Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ Ο ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΕΝΟΣ ΠΑΤΟΣ - ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΝΑΟ 12ΘΕΪΣΤΩΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ!!!!

Ο Π.Ψωμιάδης στα εγκαίνια ναού του Δωδεκαθέου...

 Το ξέρει αυτό άραγε ο Άνθιμος αγαπητέ Ζορό ???
 
Στο Site της Ομάδας “Ε” Θεσσαλονίκης μαθαίνουμε ότι πραγματοποίηθηκε Τελετή θυρανοιξίων του 1ου Ναού των Ελλήνων μετά από 2.177 χρόνια. 
Αντιγράφω λοιπόν:
“Oλα αυτά τα υφιστάμενα γεγονότα και πράξεις που έλαβαν χώρα στο διάστημα των δύο χιλιάδων ετών, όπως και ο διωγμός των Ελλήνων αλλά κυρίως η μετάλλαξη της ελληνικής συνείδησης μας ώθησαν να προβούμε σε αυτό το τολμηρό διάβημα στήνοντας ένα απλό οικοδόμημα ως τον ”ΝΑΟ ΤΩΝ ΕΨΙΛΟΝ” δηλαδή ”ΝΑΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ”, ο οποίος κοσμείται από ελληνικά πρότυπα και μηνύει ελληνικά ινδάλματα τιμώντας τις υπέρτατες αξίες του Ελληνισμού.
Την πρωτοβουλία μας αυτή όφειλαν να την στηρίξουν οι εν Ελλάδι κρατικές και πνευματικές υπηρεσίες. Δυστυχώς μέχρι σήμερα κανένας δεν ενδιαφέρθηκε και κανένας δεν χειροκρότησε αυτή την τόσο αγνή ενέργεια και πράξη. Τρία πρόσωπα μόνο από κρατικούς φορείς τίμησαν την εκδήλωση των εγκαινίων. Eνας ήταν ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κύριος Ψωμιάδης Παναγιώτης, ο αντινομάρχης Θεσσαλονίκης κύριος Τουλίκας και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ωραιοκάστρου κύριος Πολιχρονίδης Ανέστης".
Επίσης στο ίδιο Site βρίσκουμε φωτογραφικό υλικό από το εσωτερικό και το εξωτερικό του Ναού, υλικό το οποίο είναι πλαισιωμένο με το παρακάτω κείμενο.
“Ο Ναός των Ελλήνων χτίστηκε από την ομάδα ‘Εψιλον προς την δόξα όλων των Ελλήνων , ενδόξων ή ανωνύμων, θεών και ηρώων και σκοπό έχει να στεγάζει τις τελετές και τα δρώμενα της Ελληνικής Θρησκείας . Είναι ο πρώτος ‘Ελληνικός Ναός που χτίζεται στην σύγχρονη εποχή κι ανοίγει την πόρτα καλωσορίζοντας όλους τους αναζητητές της Σοφίας του Ελληνικού Πνεύματος.”
Σχόλιο: Πολύ ενδιαφέρον αν μη τι άλλο… Τόσο για την ύπαρξη λατρευτικού χώρου για τελέτες όσο και για την παρουσία του Π. Ψωμιάδη.
Αναρτήθηκε από

1 σχόλιο: