Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟΥΣ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΤΟΞΙΚΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΛΑΣΠΗΣ??? ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΜΑΦΙΟΖΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ??? ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ????

Διάβασα για το μεγάλο δράμα που ζουν οι Ούγγροι και ιδιαίτερα οι κάτοικοι της περιοχής του Κόλονταρ.
Περισσότερο όμως εντυπωσιάστηκα από δύο δυνατά στοιχεία με τεράστια ερωτηματικά:
1.-- Η κόκκινη λάσπη εναποτίθετο σε αποταμιευτήρες (μεγάλες ανοιχτές δεξαμενές), προκειμένου να εξατμίζεται το νερό κλπ υγρά στοιχεία και να απομένει το κοκκινόχωμα. Τι σόϊ αποταμιευτήρες είναι αυτοί, για τους οποίους μαθαίνουμε ότι εξερράγησαν??? Από τι και πως εξερράγησαν??? Είναι θεότρελο και μιλούν κατευθείαν για ατύχημα, ενώ ακόμα δεν ξεκίνησαν οι έρευνες!!!!! Και μιλούν για ατύχημα, ενώ η Ουγγαρία διανύει μια περίεργη πολιτικοοικονομική κατάσταση και μια σχέση οργής με το ΔΝΤ!!!!  Μήπως ήταν σαμποτάζ?????
2.-- Έχουμε να κάνουμε με τις δραστηριότητες ενός εργοστασίου παραγωγής αλουμινίου και όχι για .....πυρηνικό εργοστάσιο ή έστω πειραματικό εργαστήριο. Αυτό το αυτονόητο, το ήξεραν οι κάτοικοι της περιοχής Κόλονταρ, γιατί περίπου οι μισοί εκεί εργάζονταν!!!!! Και ενώ ο κοσμάκης καιγόταν από τα τοξικά και καυστικά απόβλητα του εργοστασίου αλουμίνας, βγαίνει το ...νινί ο δήμαρχος του Κόλονταρ, για να κάνει μια πολύ, μα πάρα πολύ περίεργη και ξεκάρφωτη δήλωση για μετρήσεις, από τις οποίες αυτός ο αρχιμαλάκας διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε μόλυνση από ....ραδιενέργεια, κάνοντας γαργάρα τα επικίνδυνα χημικά που χρησιμοποιούνται για τη παραγωγή αλουμινίου, τα οποία έτσι που εξαπλώθηκαν, καθιστούν μια τεράστια περιοχή, ακατάλληλη για κατοίκηση για πάνω από 100 χρόνια!!!!
Διαβάστε τα επίμαχα σημεία στην ανταπόκριση του Ασσοσιέϊτεντ Πρές (υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα):

ΟΙ ΟΥΓΓΡΟΙ ΧΩΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΞΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΑΣΠΗ, ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Γράφουν οι PABLO GORONDI και JAHN ΓΕΩΡΓΙΟΣ, για το Associated Press
-
Τετ 6 Οκτωβρίου, 18:26 μ.μ.
KOLONTAR, Ουγγαρία - Υπήρξε............. ............... ............. ............Την Τετάρτη, έξαλλοι χωρικοί, τσαλαβουτούσαν με τα παπούτσια τους στην καυστική κόκκινη λάσπη, συνωστιζόμενοι γύρω από ένα υπάλληλο της εταιρείας που ευθύνεται για την καταστροφή και ζήτησε αποζημίωση για τα κατεστραμμένα σπίτια, για τα χωράφια τους και για τη καταστροφή της ζωής τους. Οι αρχές έχουν διατάξει ποινική έρευνα για το δυστύχημα, στο οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα, τραυματίστηκαν 120 και άλλα τρία άτομα αγνοούνται.
>>>>>  Μετά την έκρηξη στον ταμιευτήρα και τις πλημμύρες που έπληξαν τρία χωριά τη Δευτέρα, η κόκκινη λάσπη -που είναι ένα προϊόν αποβλήτων της παραγωγής αλουμινίου που περιέχει βαρέα μέταλλα και καυστικά απόβλητα- κατέληξε στον ποταμό Marçal, που είναι ένας από τους παραπόταμους του συστήματος ποταμών που χύνονται στον Δούναβη, περίπου 45 μίλια βόρεια. Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τη περιοχή.
 
Οι τοπικές ρεματιές ήταν πλημμυρισμένες τη Τετάρτη και χρωματισμένες από τη κόκκινη λάσπη, και οι κάτοικοι είπαν ότι ήταν άδειες από ψάριαΟ Imre Szakacs, επικεφαλής της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων κομητείας, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI, ότι η κόκκινη λάσπη -όπως είναι υγροποιημένη, αναμένεται να φθάσει στον Δούναβη το Σαββατοκύριακο ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Χημικές αναλύσεις της λάσπης βρίσκονταν σε εξέλιξη την Τετάρτη.
Ο Δήμαρχος του Kolontar,  Karoly Tili, δήλωσε στο Associated Press, ότι το υλικό δεν είναι ραδιενεργό, όπως φοβόντουσαν. >>>>>> "Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι, σύμφωνα με τις μετρήσεις δεν υπάρχει ραδιενέργεια", είπε.
Ακόμα, οι ανησυχίες κλιμακώθηκαν για τη θαλάσσια ζωή στην περιοχή και πέραν αυτής.  Νότια της Ουγγαρίας, ο 1.775 μιλίων Δούναβης, διασχίζει την Κροατία, τη Σερβία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία και τη Μολδαβία πριν χυθεί στη Μαύρη Θάλασσα......... ............. .......... ........
Περισσότερα στο  http://news.yahoo.com/s/ap/20101006/ap_on_bi_ge/eu_hungary_sludge_flood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου