Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Πριν κάμποσα χρόνια την λαϊκή οργή για την οικονομική κρίση στην Αγγλία οι τότε κυβερνώντες την μετέτρεψαν σε χουλιγκανισμό....

Δεν διεκδικώ ότι έχω το χάρισμα της μαντείας απλώς τοποθετώ τα γεγονότα σε σειρά και συγκρίνω παλαιότερες καταστάσεις με τις σήμερα διαμορφούμενες.
Πριν κάμποσα χρόνια την λαϊκή οργή για την οικονομική κρίση στην Αγγλία οι τότε κυβερνώντες την μετέτρεψαν σε χουλιγκανισμό.
Σήμερα ορισμένοι επιτήδειοι εξυπηρετώντας την παραμονή του σάπιου πολιτικο-οικονομικού συστήματος θα θελήσουν (δείγματα είχαμε τις τελευταίες μέρες) να επαναλάβουν την τότε «συστεμική» λύση της Αγγλίας.
Προς θεού οι σκεπτόμενοι πολίτες δεν πρέπει να αποδεχτούμε τέτοιες πρακτικές. Αυτές οι πράξεις ανώφελης κοινωνικά βίας πρέπει να καταδικαστούν καθώς και οι οργανωτές τους.
Η σωρευμένη λαϊκή οργή πρέπει να αντιπαλέψει με τους υπαίτιους για την σημερινή τραγική κατάσταση και να μη διοχετευτεί σε εξυπηρέτηση των συμφερόντων μεγαλοεπιχειρηματιών ιδιοκτητών των ΠΑΕ και του σάπιου κατεστημένου.
Οι νέοι μας με τα τόσα πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα οφείλουν να αντιδράσουν για την καλυτέρευση της ζωής και του μέλλοντός τους λαμβάνοντας υπ’ όψη το ποιος φταίει και όχι άκριτα και κοινωνικά ανώφελα να επιδίδονται σε βανδαλισμούς και καυγάδες μεταξύ τους.
Η έντεχνη όξυνση ιδιαίτερα στο χώρο του ποδοσφαίρου για στημένα παιγνίδια, πουλημένους διαιτητές κτλ δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για την ένταξη των νέων σε ομάδες χουλιγκανισμού. Τίποτε δεν δημοσιεύεται τυχαία.
Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι οι επιθέσεις κατά των λαθρομεταναστών.
Ο λαθρομετανάστης που ήρθε στην Ελλάδα αφού οι επιτήδειοι τον εκμεταλλεύτηκαν και του έταξαν την γη της επαγγελίας δεν φταίει, η ανάγκη για ένα καλύτερο αύριο τον οδήγησε στη χώρα μας.  
Οι διακινητές λαθρομεταναστών δρουν κάτω από την καθοδήγηση περίεργων κέντρων με απροσδιόριστες επιδιώξεις. Μπορούμε να φανταστούμε ποιες αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία. Ας το δουν οι υπεύθυνες υπηρεσίες που μάλλον κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου ή συγκρατούνται απ’ τους νεοταξίτες εξουσιαστές.
Το πρόβλημα φυσικά είναι με τους αρχηγούς των εδώ λαθρομεταναστών που σαν μαφιόζοι θα επιδιώξουν τις συμπλοκές με τους Έλληνες θερμόαιμους επιδεινώνοντας τα οξυμμένα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας.
Πράξεις τέτοιου τύπου εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες και ο «νοών νοείτο».
Η επιβολή φοβικών συνδρόμων σε ένα λαό τον ευνουχίζει από κάθε προσπάθεια αντίδρασης και ευνοεί την αστυνομοκρατία που είναι βασική επιδίωξη της νέας τάξης.
Αν συνδέσουμε την σημερινή κακή οικονομικοπολιτική κατάσταση, των πτώση των αξιών και την παντελή έλλειψη σοβαρών πολιτικών προτάσεων με τα εθνικά προβλήματα (Θράκη, Αιγαίο, Σκόπια, Αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό, Κυπριακό κτλ) η καταδίκη της χώρας για ρατσιστικές συμπεριφορές ενέχει μεγάλους κινδύνους. Οι παγκόσμιες εξελίξεις δυστυχώς μας βρίσκουν χωρίς ηγέτες με πατριωτικό φρόνημα αλλά με ηγετίσκους δούλους στην  τρόικα και το διεθνές τοκογλυφικό κεφάλαιο.
Οφείλουμε να συνταχτούμε με τη λογική της ισχυροποίησης των κοινωνικών δεσμών μιας και μόνοι μας καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα.
Δεν διεκδικώ το αλάθητο απλά γράφω κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου