν φθηνότερα ώστε να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη.Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση, τονίζοντας ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουν με λεπτομέρειες τις απόψεις τους στον υπουργό.
Ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στο θέμα των προμηθευτών είπε ότι η σχέση αυτή μεταξύ προμηθευτών και νοσηλευτικών ιδρυμάτων είναι μια «άρρωστη σχέση» και δεσμεύθηκε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών θα αναζητηθεί άμεσα λύση ώστε να καταβάλλονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα χρήματα που τους οφείλονται.
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Νικ. Πολύζος, εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι ήδη έχουν καταβληθεί 300 εκατ. ευρώ στους προμηθευτές, αναμένεται να τους δοθούν άλλα 100 μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και να πάρουν άμεσα από τα ασφαλιστικά ταμεία άλλα 400.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου