Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΑΛΛΗΛΟΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Τελεσίγραφο από βιομηχάνους σε Χρυσοχοΐδη

«Φεύγουμε από τη χώρα»

Τελεσίγραφο στον υπουργό περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για μεταφορά των εργοστασίων τους από την Ελλάδα σε άλλες χώρες εφόσον συνεχισθεί το κλίμα «εκφοβισμού» όπως το χαρακτηρίζουν από την πλευρά του υπουργείου δίνουν οι πολυεθνικές και όχι μόνο επιχειρήσεις.
Μετά από το κύμα φυγής αρκετών εμπορικών επιχειρήσεων από την χώρα από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση, η μια μετά την άλλη εταιρεία στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για μείωση των τιμών, αφού αν μη τι άλλο η παραμονή στην ……………Ελλάδα στοιχίζει πολύ ακριβά.
Αν μη τι άλλο, η φορολογία είναι ιδιαιτέρως υψηλή, ενώ λόγω και της ύφεσης η κατανάλωση έχει πέσει δραματικά με αποτέλεσμα τα εργοστάσια να μην δουλεύουν στο 100% της δυναμικότητάς τους.
Την ίδια ώρα βαθαίνει η κόντρα μεταξύ των επιχειρήσεων και του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με αφορμή τις εξαγγελίες του υπουργού για μειώσεις τιμών μέχρι τα Χριστούγεννα. Μειώσεις τιμών τις οποίες όπως έχουν ήδη βγει και πει οι βιομήχανοι αδυνατούν να κάνουν, αφ ενός διότι δεν έχουν τα περιθώρια και αφ ετέρου διότι στην Ελλάδα αρκετά τους προϊόντα πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές αγορές.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που έφεραν πρόσφατα στελέχη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για την τιμή πώλησης μιας μπύρας Amstel (κουτάκι) σε Ελλάδα και Ισπανία. Σύμφωνα με τους ίδιους η προ φόρων η τιμή στην Ελλάδα είναι χαμηλότερη απ’ ότι στην Ισπανία ενώ μετά τους φόρους η τιμή ξεπερνά κατά πολύ αυτή στην οποία πωλείται το συγκεκριμένο προϊόν στην Ισπανία.
πηγή
Αναρτήθηκε από  cretanpatriot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου